follow us on twitter . like us on facebook . follow us on instagram . subscribe to our youtube channel . announcements on telegram channel . ask urgent question ONLY . Subscribe to our reddit

Author Topic: Povjerenik CFTC-a smatra da je DeFi ilegalan  (Read 228 times)

Ferki

 • Legend
 • *
 • *
 • *
 • Activity: 3432
 • points:
  85324
 • Karma: 471
 • Observer only
 • Trade Count: (0)
 • Referrals: 1
 • Last Active: November 19, 2021, 06:08:35 PM
  • View Profile

 • Total Badges: 25
  Badges: (View All)
  Third year Anniversary 2500 Posts Quick Poster
Povjerenik CFTC-a smatra da je DeFi ilegalan
« on: June 10, 2021, 06:07:08 PM »
Povjerenik CFTC-a smatra da je DeFi ilegalan

Povjerenik Dan M. Berkovitz iz Povjerenstva za trgovinu robnim futuresima (CFTC) vjeruje da su DeFi platforme za trgovanje derivatima vjerojatno u suprotnosti sa Zakonom o robnom trgovanju (CEA).
Velika količina novca u DeFi sektoru nagnala je povjerenika na (površno) istraživanje

Govoreći u sklopu jučerašnjeg skupa pod nazivom „Klimatske promjene i decentralizirane financije: novi izazovi za CFTC“, Berkovitz napominje da:

    “Ne samo da mislim da su nelicencirana tržišta DeFi-ja za derivate loša ideja, već smatram da nisu legalna prema CEA-i.”

Berkovitz je napomenuo da “CEA zahtijeva da se terminskim ugovorima trguje na određenom ugovornom tržištu (DCM) s dozvolom i regulacijom CFTC-a”, međutim tvrdi da nijedna DeFi platforma nije registrirana kao DCM ili SEF. Tijekom uvodne riječi, povjerenik je naglasio potrebu da se regulatori upoznaju s DeFi derivatima i drugim aplikacijama s obzirom na to da ovaj sektor naglo raste. Osvrnuo se na ogromnu količinu likvidnosti upumpanu na tržište u proteklih dvanaest mjeseci, napominjući da sada kada “govorite o stvarnom novcu” treba uspostaviti strogu regulaciju kako bi se zaštitili potrošači DeFi-a:

    “S obzirom na eksplozivan rast ovog sektora, savezni regulatori trebali bi se upoznati s novom tehnologijom i njezinom potencijalnom uporabom te biti spremni zaštititi javnost od zlouporabe.”

Zanimljivo je da se Berkovitz poziva na Wikipedijinu definiciju DeFi-ja i napominje da se njegovo istraživanje dijelom temeljilo na Google pretraživanju.  Izjavio je da, ako upišete” DeFi “u Google pretraživanje, glavna poveznica je do članka CoinDeska, “Što je DeFi?”.

    “[To je] krovni pojam za razne financijske aplikacije u kriptovalutama ili blockchainu usmjerene na micanje financijskih posrednika.”

Suosnivač Coin Metricsa Jacob Franek brzo je kritizirao površno istraživanje, napominjući da “mora učiniti više od čitanja članka s CoinDeska”.
Regulirani subjekti nemaju šanse protiv platformi u svijetu decentraliziranih financija

Povjerenik je upozorio da bi pojava nereguliranih subjekata iz shadow banking sustava mogla rezultirati konkurencijom reguliranim subjektima. Ovo bi regulirane subjekte moglo navesti da preuzmu više rizika kako bi generirali veće prinose, ili da traže manje propisa kako bi mogli konkurirati DeFi platformama.

    “Po mom mišljenju nije održivo dopustiti nereguliranom, nelicenciranom tržištu derivata da se natječe, rame uz rame, s potpuno uređenim i licenciranim tržištem derivata”, rekao je.

Berkovitz je doveo u pitanje argument koji su iznijeli zagovornici DeFi-a da ukidanje posrednika može investitorima ponuditi bolji povrat i veću “kontrolu nad njihovim ulaganjima”. Tvrdio je da su posrednici kao što su “banke, burze, trgovci terminskim ugovorima i asset menadžeri” razvili bankarski i financijski model tijekom 200 do 300 godina koji pouzdano podržava financijska tržišta i javnost koja u njega investira.

    “Jedan od ključnih razloga zašto je naš financijski sustav toliko jak je pravna zaštita u kojoj uživaju ulagači kada svoj novac ulažu na američka tržišta, najčešće putem posrednika”, rekao je.

Ovo je pomalo ironično s obzirom na to da smo na primjeru zadnje velike krize vidjeli da je samo jedan član te regulirane skupine završio u zatvoru dok su milijuni običnih građana platili za njihove greške i pohlepu.

Slažete li se da DeFi sektor treba više regulirati ili on treba ostati kao opcija onima koji ne žele raditi s tradicionalnim posrednicima


source: https://crobitcoin.com/povjerenik-cftc-a-smatra-defi-ilegalnim/
Ready METAVERSE player ONE?
Join Discord for more info https://discord.com/invite/nwvZ6DrAG9
 
PROMO CODE FOR 5% DISCOUNT
https://app.nextearth.io/referral/MY6RRNQTZG
White Paper https://www.nextearth.io/NE-whitepaper.pdf
 

Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum

Povjerenik CFTC-a smatra da je DeFi ilegalan
« on: June 10, 2021, 06:07:08 PM »


 

ETH & ERC20 Tokens Donations: 0x2143F7146F0AadC0F9d85ea98F23273Da0e002Ab
BNB & BEP20 Tokens Donations: 0xcbDAB774B5659cB905d4db5487F9e2057b96147F
Powered by SMFPacks Social Login Mod