follow us on twitter . like us on facebook . follow us on instagram . subscribe to our youtube channel . announcements on telegram channel . ask urgent question ONLY . Subscribe to our reddit



Author Topic: [Q & A] Soalan dan perbincangan mengenai forum ini  (Read 3624 times)

owmivmen

  • Moderator
  • Legend
  • *
  • *
  • *
  • Activity: 2055
  • points:
    18606
  • Karma: 121
  • Altcoinstalks Supporter
  • Trade Count: (0)
  • Referrals: 11
  • Last Active: August 03, 2021, 03:12:51 PM
    • View Profile

  • Total Badges: 18
    Badges: (View All)
    Quick Poster Second year Anniversary One year Anniversary
[Q & A] Soalan dan perbincangan mengenai forum ini
« on: September 07, 2018, 08:52:40 PM »
Saya mencipta topik ini untuk memudahkan rakan untuk bertanya dan berbincang mengenai forum ini. Nota penting dan mematuhi semua peraturan mengikut peraturan di dalam forum ini. Untuk melancarkan topik ini, saya harap tidak ada apa-apa untuk menghina atau merendahkan rakan-rakan dalam forum ini. Terima kasih.

Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum

[Q & A] Soalan dan perbincangan mengenai forum ini
« on: September 07, 2018, 08:52:40 PM »


Anoxmyous

  • 1st Step
  • *
  • Activity: 1
  • points:
    61
  • Karma: 0
  • Trade Count: (0)
  • Referrals: 0
  • Last Active: October 06, 2018, 07:14:03 PM
    • View Profile

  • Total Badges: 0
    Badges: (View All)
Re: [Q & A] Soalan dan perbincangan mengenai forum ini
« Reply #1 on: September 08, 2018, 03:33:50 AM »
Bagaimanakah forum ini berfungsi? Di mana saya boleh mendapatkan maklumat untuk program bounty dan airdrop? Saya seorang pemula di forum ini.

Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum

Re: [Q & A] Soalan dan perbincangan mengenai forum ini
« Reply #1 on: September 08, 2018, 03:33:50 AM »
:)

owmivmen

  • Moderator
  • Legend
  • *
  • *
  • *
  • Activity: 2055
  • points:
    18606
  • Karma: 121
  • Altcoinstalks Supporter
  • Trade Count: (0)
  • Referrals: 11
  • Last Active: August 03, 2021, 03:12:51 PM
    • View Profile

  • Total Badges: 18
    Badges: (View All)
    Quick Poster Second year Anniversary One year Anniversary
Re: [Q & A] Soalan dan perbincangan mengenai forum ini
« Reply #2 on: September 08, 2018, 03:43:36 AM »
Bagaimanakah forum ini berfungsi? Di mana saya boleh mendapatkan maklumat untuk program bounty dan airdrop? Saya seorang pemula di forum ini.
Pertama anda boleh melihat cara menggunakan forum ini di https://www.altcoinstalks.com/index.php?topic=46370.0. Sebelum memulakan siaran atau komen, anda harus membaca semua peraturan yang digunakan dalam forum ini.

asrafmasyur

  • Sr. Member
  • *
  • Activity: 466
  • points:
    5861
  • Karma: 7
  • TheFutbolCoin
  • Trade Count: (0)
  • Referrals: 0
  • Last Active: January 27, 2021, 03:07:53 PM
    • View Profile

  • Total Badges: 13
    Badges: (View All)
    Second year Anniversary One year Anniversary Karma Good
Re: [Q & A] Soalan dan perbincangan mengenai forum ini
« Reply #3 on: October 03, 2018, 02:58:55 PM »
Hei, Saya baru berdaftar di forum ini. sebelum saya hanya mendapat maklumat crypto dari Facebook dan melalui laman web. Saya harap saya dapat mengetahui lebih lanjut mengenai crypto di forum ini.
▄▄█████████▄▄
▄█████████████████▄
▄█████████████████████▄
▄███████████████████████▄
▄██      █     ██▀    ▀███▄
█████  ███  ████  ▄██▄▄████
█████  ██    █  █████████
█████  ██  ███  ▀██▀▀████
▀████  ██  █████▄    ▄███▀
▀███████████████████████▀
▀█████████████████████▀
▀█████████████████▀
▀▀█████████▀▀
TheFutbolCoin
──────── by pandaHAUS
CREATING A TRANSACTIONAL
FRAMEWORK AND DIGITAL
ECONOMY FOR THE WORLDWIDE
FOOTBALL COMMUNITY
WHITEPAPER  |  TEAM  |  TWITTER  |  TELEGRAM  |  FACEBOOK
█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀






█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
.
██████▄█
██▄▄▄▀▀▄▄▄
▄█████████▀
█████████▌
▀█████████▄

██▀██▀▀██▀
Download on the
App Store
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█






▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█
█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀






█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
.
█▄▄
██████▄▄
██████████▄
██████████▀
██████▀▀
█▀▀
GET IT ON
Google Play
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█






▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█
►►  Powered by
BOUNTY
DETECTIVE

owmivmen

  • Moderator
  • Legend
  • *
  • *
  • *
  • Activity: 2055
  • points:
    18606
  • Karma: 121
  • Altcoinstalks Supporter
  • Trade Count: (0)
  • Referrals: 11
  • Last Active: August 03, 2021, 03:12:51 PM
    • View Profile

  • Total Badges: 18
    Badges: (View All)
    Quick Poster Second year Anniversary One year Anniversary
Re: [Q & A] Soalan dan perbincangan mengenai forum ini
« Reply #4 on: October 03, 2018, 06:32:32 PM »
Hei, Saya baru berdaftar di forum ini. sebelum saya hanya mendapat maklumat crypto dari Facebook dan melalui laman web. Saya harap saya dapat mengetahui lebih lanjut mengenai crypto di forum ini.
Selamat datang ke bahagian Malaysia. Sebelum membuat jawatan atau komen, anda boleh membaca peraturan forum untuk mengetahui bagaimana menjadi ahli yang baik dalam forum ini.
https://www.altcoinstalks.com/index.php?topic=46704.0
Jika sesuatu tidak jelas, anda boleh bertanya.

asrafmasyur

  • Sr. Member
  • *
  • Activity: 466
  • points:
    5861
  • Karma: 7
  • TheFutbolCoin
  • Trade Count: (0)
  • Referrals: 0
  • Last Active: January 27, 2021, 03:07:53 PM
    • View Profile

  • Total Badges: 13
    Badges: (View All)
    Second year Anniversary One year Anniversary Karma Good
Re: [Q & A] Soalan dan perbincangan mengenai forum ini
« Reply #5 on: October 04, 2018, 06:14:18 AM »
Hei, Saya baru berdaftar di forum ini. sebelum saya hanya mendapat maklumat crypto dari Facebook dan melalui laman web. Saya harap saya dapat mengetahui lebih lanjut mengenai crypto di forum ini.
Selamat datang ke bahagian Malaysia. Sebelum membuat jawatan atau komen, anda boleh membaca peraturan forum untuk mengetahui bagaimana menjadi ahli yang baik dalam forum ini.
https://www.altcoinstalks.com/index.php?topic=46704.0
Jika sesuatu tidak jelas, anda boleh bertanya.
Tidak jelas pada masa ini. Saya akan belajar terlebih dahulu bagaimana menggunakan forum altcoinstalks.
▄▄█████████▄▄
▄█████████████████▄
▄█████████████████████▄
▄███████████████████████▄
▄██      █     ██▀    ▀███▄
█████  ███  ████  ▄██▄▄████
█████  ██    █  █████████
█████  ██  ███  ▀██▀▀████
▀████  ██  █████▄    ▄███▀
▀███████████████████████▀
▀█████████████████████▀
▀█████████████████▀
▀▀█████████▀▀
TheFutbolCoin
──────── by pandaHAUS
CREATING A TRANSACTIONAL
FRAMEWORK AND DIGITAL
ECONOMY FOR THE WORLDWIDE
FOOTBALL COMMUNITY
WHITEPAPER  |  TEAM  |  TWITTER  |  TELEGRAM  |  FACEBOOK
█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀






█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
.
██████▄█
██▄▄▄▀▀▄▄▄
▄█████████▀
█████████▌
▀█████████▄

██▀██▀▀██▀
Download on the
App Store
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█






▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█
█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀






█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
.
█▄▄
██████▄▄
██████████▄
██████████▀
██████▀▀
█▀▀
GET IT ON
Google Play
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█






▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█
►►  Powered by
BOUNTY
DETECTIVE

owmivmen

  • Moderator
  • Legend
  • *
  • *
  • *
  • Activity: 2055
  • points:
    18606
  • Karma: 121
  • Altcoinstalks Supporter
  • Trade Count: (0)
  • Referrals: 11
  • Last Active: August 03, 2021, 03:12:51 PM
    • View Profile

  • Total Badges: 18
    Badges: (View All)
    Quick Poster Second year Anniversary One year Anniversary
Re: [Q & A] Soalan dan perbincangan mengenai forum ini
« Reply #6 on: October 04, 2018, 06:35:01 PM »
Hei, Saya baru berdaftar di forum ini. sebelum saya hanya mendapat maklumat crypto dari Facebook dan melalui laman web. Saya harap saya dapat mengetahui lebih lanjut mengenai crypto di forum ini.
Selamat datang ke bahagian Malaysia. Sebelum membuat jawatan atau komen, anda boleh membaca peraturan forum untuk mengetahui bagaimana menjadi ahli yang baik dalam forum ini.
https://www.altcoinstalks.com/index.php?topic=46704.0
Jika sesuatu tidak jelas, anda boleh bertanya.
Tidak jelas pada masa ini. Saya akan belajar terlebih dahulu bagaimana menggunakan forum altcoinstalks.
Sebelum anda menggunakan forum ini, anda boleh belajar dan meminta ahli-ahli lain. Baca peraturan terlebih dahulu sebelum melakukan aktiviti dalam forum ini.

Khoir Siregar

  • Baby Steps
  • *
  • Activity: 32
  • points:
    97
  • Karma: 2
  • Trade Count: (0)
  • Referrals: 0
  • Last Active: March 16, 2019, 04:38:09 AM
    • View Profile

  • Total Badges: 5
    Badges: (View All)
    Signature Search Karma
Re: [Q & A] Soalan dan perbincangan mengenai forum ini
« Reply #7 on: October 29, 2018, 09:02:53 AM »
Saye nak beri saran pade moderator.

Cuba perjelaskan tentang peraturan yang berada kek sini; Peraturan Forum

• Kek situ saye lihat ada peraturan Tiada Spam. Saye yakin member baru banyek yg tak tau kriteria post spam tu cemane.

Saya saran pade moderator cuba perjelas kan dalam topic Peraturan Forum tu tentang kriteria post spam.
Try not become a man of success, but rather try to become a man of value.

Mr.Crab

  • Full Member
  • *
  • Activity: 255
  • points:
    4412
  • Karma: 8
  • Trade Count: (0)
  • Referrals: 2
  • Last Active: January 03, 2021, 07:55:37 AM
    • View Profile

  • Total Badges: 15
    Badges: (View All)
    Quick Poster Karma Bad One year Anniversary
Re: [Q & A] Soalan dan perbincangan mengenai forum ini
« Reply #8 on: November 01, 2018, 08:28:10 PM »
Baiklah, saya akan faham, terima kasih kerana membuat saya memahami tulisan anda, saya akan mempelajari nya sekarang  ;) ;)

atmanagari

  • Full Member
  • *
  • Activity: 220
  • points:
    392
  • Karma: 3
  • Trade Count: (0)
  • Referrals: 0
  • Last Active: March 03, 2021, 05:42:25 AM
    • View Profile

  • Total Badges: 14
    Badges: (View All)
    Second year Anniversary One year Anniversary Quick Poster
Re: [Q & A] Soalan dan perbincangan mengenai forum ini
« Reply #9 on: November 02, 2018, 04:26:06 PM »
Salam. Saya sebetulnya orang Indonesia. Saya dulu pernah kerja dekat Malaysia selama beberapa tahun. Dulu boleh lah cakap Melayu, hari-hari cakap pun. Tetapi lepas balik terus ke Indonesia, bahasa Melayu saya jadi agak-agak (lupa).
Kerana itu saya lagi suka buat aktiviti dekat forum Malaysia ini, sambil belajar lagi bahasa Melayu.

Terima Kasih dan Salam Serumpun

junkimichi

  • Sr. Member
  • *
  • Activity: 422
  • points:
    8445
  • Karma: 7
  • TheFutbolCoin
  • Trade Count: (0)
  • Referrals: 0
  • Last Active: January 27, 2021, 03:28:38 PM
    • View Profile

  • Total Badges: 13
    Badges: (View All)
    Second year Anniversary Quick Poster One year Anniversary
Re: [Q & A] Soalan dan perbincangan mengenai forum ini
« Reply #10 on: November 11, 2018, 03:39:18 AM »
terimakase kerana membuat bahagian ini. Saya sudah mempunyai akaun dalam forum lain dan saya mahu menjadikannya di sini juga. Saya harap saya mendapat maklumat yang baik di sini.
▄▄█████████▄▄
▄█████████████████▄
▄█████████████████████▄
▄███████████████████████▄
▄██      █     ██▀    ▀███▄
█████  ███  ████  ▄██▄▄████
█████  ██    █  █████████
█████  ██  ███  ▀██▀▀████
▀████  ██  █████▄    ▄███▀
▀███████████████████████▀
▀█████████████████████▀
▀█████████████████▀
▀▀█████████▀▀
TheFutbolCoin
──────── by pandaHAUS
CREATING A TRANSACTIONAL
FRAMEWORK AND DIGITAL
ECONOMY FOR THE WORLDWIDE
FOOTBALL COMMUNITY
WHITEPAPER  |  TEAM  |  TWITTER  |  TELEGRAM  |  FACEBOOK
█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀






█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
.
██████▄█
██▄▄▄▀▀▄▄▄
▄█████████▀
█████████▌
▀█████████▄

██▀██▀▀██▀
Download on the
App Store
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█






▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█
█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀






█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
.
█▄▄
██████▄▄
██████████▄
██████████▀
██████▀▀
█▀▀
GET IT ON
Google Play
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█






▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█
►►  Powered by
BOUNTY
DETECTIVE

hair

  • Mythical
  • **
  • *
  • *
  • *
  • Activity: 7157
  • points:
    92959
  • Karma: 520
  • Pencak Silat
  • Trade Count: (0)
  • Referrals: 3
  • Last Active: August 04, 2021, 12:00:47 AM
    • View Profile

  • Total Badges: 26
    Badges: (View All)
    Quick Poster 50 Poll Votes Second year Anniversary
Re: [Q & A] Soalan dan perbincangan mengenai forum ini
« Reply #11 on: May 24, 2020, 12:32:00 PM »
Saya nak belajar juga disini supaya bahasa melayu saya semakin baik. Mohon bantuannya para ahli. ☺️🙏🏻
▓▓▓ PLASTIC  ▓▓▓
▓▓▓ FINANCE ▓▓▓

▓▓Recycle . Re-use . Prosper▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄██▄
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▄█████████████████
▓▓▓▓▓▓▓▓▓████████████████████
▓▓▓▓▓▓▓████▀▀▓▓▓▓▓▓▓██████████
▓▓▓▓▓▓██▀▓▓▓▓▓▓▓▄▄▄▄▄▀███▀▀
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██████████▄▄▓▓▓▓▓▓██
▓▓▓▓█▄▓▓▓▓▓██████▀▀▀██████▓▓▓▓▓▓███
▓▓▓████▄▓▓█████▓▓▓▓▓▓▓▀████▓▓▓▓▓████
▓▓████████████▄▄▄▄▓▓▓▓▐███▌▓▓▓▐████
█████████████████▓▓▓▓▐███▌▓▓▐█████
█████████████▓▓▓▓▓▓▓▄▄████▓▓▐██████
▓▓▓█████▌████▓▓▓▓▓██████▀▓▓▐██████
▓▓▓▓█████████▓▓▓▓▓▀▀▀▀▄▄█▄███████
▓▓▓▓▓████████▓▓▓▓▓▓▓▓███████████
▓▓▓▓▓▓▓██████▓▓▓▓▓▓▓▄██████████
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▄▄▄▄▄▓▓▓▓▓▓█████████▌
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▀████▄▄▓▓██████████
[
Private Sale is Live
JOIN NOW!
]

KenshIn

  • Sr. Member
  • *
  • *
  • *
  • Activity: 386
  • points:
    3847
  • Karma: 12
  • Trade Count: (0)
  • Referrals: 4
  • Last Active: Today at 02:40:01 AM
    • View Profile

  • Total Badges: 14
    Badges: (View All)
    Second year Anniversary One year Anniversary Karma Good
Re: [Q & A] Soalan dan perbincangan mengenai forum ini
« Reply #12 on: June 24, 2021, 08:32:28 PM »
terimakase kerana membuat bahagian ini. Saya sudah mempunyai akaun dalam forum lain dan saya mahu menjadikannya di sini juga. Saya harap saya mendapat maklumat yang baik di sini.
Saya sendiri melakukan perkara yang sama dan, saya mempunyai akaun di forum lain, dan akhirnya saya juga berminat untuk bergabung di sini, jadi senang apa yang kita cari boleh didapati di sini

hair

  • Mythical
  • **
  • *
  • *
  • *
  • Activity: 7157
  • points:
    92959
  • Karma: 520
  • Pencak Silat
  • Trade Count: (0)
  • Referrals: 3
  • Last Active: August 04, 2021, 12:00:47 AM
    • View Profile

  • Total Badges: 26
    Badges: (View All)
    Quick Poster 50 Poll Votes Second year Anniversary
Re: [Q & A] Soalan dan perbincangan mengenai forum ini
« Reply #13 on: July 19, 2021, 08:51:03 AM »
Saya sendiri melakukan perkara yang sama dan, saya mempunyai akaun di forum lain, dan akhirnya saya juga berminat untuk bergabung di sini, jadi senang apa yang kita cari boleh didapati di sini
Kalau boleh saya tahu, forum apa yang awak maksud?
▓▓▓ PLASTIC  ▓▓▓
▓▓▓ FINANCE ▓▓▓

▓▓Recycle . Re-use . Prosper▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄██▄
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▄█████████████████
▓▓▓▓▓▓▓▓▓████████████████████
▓▓▓▓▓▓▓████▀▀▓▓▓▓▓▓▓██████████
▓▓▓▓▓▓██▀▓▓▓▓▓▓▓▄▄▄▄▄▀███▀▀
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██████████▄▄▓▓▓▓▓▓██
▓▓▓▓█▄▓▓▓▓▓██████▀▀▀██████▓▓▓▓▓▓███
▓▓▓████▄▓▓█████▓▓▓▓▓▓▓▀████▓▓▓▓▓████
▓▓████████████▄▄▄▄▓▓▓▓▐███▌▓▓▓▐████
█████████████████▓▓▓▓▐███▌▓▓▐█████
█████████████▓▓▓▓▓▓▓▄▄████▓▓▐██████
▓▓▓█████▌████▓▓▓▓▓██████▀▓▓▐██████
▓▓▓▓█████████▓▓▓▓▓▀▀▀▀▄▄█▄███████
▓▓▓▓▓████████▓▓▓▓▓▓▓▓███████████
▓▓▓▓▓▓▓██████▓▓▓▓▓▓▓▄██████████
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▄▄▄▄▄▓▓▓▓▓▓█████████▌
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▀████▄▄▓▓██████████
[
Private Sale is Live
JOIN NOW!
]

 

ETH & ERC20 Tokens Donations: 0x2143F7146F0AadC0F9d85ea98F23273Da0e002Ab
BNB & BEP20 Tokens Donations: 0xcbDAB774B5659cB905d4db5487F9e2057b96147F
Powered by SMFPacks Social Login Mod