follow us on twitter . like us on facebook . follow us on instagram . subscribe to our youtube channel . announcements on telegram channel . ask urgent question ONLY . Subscribe to our reddit . Altcoins Talks Shop Shop


This is an Ad. Advertised sites are not endorsement by our Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise Here Ads bidding Bidding Open

Author Topic: הכירו את אומיסגו (OmiseGo) – “מחליפים את הבנקים”  (Read 1118 times)

Offline newshunter

  • Jedi Master
  • *
  • Activity: 21000
  • points:
    2208739
  • Karma: 1002
  • Trade Count: (0)
  • Referrals: 0
  • Last Active: May 08, 2020, 01:05:39 AM
    • View Profile

  • Total Badges: 22
    Badges: (View All)
    Fifth year Anniversary Fourth year Anniversary 20000 Posts
הכירו את אומיסגו (OmiseGo) – “מחליפים את הבנקים”

אומיסגו (OmiseGo) הוא פרויקט טכנולוגיה פיננסית (“פינטק”) מבוסס בלוקצ’יין שתפקידו להוות תחליף לשיטות התשלום המסורתיות בדגש על השוק הקמעונאי. עקרון הפעולה המבוסס על זה של את’ריום יאפשר להציע פלטפורמת תשלומים אשר אינה דורשת שימוש בחשבון בנק ומפחיתה עמלות העברה ועמלות המרת מטבע. בנוסף, יהיה ניתן לשלם במטבע פיאט כגון דולר ולקבל תשלום במטבע קריפטוגרפי או …


The post הכירו את אומיסגו (OmiseGo) – “מחליפים את הבנקים” appeared first on קריפטו ג'ונגל.



אומיסגו (OmiseGo) הוא פרויקט טכנולוגיה פיננסית (“פינטק”) מבוסס בלוקצ’יין שתפקידו להוות תחליף לשיטות התשלום המסורתיות בדגש על השוק הקמעונאי. עקרון הפעולה המבוסס על זה של את’ריום יאפשר להציע פלטפורמת תשלומים אשר אינה דורשת שימוש בחשבון בנק ומפחיתה עמלות העברה ועמלות המרת מטבע. בנוסף, יהיה ניתן לשלם במטבע פיאט כגון דולר ולקבל תשלום במטבע קריפטוגרפי או ההפך.


הסיסמה של אומיסגו היא “Unbank the Banked” (בתרגום חופשי – מחליפים את הבנקים), כלומר לוותר על שימוש בממשק הבנקאות ולעבור למערכת העברות כספיות בין משתמשים ובין ארגונים ישירות, כאשר מהותו העיקרית של הפרויקט היא לצרף את 2 מיליארד האנשים בעולם שכיום אינם חלק מהכלכלה הגלובלית וחיים ללא גישה לחשבונות בנק – לכלכלה של כולנו.



על צוות הפיתוח


Omise היא חברה ותיקה (יחסית) בתחום הקריפטוגרפיה ונוסדה ב-2013. המפתחים של החברה יושבים בכמה מדינות במזרח הרחוק: תאילנד, יפן, סינגפור ואינדונזיה, והיא מגובה על ידי קרן השקעות. צוות הפיתוח של אומיסגו נחשב מהמבטיחים ביותר בעולם המטבעות הקריפטוגרפיים, והוא כולל שמות מובילים מהתעשייה כגון ג’וזף פון (שהוא ממפתחי Lightning Network ופלזמה). מלבד צוות הניהול, יש גם מספר גדול של מפתחים ויועצים, כשהמפורסם מביניהם הוא ויטליק בוטרין, מייסד פלטפורמת את’ריום.אומיסגו Omisego


אומיסגו – היצע ושווי שוק



               
  • OMG

  •            
  • OmiseGO
    (OMG)

               

  •          
  • Price
    9.68

  •            Market Cap
    987,673,940.00


               


ביולי 2017 יצא הפרויקט לאור, עם הנפקת טוקנים ראשונית (ICO) פרטית (כלומר, ה-ICO לא היה פומבי לכולם) של הטוקן אשר ישמש את הרשת – OMG. במהלך ההנפקה גויסו כ-25 מיליון דולר, כשכל ETH היה שווה 1000 טוקני OMG . כיום ישנם בסירקולציה כ-102 מיליון מטבעות מתוך מספר מקסימלי של 140 מיליון (בניגוד למטבעות אחרים, לא ייווצרו מטבעות חדשים).


התכנון המקורי של הצוות היה לגייס 100 מיליון דולר בסה”כ, אך לאחר שגייסו 25 מיליון דולר בגיוס המוקדם – החליטו כי זה מספיק. בעולם המטבעות הדיגיטליים זה ראוי לשבח.


בנוסף לכך, הצוות של אומיסגו ביצע “חלוקה (Airdrop)” של 5% מסך כל המטבעות לכל מי שהחזיק ברשותו סכום של 0.1 ETH  לפחות, וזאת בהתאם לכמות אותה החזיק.


שווי השוק הנוכחי של OMG מתעדכן עבורכם בזמן אמת בצד שמאל.


איך אומיסגו עובד?


אומיסגו פועל על עקרון הוכחת ההחזקה (Proof of Stake) ולכן מתגמל את היוצרים של הבלוקים בחלוקת מטבעות כחלק מן הגמול לבלוק.


מבחינת התשתית, נכון להיום אומיסגו הוא טוקן ERC20 על גבי רשת את’ריום. כלומר, אינו בעל בלוקצ’יין משל עצמו. עם זאת, הרשת של הפרויקט נמצאת בשלבים מתקדמים של הבנייה ובקרוב תהפוך לרשת מבוזרת משל עצמה – פתוחה, וללא חסמי כניסה. הרשת הזו מתוכננת לעבוד “בשיתוף” עם רשת הבלוקצ’יין של את’ריום (הסבר בהמשך).


מודל השכבות


המימוש הטכני של אומיסגו בנוי על שלוש שכבות שכל אחת מהן תתחיל לפעול בשלב אחר, מהקריטית ביותר למתוחכמת ביותר.


בסופו של דבר שלוש השכבות יתחברו אחת לשנייה ויאפשר לממש את הפרויקט השלם.



  • שכבה ראשונה – נועדה לקבלת תשלומים מארנקים ייעודים או אלו שנבנו באמצעות ה-SDK. האפשרות לארנקים ייעודים נפתחה לציבור הרחב ברבעון הראשון של 2018.

  • שכבה שנייה – פתיחת הרשת למסחר חליפין באמצעות זירת חליפין מבוזרת DEX (Decentralized Exchange) והחזקה במטבעות באמצעות הוכחת ההחזקה. מימוש סופי צפוי ברבעון השני של 2018.

  • שכבה שלישית – המרה דו כיוונית בין כסף מזומן לבין מטבעות דיגיטליים. לא ברור עוד מתי בדיוק תצא לפועל.

  • שכבה לעתיד הרחוק יותר (באמצעות פלטפורמת הפלזמה) – אפשרות להעברת מטבעות וחוזים חכמים בין רשתות שונות באמצעות DEX.


אגב, כל הכינויים לשלבים השונים מבוססים על צעדים במשחק הלוח היפני “גו”.


אומיסגו


ארנקי White-Label


מפתחי אומיסגו פיתחו את ה-SDK הייעודי לפלטפורמה שלהם. SDK באנגלית הוא Software Development Kit, כלומר מאין “שבלונה” למפתחים אשר תשמש אותם לפיתוח ארנקים ממותגים (White Label) ייעודיים עבורם. שימוש ב-SDK חוסך כתיבה של פונקציות שלמות של אלפי שורות קוד כל אחת. הארנק הממותג יכול לשמש הן חברות והן משתמשים פרטיים, ומטרתו לאפשר אקוסיסטם של מערכת תשלומים נוחה לפיתוח ואשר מגשרת על תהליכי למידת השימוש בבלוקצ’יין.


אלמנט אולי הכי חשוב במתכונתו הנוכחית של השוק בנוגע ל-SDK הוא שבעקבות היותו קוד פתוח, יוכלו להיבנות ארנקים של מטבעות/טוקנים אחרים על גבי הבלוקצ’יין של אומיסגו, כך שנוכל להחזיק לדוגמה ביטקוין, נאו ו-QTUM בנוסף לטוקן OMG עצמו.


זירת חליפין מבוזרת (DEX)


זירת החליפין המבוזרת של אומיסגו היא זירת מסחר הן בין מטבעות דיגיטליים שונים והן בין כסף פיאט. כמו כן בזירה ניתן יהיה אף להמיר נכסים אחרים בעלי ערך כמו נקודות מועדון (לכסף פיאט או מטבעות דיגיטליים). באמצעות החיבור לרשתות ולפלטפורמות תשלום שונות, יהיה ניתן לבצע המרות של מטבעות ללא שימוש באתרים חיצוניים וכך כמובן לצמצם את העמלות השונות.


פלזמה


הפלזמה היא פיתוח עתידי של OmiseGO עם יכולות מרשימות ביותר שנועד להבטיח את הסקלאיבליות של הרשת ולמנוע שליטה ריכוזית על ידי מי שמחזיק במספר גדול של מטבעות. הפלזמה יהיה מבוסס על המודל של ה-Lightning Network ולמעשה יבצע את ההעברות מחוץ לרשת, כך שלא יהיה צורך לאמת כל יצירה של בלוק חדש, וההעברות יוכלו להיות מהירות במיוחד, אך לא על חשבון הנפח שלהן. כמו כן, המודל יבטיח עמלות מזעריות משמעותית.


למעשה, ההבטחה של הפלזמה היא כל כך גדולה, ולכן אם היא תצליח, ויטליק בוטרין, יהיה עשוי להטמיע אותו גם בתוך הרשת של את’ריום.אומיסגו שכבות


יתרונות


שער אל רשתות אחרות ופריצת הגן הסגור


מרבית חברות התשלומים וחברות האשראי הן סוג של גן סגור. למשל, מי שיש לו חשבון ב- PayPal לא יכול להעביר כסף למקבילה הסינית AliPay וחנות שרוצה לקבל כרטיס אשראי של ויזה חייבת להשתמש במסוף של החברה. אומיסגו רוצה לפתוח את הגן הסגור הזה ולאפשר לכל אחד לשלם או לקבל תשלומים באותו האופן בכל מטבע בו ירצה, אפילו אם לא מדובר במטבע בעל סחר חליפין סטנדרטי (לדוגמה, נקודות צבירה).


בנוסף, לפחות באופן תיאורטי והודות לסקלאביליות הגבוהה של המערכת, יהיה ניתן להתממשק גם אל רשתות אחרות ולהפעיל אפליקציות מבוזרות או חוזים חכמים.


דריסת רגל בשטח


ל-OmiseGo כבר יש דריסת רגל בשטח, ולא פחות מ-50,000 קמעונאים בדרום מזרח אסיה כבר עושים בה שימוש ומשרתים קהל יעד פוטנציאל של כמעט חצי מיליון איש שאין להם חשבון בנק (בכל העולם מדובר על לא פחות משני מיליארד איש).


כבר כיום מתקיימים מגעים בין Omise (החברה) לבין גופים פיננסים גדולים. בתאילנד למשל, בה מקודמת יוזמה ממשלתית להחליף את כל הכסף המזומן בכסף אלקטרוני (יוזמה שמקודמת גם במדינות אחרות בעולם כולל בישראל), התקיימה פגישה בין החברה לבין הבנק המרכזי של תאילנד ומשרד הכלכלה אימץ את הטכנולוגיה של החברה לזיהוי פנים עבור תשלומים מאובטחים (FacePay). גם ביפן כבר יש התעניינות במיזם מצד התאגידים הפיננסים הגדולים.


הרחבה קלה ואימוץ על ידי הקהל הרחב


מלבד האפקטיביות הצפויה של פרוטוקול הפלזמה, היכולת ליצור ארנקים מותאמים אישית וממותגים אמורה לעזור לקהל היעד הרחב לאמץ את הטכנולוגיה בלי לדאוג יותר מדי לאופן בו היא פועלת (זאת לעומת טכנולוגיות אחרות שדורשות הורדה ושימוש בארנק ייעודי).


חסרונות


גובה העמלות


גובה העמלות שכל מנהל צומת ברשת יקבל עבור ההעברות שלו עדיין לא נקבע. עם זאת, כבר ידוע שהדיווידנד שיתקבל עבור כל ההעברה יהיה קרוב ל-1%, וכשמדובר במספר גבוה של ההעברות, התשואה בהחלט יכולה להיות נאה.


תלות ברשת האת’ריום ובהצלחת הפלזמה


החיסרון של ה-DEX הזו הוא בכך שה-ETH (המטבע של האת’ריום) עדיין יהיה המטבע האפקטיבי ביותר עבור העברת ביניים. לדוגמה, אם מישהו שולח יורו למישהו ואחר שמקבל תשלום בדולרים, היורו יומר קודם כל ל-ETH ולאחר מכן ה-ETH יומר לדולרים.


מסיבה זו, סביר להניח שהספקים השונים יקימו מאגרים נפרדים עבור העברות קטנות ועבור העברות גדולות, או שפשוט יבנו חוזים חכמים משל עצמם שמשתמשים ב-ETH.


התלות ברשת של את’ריום מביאה לכך שכרגע העמלות הן גבוהות למדי והתשתית של אומיסגו איננה עצמאית. השדרוג לפלזמה אמור להתגבר על כך, אך אם הפיתוח יתקל בקשיים, לא יהיה ל-OmiseGO הרבה מה להציע ויהיה קשה לשווק אותו כתחליף למי שלא רוצה חשבון בנק או לא יכול להחזיק בו.


איפה קונים OMG?


ל-OMG יש תמיכה רחבה בקהילה הקריפטוגרפית ולכן ניתן לסחור בו בלא מעט מקומות:



איפה מאחסנים את OMG?


מכיוון ש-OMG מבוסס על תקן ERC20 של א’תריום, כל ארנק שתואם לתקן יכול לשמש לאחסון שלו:  לדוגמה, Ledger Nano S  ו-Trezor(חומרה), MyEtherWallet (ארנק רשת) או Mist. הסבר מפורט על כל אחד מהם תוכלו למצוא ברשימת ארנקי האת’ריום.


קישורים שימושיים



The post הכירו את אומיסגו (OmiseGo) – “מחליפים את הבנקים” appeared first on קריפטו ג'ונגל.


Source: הכירו את אומיסגו (OmiseGo) – “מחליפים את הבנקים”

Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum


This is an Ad. Advertised sites are not endorsement by our Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise Here Ads bidding Bidding Open


 

ETH & ERC20 Tokens Donations: 0x2143F7146F0AadC0F9d85ea98F23273Da0e002Ab
BNB & BEP20 Tokens Donations: 0xcbDAB774B5659cB905d4db5487F9e2057b96147F
BTC Donations: bc1qjf99wr3dz9jn9fr43q28x0r50zeyxewcq8swng
BTC Tips for Moderators: 1Pz1S3d4Aiq7QE4m3MmuoUPEvKaAYbZRoG
Powered by SMFPacks Social Login Mod