follow us on twitter . like us on facebook . follow us on instagram . subscribe to our youtube channel . announcements on telegram channel . ask urgent question ONLY . Subscribe to our reddit . Altcoins Talks Shop Shop


This is an Ad. Advertised sites are not endorsement by our Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise Here Ads bidding Bidding Open

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - SkyLords

Pages: [1] 2
1


COİNMARKETALERT
Günümüzde kripto ve kripto paralar yaygın bir şekilde artmaya başlamaktadır. Çoğu kişinin elinde kripto paralar mevcuttur. Peki mevcut kripto paraların artış ve düşüşlerinde tek tek piyasaları takip etmek herkes için zor olmuyor mu? Tabi ki elimizde bulunan coinlerin farklı borsalarda fiyatlarını takip etmek bir o kadar zor ve zahmetlidir. CoinMarketAlert işte tam burada ortaya çıkıyor. Piyasada var olan tüm borsalarda elinizde bulunan coinlerin fiyatlarının artış ve düşüşlerini daha kolay bir hale getiriyor. CoinMarketAlert ile piyasa hareketlerini bir daha kaçırmayın. Favori Kripto Para birimlerindeki fiyat uyarılarını şimdi takip edin ve uyarıları hemen alın.

Websitemize gidin ve yenilikçi fiyat uyarı araçlarımızın nasıl çalıştığını kontrol edin. CoinMarketAlert'in sunduğu uyarı sistemleri şunlardır:


KRİPTO HABER UYARISI (ALERT)
Kripto Haber Uyarısı, size güncellemeleri doğrudan bir kripto projesinden veya borsaların kendisinden gönderir. Tüm projelerden ve borsalardan uyarılar alabilir veya Yaklaşan Olaylar, Borsalarda Yeni Listelemeler, Fon Hareketi, Genel Haberler, Ulaşılan Kilometre Taşları, Ortaklıklar veya Yazılım Sürümleri gibi belirli bir proje ve/veya belirli bir kategori için uyarıları size özel filtreleyebilir ve ayarlayabilirsiniz.


FİYAT DEĞİŞİKLİĞİ UYARISI (ALERT)
Seçtiğiniz coinin fiyatı, seçtiğiniz fiyatın üstüne veya altına çıktığında bildirim alın. Böylece seçmiş olduğunuz coinin fiyatı arttığında satabilirsiniz. Fiyat düştüğünde ise alım yapabilirsiniz.


KAR/ZARAR UYARISI (ALERT)
Bu uyarı, seçtiğiniz coinden kar veya zararda bulunup bulunmadığınız konusunda sizi bilgilendirir. Bu uyarı sayesinde elinizde bulunan coinden kar edip etmediğinizi ya da zarara uğrayıp uğramadığınız konusunda uyarı alırsınız.


FREKANS FİYAT UYARISI (ALERT)
Bu uyarı, belirli bir zaman dilimi içindeki belirli bir coin fiyatı konusunda sizi özel olarak bilgilendirir. Bu sayede elinizde mevcut olan coinler hakkında belirli zaman aralıklarında artış ve düşüşleri hakkında sizi bilgilendiren uyarılar alırsınız.

HACİM DEĞİŞİKLİĞİ (% YÜZDE) UYARISI (ALERT)
Bu uyarı, seçtiğiniz coinin hacminde (% yüzde) değişiklik olup olmadığı konusunda sizi bilgilendirir. Bu sayede elinizde mevcut olan coinlerin hacminde yüzde (%) artış veya düşüş olup olmadığı hakkında sizi bilgilendiren bir uyarıdır. Bu sayede piyasalarda alım satım olup olmadığı konusunda bilgi sahibi olursunuz.


FİYAT DEĞİŞİKİĞİ (% YÜZDE) UYARISI (ALERT)
Bu uyarı, seçtiğiniz coinin fiyatında yüzde (%) değişiklik olup olmadığı konusunda sizi bilgilendirir. Bu sayede elinizde mevcut olan coinlerin fiyatında yüzde (%) artış veya düşüş olup olmadığı hakkında sizi bilgilendirir. Bu sayede fiyat arttığında satabilir veya düştüğünde satın alabilirsiniz.

YENİ COIN UYARISI (ALERT)
Bu uyarı, tüm kripto piyasasında işlem yapmak için piyasaya sürülen yeni bir coin olup olmadığı konusunda sizi bilgilendirir. Bu sayede bounty, airdrop'tan gelen veya selfdroptan satın almış olduğunuz coinlerin hangi piyasalarda olduğu konusunda size bilgi verir.


MARKET CAP (% YÜZDE) UYARISI (ALERT)
Bu uyarı, seçtiğiniz coinin piyasa değeri seçtiğiniz yüzdenin üstüne çıktığında veya altına indiğinde sizi uyarır. Bu sayede elinizde bulunan coinden kar elde edebilir, zararınızı en alt seviyeye indirebilirsiniz.


TOPLAM KRİPTO MARKET CAP UYARISI (ALERT)
Bu uyarı, tanımladığınız zaman dilimine bağlı olarak Toplam Kripto Para Piyasası Sınırı hakkında sizi bilgilendirir. Bu sayede elinizdeki coinin toplam piyasa değeri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.


SİZE ÖZEL COIN MARKET CAP UYARISI (ALERT)
Bu uyarı, tanımladığınız zaman dilimine bağlı olarak belirli bir coinin piyasa değeri hakkında sizi özel olarak bilgilendirir. Bu sayede istediğiniz coinin fiyatı hakkında istediğiniz tarihlerde fiyatı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

YÜKSELİŞ VEYA DÜŞÜŞ SON UYARISI (ALERT)
Bu uyarı, seçtiğiniz coinin son 24 saat, 7 veya 14 gün içinde tüm zamanların en yüksek veya en düşük seviyesine ulaştığında sizi uyarır. Bu sayede seçtiğiniz coinin 7/24 tüm zamanların en yüksek veya en düşük fiyatı konusunda bilgilendirilirsiniz.


TÜM COINLERİN FİYAT (%) DEĞİŞİKLİĞİ UYARISI (ALERT)
Bu uyarı, tanımlanmış bir yüzdeye ve belirli bir zaman dilimine göre herhangi bir takas edilebilir coinin fiyatının yükselip yükselmediğini size özel olarak bildirir. Bu sayede mevcut coini satışını en iyi fiyattan yapabilir veya en iyi fiyattan satın alabilirsiniz.


TAKİP EDEN DURMA UYARISI (ALERT)
Takip eden bir uyarı, elverişsiz bir yönde hareket ederse coini almanızı veya satmanızı bildirir. Takip eden duraklamalar, coinin cari piyasa fiyatına otomatik olarak uyum sağlayarak yatırımcıya kâr veya zararı sınırlama konusunda daha fazla esneklik sağlar. Durma seviyesi sabit bir dolar tutarı veya coinin geçerli fiyatının bir yüzdesi olarak ifade edilebilir. Takip eden duraklar, mevcut piyasa fiyatının üzerinde bir tetikleyici fiyat belirlenerek kısa pozisyonlar için de kullanılabilir.


CÜZDAN İZLEME UYARISI (ALERT)
Bir cüzdan izleme uyarısı, bir Bitcoin veya Ethereum cüzdanındaki herhangi bir etkinlik hakkında sizi bilgilendirir. Bu uyarı, biri cüzdanınızdan coin çalıyorsa veya çok miktarda Bitcoin, Ethereum veya herhangi bir ERC20 tokeni satılıyorsa bildirim almanın mükemmel bir yoludur. Size özel cüzdan adresini ve belirli bir cüzdan bakiyesi değerini girmeniz, cüzdanın artması veya azalması durumunda bildirim almayı seçmeniz yeterlidir.


AIRDROP & BOUNTY UYARISI (ALERT)

Bu uyarı, sizi yaklaşan bir kripto para birimi airdrop veya bounty kampanyasını asla kaçırmayacak şekilde uyarır. Bu uyarı sayesinde Airdrop veya Bounty takipçileri en iyi kripto para birimlerinin airdrop ve bountylerini asla kaçırmayacaktır. Sadece sık sık bilgilendirilmek istediğinizi seçin ve en son kripto para airdropları ve bounty programları email gelen kutunuza gönderilecektir.

Şimdi kripto yatırımlarınızı korumaya başlayın! ŞİMDİ AKILLI DAVRANIN

1 yıllık üyeliğiniz ile birlikte yukarıdaki tüm uyarı sistemlerini kullanabilirsiniz. Ayrıca 30.04.2020 tarihine kadar CoinMarketAlert websitesine 1 yıllık üye olan tüm üyelerin çekilişle 1 BTC kazanma şansı bulunmaktadır. 30 Nisan'dan önce 1 yıllık abone olan herkes bu çekilişe katılabilecektir.

Uyarıları (Alert) almak için tıklayın: https://coinmarketalert.com/

Aynı nick ile başka formlarda da bu konuyu paylaştım.

2
Öncelikle aynı nick ile başka forumlarda da bu konuyu paylaştım.
Uzun bir aranın ardından kaldığım yerden devam edeyim dedim. Ne hakkında yazsam diye düşünüyordum. Birden aklıma bounty veya airdroplardan gelen tokenlerin son durumları ve hangi borsalarda olduğu konusunda bir başlık açsam diye düşündüm. Daha önceden bir arkadaş açmıştı. Keşke devam ettirseydi diye düşündüm. Fakat devamı gelmedi. Şimdi sizlere Bounty veya Airdroptan gelen Token/Coinler Hangi Borsada başlıklı bu konuyu açtım. Diğer son durumları konusunda hep birlikte konuşuruz. Ayrıca şimdiki güncel bu borsalarda işlem görüyorlar. Listeyi gün gün yenileyeceğim. Bir aksilik çıkmazsa.

(HOX) Hugoxytocin
Daha önceden telegram ve twitter etkinliklerine katıldığım HOX bana bugün geldi. HOX projesinde Yapay zeka, Mantık, Matematik ve Algoritmalar üzerine çalışan Doç.Dr. Selçuk Topal bulunuyor. HOX Uniswap, DDEX, EtherDelta ve ForkDelta'da şuan için işlem görüyor. İlerleyen zamanlarda projenin başka borsalarda işlem göreceğini okumuştum. Başka borsalarda işlem görmesi halinde borsaları ekleyeceğim. Bu arada bu projede kendi içimizden biri olduğu için ilk başa eklemek istedim. Çok yakında da HOX dağıtımıyla ilgili etkinlikleri olacağını duydum.

(MZG) Moozicore (Eski adı MZI Gold)
MZG uzun süre önce bir airdroptan gelmişti. Tabi MZI Gold olarak gelmişti. Adı neden değiştiği konusunda tam bir bilgim yok. Fakat MZG şu anda sadece CoinBene borsasında işlem görüyor.

(SKRP) Skraps
Skraps da uzun süre önce bir airdroptan gelmişti. Bu projenin tokeni ise kendi websitesinde bulunan borsasında işlem görüyor.

(VRM) VeriME (Eski adı Verime Mobil)
Verime Mobil airdroptan az bir şey gelmişti. Ne zaman katıldığımı bile hatırlamıyorum. Fakat Bu token HitBTC, CoinBene ve IDEX borsalarında işlem görüyor.

(BTSN) BitStation
BitStation yine bir zamanlar airdrobuna katıldığım projelerden birisi, şu anda sadece CoinBene borsasında işlem görüyor.

(DATx) DATx
DATx projesinin airdrobuna katılmıştım. BitForex, Huobi Global, Kucoin, DigiFinex, ZGB, Huobi Korea ve HitBTC borsalarında işlem görüyor.

(SOZ) Secrets of Zurich
SOZ projesinin bountysine katılmıştım. HitBTC, TradeSatoshi ve VINEX Network borsalarında işlem görüyor.

(OCN) Odyssey
OCN projesinin airdrobuna katılmıştım. Huobi Global, LBank, Gate.io, Bithumb, Dcoin, CoinTiger, Huobi Russia, Kucoin, WazirX, Upbit, BitZ, Probit Exchange, HitBTC, IDEX, Huobi Korea ve VCC Exchange borsalarında işlem görüyor.

(XCELL)  XCell Token (Yeni adı XCell Token Plus (XLAB))
XCell Token Swap ve yenilemeyle adını XCell Token Plus yaptı. XCELL simgesini XLAB yaptı. Airdrobundan XCELL gelmişti daha sonra swap ile XLAB geldi. Şuan XLAB Hotbit, P2PB2B, Livecoin, Mercatox, Latoken, CoinGeo, BitMart, Bit-Z, Borabit, ecoinex, HIBIT, PACTBIT, webitrx ve webitrxhk borsalarında işlem görüyor.

(DTA) Data Token
Data Token airdrobuna katılmıştım. DTA Huobi Global, Huobi Korea, Dcoin, Upbit, Bitfinex, Bittrex, VCC Exchange, Huobi Russia, CoinBene ve Kyber Network borsalarında işlem görüyor.

(CNN) Content Neutrality Network
CNN projesinin airdrobuna katılmıştım. CNN Huobi Global, Huobi Korea, CoinEx, Probit Exchange, Bitfinex, IDEX, CoinBene ve Bitsonic borsalarında işlem görüyor.

(BKX) Bankex
BKX projesinin airdrobuna katılmıştım. BKX OKEx, Hotbit, HitBTC, VCC Exchange, Bittrex, Upbit OKEx Korea ve IDEX borsalarında işlem görüyor.

(CCL) Cyclean
CCL projesinin airdrobuna katılmıştım. CCL sadece YoBit borsasında işlem görüyor.

(ARAW) ARAW
2018'in gözde bountylerinden biriydi. Çok katılımcısı vardı. Şimdilerde unutulmuş görünüyor. Fiyat/hacim yerlerde. ARAW P2PB2B, Hotbit, Mercatox, Latoken borsalarında işlem görüyor.

(XSAT) SATURN
Uzun dönem devam eden bountysi vardı. Birkaç borsadan delist edilmiş. XSAT şimdi sadece Forkdelta'da borsasında işlem görüyor.

(BCT) BCT Token (BitCardTour)
Yanlış hatırlamıyorsam uzun süre önce katılmış olduğum airdroptan bir miktar gelmişti. BCT sadece ZBG borsasında işlem görüyor.

(SQR) Squeezer
Squeezer tokeni katılmış olduğum airdroptan küçük bir miktar gelmişti. SQR sadece Bilaxy borsasında işlem görüyor.

(AMGO) Arena Match Gold
Arena Match Gold bir oyun projesi. Bu projenin bountysine katılmıştım. Bir miktar elimde var. AMGO sadece Uniswap borsasında işlem görüyor.

(DOCT) DocTailor
DocTailor projesinin bountysine katılmıştım. Elimde hatrı sayılır kadar halen mevcut. DOCT Tokpie, ZLOADR, EtherFlyer ve ForkDelta borsalarında işlem görüyor.

(AZT) AZ FundChain
AZ FundChain projesinin bountysine katılmıştım. Stex borsasında IEO yapmıştı ve sadece STEX borsasında işlem görüyor.

(JRT) Jarvis Reward Token
Jarvis Reward Token'in yanlış hatırlamıyorsam hem airdrop hem de bountysine katılmıştım. Hatırı sayılır kadar elimde mevcut. JRT şuan sadece Uniswap borsasında işlem görüyor.

(SHK) iShook
iShook projesinin bountysine katılmıştım. Elimde hatırı sayılır miktarda var. SHK Bilaxy ve EtherFlyer borsalarında işlem görüyor.

(SHR) SecuredEHR
SHR bouny'den bana baya gelmişti. SHR şuan sadece EtherDelta borsasında işlem görüyor.

(VXD) Velix.ID
Bu proje gerçekten iş yapar diye düşündüğüm pek bir işlevi olmadığı ve beni yanılttığı halde halen ayakta duran, hatta bounty kampanyasında makalesine bile katıldığım bir proje. Elimde bir miktar var. VXD şuan sadece EtherDelta ve IDEX borsalarında işlem görüyor.

(FC) Forever Has Fallen
Genellikle blockchainde oyun projeleri tutuyor. Fakat umduğumu bulamadığım bir proje FC ve bu projenin bountysine katılmıştım. Elimde hatırı sayılır kadar mevcut olmasına rağmen pek alım-satım işlemi görmese de EtherDelta borsasında işlem görüyor.

(ICC) Intelligent Commerce Chain
ICC'nin airdrobuna katılmıştım öyle aman aman çok fazla bir miktar elimde yok. Fakat ICC EtherDelta ve Token.Store borsalarında işlem görüyor.

(PLS) Please Token
PLS bir seyahat projesi idi. Bu projenin bounty kampanyasına hatta makalesine bile katılmıştım. Elimde hatırı sayılır miktarda halen mevcut olup, PLS EtherDelta borsasında işlem görüyor.

(DNL) Donocle Token
Bu projenin bounty kampanyasına katılmıştım. Bende çok fazla mevcut değil. DNL sadece EtherDelta borsasında işlem gördü.

(VLM) VOLUM
VLM benim cüzdanıma 17.01.2020 tarihinde geldi. Bu projenin bounty ve airdrobuna katılmıştım. Elimde çok fazla VLM olmasa da Latoken borsasında işlem görmeye başlayacağını biliyorum. Hatta Latoken borsasında wallet adresi açık.

(SERV) Serve
Serve projesinin airdrobuna katılmıştım. Elimde bulunanların toplamı 1 dolar falan ettiği zaman Bittrex borsasına atmıştım. Bir türlü borsaya ulaşmamıştım. Akıbetini pek araştırmadım. Fakat Bittrex borsasından delist oldu. Ancak SERV şuanda Upbit, Upbit Indonesia ve EtherDelta borsalarında işlem görüyor.

(WBT) Whalesburg Token
WBT projesinin airdrobuna katılmıştım. Elimde pek para edecek kadar yok.  WBT IDEX, Bilaxy ve EtherDelta borsalarında işlem görüyor.

(WLO) WOLLO (Eski adı Pigzbe)
WLO Stellar tabanlı bir proje. Bu projenin bounty kampanyasına katılmıştım. WLO şuanda Bitfinex ve Stellarport borsalarında işlem görüyor.

(OCEAN) Poseidon
Poseidon projesinin bounty kampanyasına katılmıştım. OCEAN Stellar tabanlı bir proje. OCEAN şuanda sadece Stellarport borsasında işlem görüyor.

(BTZ) Bitzon
Stellar tabanlı bir başka proje Bitzon. BTZ porjesinin bounty kampanyalarına katılmıştım. Ayrıca airdrobuna da katıldım. BTZ şuan sadece Stellarport borsasında işlem görüyor.

(SVRN) Sovren
Sovren projesinin bounty kampanyasına katılmıştım. Bu proje baya sıkıntılar yaşadı. SVRN sadece EtherDelta borsasında işlem gördü. Gördü dememin sebebi şuan pek alım-satım olduğunu söyleyemem.

(STDEX) StableDEX
Bu projeyi airdrop-satın alma tarzı bir şekilde kazanmıştım. Çok miktarda elimde yok. Satın almadan kasıt fee ücretini göndermiştim. Zaten kendisi bir borsa olmakla birlikte STDEX, CITEX, Zerox Exchange ve EtherDelta borsalarında işlem görüyor.

(BITS) Bitcoinus
Bu projenin bounty kampanyasına katılmıştım. Kampanyadan pek bir şey gelmese de BITS EtherDelta, IDEX, Token.Store, HitBTC ve Stex borsalarında işlem görüyor.

(BWT) Bittwatt
Bittwatt projesinin bounty kampanyasına katılmıştım. Yeşil enerji projesi ve umutlu olduğum projelerden birisi, elimde bir miktar var. BWT Sistemkoin, EtherDelta, IDEX ve Zerox Exchange borsalarında işlem görüyor.

(ESO) Entrepreneur Shop
Entrepreneur Shop projesinin bounty kampanyasına katılmıştım. ESO sadece EtherDelta borsasında işlem gördü. Şuan için işlem görüyor demek mümkün değil.

(DST) Dragon Series Token
Bu projenin airdrobundan 5 tane gelmişti gülünecek bir rakam çünkü 14 Septilyon adet DST Token var. 14 Septilyon, 14 Katrilyona 3 tane daha .000 eklenmesi demek. Fakat elinde milyar, trilyon adet bulunanlar için yinede DST Zerox Exchange ve DDEX Hydro borsalarında işlem görüyor.

(PDI) Pindex
Pindex'in hem bounty hem de airdrobuna katılmıştım. Elimde bir miktar olduğundan PDI EtherDelta ve Zerox Exchange borsalarında işlem görüyor. Çok aktif işlem olmadığını belirtmeliyim.

(XCT) xCrypt Token
XCT'nin bountysine katılamamıştım. Fakat airdrobuna katılabilmiştim. Çok az miktarda gelmiş olmasına rağmen XCT P2PB2B, Latoken, Bitractic ve EtherDelta borsalarında işlem görüyor.

(ROX) Robotina
ROX projesinin bountysine katıldım. Gerçekten değerleneceğini düşündüğüm projelerden birisi, elimde para edecek kadar olması hasabiyle yakın takipteyim. ROX HitBTC, Mercatox, IDEX, Catex, WhiteBit, Bitsten, Bitractic, Coinlim, EtherFlyer ve EtherDelta borsalarında işlem görüyor.

(MOC) Mossland
Zamanında çok değerlenen ve ilerleyen zamanlarda yine değerlenecek çok güzel bir oyun projesi, projenin bounty kampanyasına katılmıştım. MOC Upbit, GoPax, Bittrex ve Kyber Network borsalarında işlem görüyor.

18.01.2020 tarihi itibari ile yukarıda bahsi geçen token ve coinlerin borsalarını sizlerle paylaştım. Borsada bulamadığınız veya bulduğunuz token veya coinler varsa burada paylaşabiliriz. Ayrıca her gün yeniden listeye eklemeler yapacağım. ARAW ve XST token/coin ile ilgili bilgiyi lossnet arkadaşımız bilgilendirdi. Bu arada bazı token ve coinler borsalarda işlem görüyorsa da alım-satımın o kadar yüksek olmadığı token ve coinler mevcuttur. Bu arada buradaki token veya coinler kesinlikle satın alma tavsiyesi değildir. Cüzdanınızda bulunabilecek token veya coinlerin hangi borsalarda olduğu ile ilgili bilgi vermek amacıdır.
__________________________________________________________________________________________________________________________

(WZI) Wizzle Infinity Token
Ne zaman olduğunu hatırlamadığım bir zamanda airdroptan bir miktar geldi. WZI IDEX ve EtherDelta borsasında işlem görüyor. Fakat şuan aktif bir işlem yok.

(BAX) BABB
Yıllar önce Surremit sayesinde tanıştığım bir proje BAX. O dönem makalesine ve video bountysine katılmıştım. Hatırı sayılır miktarda gelmişti. Bankacılık üzerine bir proje. İleride zaten bankaların blockchaini kullanmaya çalışacağı için hali hazırda değerlenebilecek bir proje diye elde tutuyorum. BAX CoinTiger, KuCoin, ChainX, IDEX ve EtherDelta borsalarında işlem görüyor.

(DXG) DEXAGE
DXG projesinin bountysine katılmıştım. Afrika kökenli bir proje olmasına rağmen EtherDelta üzerinden alım-satım aktif olarak devam ediyor. DXG sadece EtherDelta borsasında işlem görüyor.

(KICK) KickToken
KickToken projesine nasıl veya nerden katıldığımı hatırlamıyorum. Eminde değilim çoğu kişiye geldi mi diye? Fakat ciddi rakamda KICK token gelmişti bana, 24 centi görmüş. KICK HitBTC, KuCoin, Mercatox, Sistemkoin, Exmo, Coinsbit, IDEX ve EtherDelta borsalarında işlem görüyor.

(CIC) CIChain
Para etse de etmese de elimdeki çöp coinlerin başında geliyor. Çünkü elimdeki 1 cent bile etmiyor. Her neyse CIC aktif alım satımı olmasa da EtherDelta ve IDEX borsalarında işlem görmüştür.

(KRC) Kurecoin
Para etmeyen ve çöp coinlerin arasında KRC yer alıyor. KRC Zerox Exchange ve EtherDelta borsalarında işlem gördü.

(MOLK) MobilinkToken
Bu projenin airdrobuna katılmıştım. MOLK Yobit, Mercatox ve EtherDelta borsalarında işlem görüyor.

(COY) CoinAnalyst
COY bana nasıl geldi pek emin değilim ama airdroptan gelmiş olabilir. COY ExMarkets ve EtherDelta borsalarında aktif bir şekilde işlem görüyor.

(DIW) DIW Token
DIW projesinin airdrobuna katılmıştım. DIW EtherDelta borsasında aktif bir şekilde işlem görüyor.

(OTP) OTPPAY
Aslında adı güzel gibi gözükse de çöp coinlerden birisi de bu. OTP EtherDelta borsasında aktif bir şekilde işlem görmüyor. Alım-satım yok denecek kadar. 2 tane alım satım işlemi mevcut.

(AVX) AVXChange
AVX'in bounty kampanyasına katılmıştım. Baya yüklü miktarda gelmişti. AVX EtherDelta borsasında işlem görüyor.

(VLR) Valorem
VLR airdrobuna katılmıştım. Elimde para edeceğini düşünmediğim miktarda mevcut. Bu nedenle çöp listesine girer benim cüzdanımda, fakat elinde yüklü olanlar için VLR Token.Store, EtherDelta ve DDEX borsasında işlem görüyor.

(APOD) AirPod
AirPod projesi aslında çok mantıklı bulduğum ama geleceği konusunda emin olamadığım projelerden birisiydi. Bu projenin bountysine katılmıştım. APOD Livecoin ve EtherDelta borsalarında işlem görüyor.

(BXA) Blockchain Exchange Alliance
BXA'nın takip bountysi gibi bir şeyine katılmıştım. BXA Bitmax, Bithumb Global, Hotbit, Probit ve EtherDelta borsalarında işlem görüyor.

(WAY) Hiway
Bu projenin bounty kampanyasına katılmıştım. WAY EtherDelta borsasında işlem gördü.

19.01.2020 tarihi itibari ile yukarıda bahsi geçen token ve coinlerin borsalarını sizlerle paylaştım. Bu arada buradaki token veya coinler kesinlikle satın alma tavsiyesi değildir. Cüzdanınızda bulunabilecek token veya coinlerin hangi borsalarda olduğu ile ilgili bilgi vermek amacıdır.
__________________________________________________________________________________________________________________________
(TKLN) Taklimakan
Arkadaşımız bu projenin airdrobuna katılmış. TKLN çöp tokenler arasında ilk sırada yer alıyor. TKLN EtherDelta ve IDEX borsalarında işlem görmüş ve pasif durumda.

(BAZ) Bazooka
Arkadaşımız bu projenin airdrobuna katılmış. BAZ token airdroptan çok güzel kazanç sağlamışa benziyor. 1 BAZ = 0,184 Dolar gözüküyor. BAZ EtherFlyer ve EtherDelta borsalarında aktif olarak işlem görüyor.

(INE) IntelliShare
Arkadaşımız bu projenin hem bounty hem airdrobuna katılmış. Gayet güzel kazanç bırakacak miktarda gelmiş. 1 INE = 0,01 Dolar gözüküyor. INE Biki, EXX ve EtherDelta borsalarında işlem görüyor.

(TSHP) 12Ships
Arkadaşımız bu projenin airdrobuna katılmış. TSHP Upbit, Hotbit ve EtherDelta borsalarında işlem görüyor.

(NOKU) NOKU Token
Arkadaşımız bu projenin airdrobuna katılmış. NOKU Livecoin, TheRockTrading, EtherDelta ve DDEX borsalarında işlem görüyor.

(XRM) Aerum
Arkadaşımız bu projenin airdrobuna katılmış. XRM Latoken ve EtherDelta borsalarında işlem görüyor.
 
20.01.2020 tarihi itibari Telegram'da bir arkadaşın ricası üzerine yukarıda bahsi geçen token ve coinlerin borsalarını sizlerle paylaştım. Bu arada buradaki token veya coinler kesinlikle satın alma tavsiyesi değildir. Cüzdanınızda bulunabilecek token veya coinlerin hangi borsalarda olduğu ile ilgili bilgi vermek amacıdır.
__________________________________________________________________________________________________________________________
(HBZ) Helbiz
Projenin amacı aslında gelecekte değerlenebilecek bir amaç. Zaten hali hazırda İtalya'da kullanılıyor. Helbiz bana Surremit sayesinde gelmişti. HBZ HitBTC, Mercatox, Sistemkoin, Bitlish, IDEX ve EtherDelta borsalarında aktif olarak işlem görüyor.

(GMB) GMB
Bu projenin bounty kampanyasına katılmıştım. Hatırı sayılır miktarda elimde bulunuyor. GMB ProBit Exchange, BW.com, IDAX, Digifinex ve EtherDelta borsalarında işlem görüyor.

(FRM) Ferrum Network
Bu projenin, airdrop, bounty ve kendi sitesinden kampanyalarına katılmıştım. FRM Bitmax, IDEX ve Binance DEX borsalarında işlem görüyor.

21.01.2020 tarihi itibari ile yukarıda bahsi geçen token ve coinlerin borsalarını sizlerle paylaştım. Bu arada buradaki token veya coinler kesinlikle satın alma tavsiyesi değildir. Cüzdanınızda bulunabilecek token veya coinlerin hangi borsalarda olduğu ile ilgili bilgi vermek amacıdır.
__________________________________________________________________________________________________________________________
Umarım bu yazı sizlere faydalı olmuştur. Yukarıda da söylediğim gibi her gün listeyi güncellemeye çalışacağım. Sizden istek gelmesi halinde de istediğiniz token ya da coini araştırıp borsasını bulmaya çalışacağım.

3
Yabancı kaynaklarda Bitcoin ile ilgili ilk yıllar ve son dönem ki gelişimi bulup sizler için bu konuyu açtım. İşin ilginci biliyorum demek yetmiyormuş. Bilmediğim şeyler çokmuş. Beş dakikanızı ayırıp konuyu okumanızı tavsiye ederim.

18 Ağustos 2008 tarihinde bitcoin.org alan adı tescil edildi. O yılın 31 Ekim'inde, Satoshi Nakamoto tarafından Bitcoin bir şifreleme posta listesine gönderildi. 2008 yılı 9 Kasım'da, Bitcoin projesi açık kaynaklı projelerin bulunduğu topluluk kaynağı SourceForge.net'te tescil edildi.

2009 Ocak ve 2010 Mart ayları arasında Bitcoin hobi amaçlı bitcoin gönderen kriptografi hayranları tarafından kullanılmaktaydı. Nitekim o dönemde borsa veya pazar olmadığı için, Bitcoini kullanıcıları düşük değeri olan veya değeri olmayan hobi amaçlı bitcoin gönderen kriptografi hayranlarından oluşmaktaydı.

Mart 2010'da, kullanıcı ismi "SmokeTooMuch" olan bir kişi, 10.000 BTC'yi 50 dolara (kümülatif olarak) açık artırmaya çıkardı, ancak alıcı bulunamadı. Düşünün o dönemde 50 dolara 10.000 BTC almış olsaydınız şimdi zengindiniz.

17 Mart 2010 tarihinde, şimdi feshedilmiş olan BitcoinMarket.com isimli Bitcoin alım-satımı yapılabilen ilk borsa olarak çalışmaya başladı. Bitcoin bu tarihte 0,003 dolar olarak alınıp satılıyordu.

22 Mayıs 2010'da Laszlo Hanyeczz isimli kişi, ilk kez gerçek dünya hayatında 10.000 BTC  ile Florida'daki Jacksonville'de iki pizza satın alarak tarihe Bitcoin ile ilk ödeme yapıp ürün alan kişi ünvanını alarak işlemi gerçekleştirdi. Bu işlem sonrasında Bitcoin'in fiyatı 0,01 dolar altında fiyatlarda dolaşmaya başladı.

2010 yılı Temmuz ayında beş günde Bitcoin'in fiyatı %1000 arttı ve 1 Bitcoin 0,008 dolardan 0,08 dolara yükseldi.

2011 yılı Şubat ayı ve Nisan ayında Bitcoin Amerikan doları paritesi aldı. Bitcoin dolar paritesini almasıyla birlikte 1 Bitcoin 1 dolar fiyatına çıktı.

8 Temmuz 2011 Tarihinde Bitcoin 31 Dolar oldu. Daha sonra ilk baloncuk dedikleri olayın ardından Bitcoin düşüş yaşamaya başladı.

2011 yılı Aralık ayında Bitcoin 2 dolar oldu. İlk baloncuğun arkasından birkaç ay sonra Bitcoin minimum seviyeye ulaştı.

2011 yılı Aralık ayından 2012 yılı Aralık ayına kadar Bitcoin yavaşça yükselerek 13 dolar oldu.

11 Nisan 2013 tarihinde Bitcoin 266 dolara ulaştı. Fiyat rallisinin tepesinde değer günlük olarak %5 veya %10 oranında arttı.

2013 yılı Mayıs ayında Bitcoin 130 dolara kadar düştü. Temelde kararlı ve yavaşça yükselmeler görüldü.

2013 yılı Haziran ayında Bitcoin 100 dolara kadar düştü. Haziran ayında yavaş yavaş 70 dolara geriledi. Ancak Temmuz ayında Bitcoin tekrar 110 dolara yükseldi.

2013 yılı Kasım ayında Bitcoin 150-200 dolar arasında fiyatı olurken 350 dolara kadar yükseldi. 29 Kasım 2013 tarihinde Bitcoin 1.242 dolara yükseldi. Bununla birlikte Bitcoin ilk kez en yüksek rakama ulaşmış oldu.

2013 yılı Aralık ayında Bitcoin'in fiyatı 600 dolara düştü. Daha sonra 1.000 dolara çıktı ve tekrar 500 dolara düştü. Bitcoin daha sonra 650 dolar ile 800 dolar arasında sabitlendi.

2014 yılı Ocak ayında fiyat kısa bir süre 1.000 dolara yükseldi, ardından ayın geri kalanı için 800- 900 dolar aralığında yer aldı.

2014 yılı Şubat ayında Bitcoin'in fiyatı MT.Gox'un kapatılmasının ardından 600-700 dolar aralığına geçmeden önce düştü. 550 dolara kadar düştü.

2014 yılı Mart ayında Bitcoin'in fiyatı Çin'deki bitcoin yasağı ile ilgili sahte bir rapor ve Çin hükümetinin bankaların dijital döviz kurlarıyla çalışmasını yasaklamak isteyip istemediği konusundaki belirsizlik nedeniyle düşmeye devam etti. Bu ayda Bitcoin 450 dolar ile 700 dolar arasında gidip geldi.

2014 yılı Nisan ayında 2012–2013 Kıbrıslı Rumların mali krizinden bu yana en düşük fiyat 11 Nisan günü saat 03:25'te ulaşmıştı. Bitcoin fiyatı 340 dolara düştü. Bu ay içinde Bitcoin'in fiyatı 340 dolar ile 500 dolar arasında gidip geldi.

2014 yılı Mayıs ayında düşüş trendi önce yavaşladı, sonra tersine döndü. Mayıs ayının son günlerinde Bitcoin %30'dan fazla arttı. Bu ay içinde Bitcoin'in fiyatı 440 dolardan 630 dolara kadar yükseldi.

2015 yılı Mart ayına kadar Bitcoin düşüşe geçti. 2015 yılı Mart ayında Bitcoin 200 ila 300 dolar arasındaydı.

2015 yılı Kasım ayı başlarında Bitcoin 2015 yılının en yüksek rakamı olan 504 dolara kadar yükseldi. Kasım ayına kadar Bitcoin 395 dolardan 504 dolara kadar yükseldi.

2016 yılı Mayıs ve Haziran aylarında Bitcoin büyük bir yükselme yaparak bu yılın en büyük sıçramasını yaptı. Bitcoin 450 dolardan 750 dolara yükseldi.

2016 yılı Temmuz ve Eylül aylarında Bitcoin 600 dolarda stabil hale geldi. Bitcoin bu aylar içinde 600 dolar ile 630 dolar arasında gidip geldi.

2016 yılı Ekim ve Kasım aylarında Çin Yuanı, ABD Dolarına karşı değer kaybettiğinde, Bitcoin 700 doların (780 dolar) üstüne çıktı. Bitcoin bu aylar içinde 600 dolar ile 780 dolar arasında gidip geldi.

2017 yılı Ocak ayında Bitcoin 800 dolar ile 1.150 dolar arasındaydı.

5-12 Ocak 2017 tarihleri arasında Bitcoin %30 düşerek (750 dolara) bu yılın en düşük ayı rakamına ulaştı.

2-3 Mart 2017 tarihleri arasında Bitcoin fiyatı Kasım 2013'ün en yüksek seviyesi olan 1.242 dolardan daha yüksek seviyeye ulaştı ve  ardından 1.290 dolardan işlem gördü.

2017 yılı Nisan ayında Bitcoin 1.210 dolar ila 1.250 dolar arasında işlem gördü.

Bitcoin fiyatı 1 Mayıs 2017'de 1.402,03 dolara ve 11 Mayıs 2017'de 1.800 dolara yükselmiştir. 20 Mayıs 2017 tarihinde bir Bitcoin fiyatı ilk kez 2.000 doları aşmıştır.

2017 yılı 12 Haziran'da fiyat tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3.000 Dolara yükseldi ve o zamandan  Ağustos ayına kadar 2.500 Dolar civarında salınıyordu.

5 Ağustos 2017 tarihinde bir Bitcoin'in fiyatı ilk defa 3.000 Doları geçti.

6 Ağustos 2017 tarihi itibariyle fiyatı 3.270 Dolar oldu. Bu zamana kadar en yüksek seviyeye ulaşmıştı.

12 Ağustos 2017 tarihinde bir Bitcoin'in fiyatı ilk defa 4.000 doları geçti. İki gün sonra, bir Bitcoin'in fiyatı ilk defa 4.400 doları geçti.

1 Eylül 2017 tarihinde Bitcoin ilk kez 5.000 Doları aşarak 5.013,91 Dolara ulaştı.

12 Eylül 2017 tarihinde Bitcoin'in fiyatı Çin'in Bitcoin ICO'su nedeniyle düştü. Bu nedenle Bitcoin'in fiyatı 2.900 dolara düştü.

12 Ekim 2017 tarihinde Çin’in çöküşünün ardından Bitcoin toparlanmaya başladı ve 5.600 dolara ulaştı.

21 Ekim 2017 tarihinde Bitcoin fiyatı yaklaşan çatallaşma yani halving yaklaşırken tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin 6.180 dolar oldu.

6 Kasım 2017 tarihinde Bitcoin bu zamana kadar en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin 7.300 dolar oldu.

12 Kasım 2017 tarihinde 5.519-6.295 dolar arasında gidip geldi.

17-20 Kasım 2017 tarihlerinde Bitcoin 7.600 - 8.100 dolar civarındaydı. Bitcoin'deki bu artış, 2017 yılında Zimbabwe darbesindeki gelişmelerle ilişkili olabileceği düşünülüyor.

25 Kasım 2017 tarihinde Bitcoin  9.000 Doları aştı.

28 Kasım 2017 tarihinde Bitcoin 10.000 Doları Bitcoin aştı.

29 Kasım 2017 tarihinde Bitcoin 11.000 Doları Bitcoin aştı.

5 Aralık 2017  tarihinde Bitcoin 12.000 Doları Bitcoin aştı.

6 Aralık 2017 tarihinde Bitcoin 13.000 Doları Bitcoin aştı.

7 Aralık 2017 tarihinde Bitcoin saat 23:03'te ilk kez 17.000 doları aştı.

8 Aralık 2017 tarihinde Bitcoin saat 00:28'te ilk kez 18.000 doları aştı. Yine aynı gün Bitcoin fiyatı tarihsel olarak 14.000 dolara düştü. ancak daha sonra o gün 16.250 dolara geri ulaştı.

16 Aralık 2017 tarihinde Bitcoin 17.900 dolara ulaştı.

16 Aralık gecesi ve 17 Aralık 2017 gündüzünde Bitcoin gelmiş geçmiş en yüksek rakamına ulaştı. 19.497 dolara ulaştı. Bitcoin 19.497 dolar ile 19.475 dolara arasındaydı.

23 Aralık 2017 tarihinde Bitcoin 13.800 dolara düşerek 24 saat içinde değerinin üçte birini kaybederek 14.000 doların altına düştü.

5 Şubat 2018 tarihinde Bitcoin'in fiyatı 16 günde yüzde 50 düşerek 7.000 doların altına düştü. 6.955 dolara düştü.

31 Ekim 2018 tarihinde Bitcoin'in 10. yıl dönümünde fiyatı tarihsel olarak düşük volatilite döneminde 6.000 doların üzerinde sabit kaldı.

14 Kasım 2018 tarihinde Bitcoin 6.000 doların altına düştü.

24 Kasım 2018 tarihinde Bitcoin 4.000 doların altına düştü.

29 Kasım 2018 tarihinde Bitcoin'in fiyatı 4.300 dolara yükseldi.

2019 yılına Bitcoin kötü başladı. 2019 yılı Ocak ayı başından beri Bitcoin düşmeye devam etti. 4 Ocak 2019 tarihinde Bitcoin 3.820 dolardı.

7 Şubat 2019 tarihinde 2019 yılının ilk çeyreği için en düşük maliyet göstergesine ulaşıldı. Bitcoin 3.399 dolardı.

24 Şubat 2019 tarihinde Bitcoin yeniden yükselmeye başladı. Bitcoin'in fiyatı 4.199 dolardı.

4 Nisan 2019 tarihinde Bitcoin'de ani bir sıçrama oldu. Bitcoin fiyatı 5.256 dolara ulaştı.

29 Mayıs 2019 tarihinde Bitcoin artmaya devam etti. Bitcoin ile ilgili uzmanlar artışın devam edeceğini ve 2017 yılındaki gibi güzel günlere dönüleceğini belirttiler. Bitcoin fiyatı 8.721 dolara ulaşmıştı.

4 Haziran 2019 tarihinde Bitcoin fiyatı %10'dan fazla düştü. Bitcoin'in fiyatı 7.750 dolara düştü.

15 Haziran 2019 tarihinde Bitcoin'in fiyatı 8.000 doların üzerine çıktı. Uzmanlar, 2015 modelinin tekrar ettiğini iddia ettiler. Bitcoin fiyatı 8.700 dolara ulaşmıştı.

16 Haziran 2019 tarihinde Bitcoin'in yıllık azami değeri 9.000 dolar olarak güncellendi. Bitcoin'in fiyatı 9.311 dolara ulaştı.

22 Haziran 2019 tarihinde Bitcoin 10.000 dolar barajını kırdı. Bitcoin'in fiyatı 10.738 dolara ulaştı.

26 Haziran 2019 tarihinde Bitcoin 13.000 dolara yaklaştı. Uzmanlar bunu, kripto para biriminin serbest bırakılması şeklinde yorumladı ve kripto para biriminin ve blok zinciri endüstrisinin gelişimine bağladılar. Bitcoin'in fiyatı 13.016 dolara ulaştı.

7 Eylül 2019 tarihi itibariyle Bitcoin fiyatı 10.406 dolardır.

Not: Üşenmeden sizler için derledim. Umarım sizlere faydalı bir konu olmuştur. Bu yazıyı aynı şekilde ve aynı nick ile başka forumlarda da paylaştım.


4
Bakın bu çok önemli bir bilgi, tarihe tanık olan insanlar arasındayız. Şuanda aşağıda listelenmiş ülkelerin para birimleri 1 satoshiden daha düşük. Yani 1 satoshi şuanda bu paraların değerini geçmiş durumda. Bu durum tarihe geçecek bir olay ve bu bilgiyi öğrenmiş olan bizlerde tarihe tanık olmuş kişileriz.

05.09.2019 tarihi itibariyle 0,00000001 Bitcoin yani 1 satoshi 0,00011 ABD Doları.

0,00000001 Bitcoin aşağıda yazılı olan para birimlerinin 1 adetinden daha değerli:

1- İran Riyali (1 adet = 0,000024 ABD Doları)
2- Vietnam Dongu (1 adet = 0,000043 ABD Doları)
3- Endenozya Rupisi (1 adet = 0,000070 ABD Doları)
4- Gine Frankı (1 adet = 0,00011 ABD Doları)
5- Sierra Leone Leonesi (1 adet = 0,00011 ABD Doları)
6- Laos Kipi (1 adet = 0,00011 ABD Doları)
7- Özbekistan Somu (1 adet = 0,00011 ABD Doları)
8- Venezuella Bolivarı (1 adet = 0,000043 ABD Doları)

Yukarıda gördüğünüz liste tarihe geçmiş ve bu konunun burada tarihi bir belge olması niteliğinde olması gerektiğini düşündüğüm için paylaştım. Bu liste belkide ileride daha da çoğalacaktır.

NOT: Bu yazıyı aynı şekilde ve aynı nick ile başka forumlarda da paylaştım.

5
Çoğumuzun bilmediği benimde yakın zamanda öğrendiğim Balinalar Haricindeki Yatırımcıların Kategorileri aşağıda sizlerle paylaşıyorum.

Karides = 1 Bitcoin'den az Bitcoini olan kişi
Yengeç = 1 ila 10 arasında Bitcoini olan kişi
Ahtapot = 10 ila 50 arasında Bitcoini olan kişi
Balık = 50 ila 100 arasında Bitcoini olan kişi
Yunus = 100 ila 500 arasında Bitcoini olan kişi
Köpekbalığı = 500 ila 1000 arasında Bitcoini olan kişi
Balina = 1000 ila 5000 arasında Bitcoini olan kişi
Kambur Balina = 5000 Bitcoin ve üzeri Bitcoini olan kişi

Artık siz hangi kategoriye girdiğinizi öğrenmiş oldunuz. Umarım sizler için faydalı bir bilgi olmuştur.

NOT: Bu yazıyı aynı şekilde ve aynı nick ile başka forumlarda da paylaştım.

6
Okuduğumda beğendiğim bir yazı olan Kripto Para Piyasasında Balinalar isimli başlığı paylaşmak istedim. Daha önce paylaşan olmadığı için muhakkak okursunuz diye sizlerinde beğeneceği düşündüğüm yazıyı paylaşıyorum. Umarım beğenirsiniz. Düzenlemeleri yaptıktan sonra sizinle paylaştım.

Şu sıralar herkesin ağzında bir balina lafı dolanıp duruyor… Aman efendim balinalar yine piyasaya girmiş. Balinalar piyasayı yükseltiyor. Balinalar düşürüyor. Balinalar bizle oynuyorlar vs…

Kimsede demiyor ki ağa bu ne?

Balinalar ellerinde çok yüksek miktarda değer tutanlardır. Çok yüksek derken hakikaten yüksek miktarlardan bahsediyoruz. 1000 adetten fazla BTC gibi miktarlar yani. İstediklerinde piyasayı manipüle edebilecek güçte miktarlar yani. Bu miktarlarda alımlar yada satımlar piyasayı elbette etkiler. Dolayısıyla herkes bu balinaları konuşuyor. İnsanlar zannediyorlar ki;

1-Balinaların yaptığı her işlem piyasayı komple yönetiyor.
2-Balinalar istedikleri zaman piyasayı düşürüyor istediklerinde yükseltiyorlar.
3-Balinaların amacı senin benim paramızı almak.
4-Balinalar yüzünden, Bitcoin ve piyasayı merkezli yapıyor.

Bunlara tek tek yanıtlar verelim şimdi; Balinaların yaptıkları her işlem piyasayı yönetmiyor ve etkilemiyor. 1000 BTC'yi yavaşça satmak var. Bir defada satmak var. Balinalar bu farkı çok iyi biliyorlar. O yüzden her işlemlerinde piyasayı etkilemiyorlar. İşlemlerin yapacağı etkiyi baştan tahmin edip ona göre piyasaya giriyorlar.

Balinalar istedikleri zaman piyasayı düşüremiyor yada yükseltemiyorlar. Şöyle düşün, simdi 1000 BTC'yi satış emrine koydun piyasayı düşürmek için ama diğer bir balina bunu tek lokmada aldı. İşte o zaman çok kotu patlarsın. Yani balinalar çok kolay bu isleri yapıyor sanmayın. Sen 3 bin 5 bin lira riske ederken adamlar 3 milyon, 5 milyon riske ediyorlar. Dolayısıyla riskin büyüklüğünü farkındalar. Her denemelerinde başarılı olamadıklarını onlarda çok iyi biliyorlar. Başarısız olduklarında kaybettikleri miktarlar muazzam miktarlar oluyor. O yüzden öyle istedikleri gibi piyasayı düşürüyorlar, yükseltiyorlar demek doğru olmaz. Bu çok sık yada kolay olan bir şey değil.

Balinaların amacı senin benim param değil. Senin cebindeki 3-5 kuruşla uğraşmazlar onlar. Balinalar daha çok birbirleriyle kapışıyorlar. 100 BTC'yi satmanın ne kadar sürdüğünü biliyor musunuz? Bazen günler alıyor o kadar miktarı satmak. Adam bir kerede 100 BTC'yi satana kadar sen 10 tane işlem yapıyorsun küçük paranla. Yani emin ol balinalar küçük alıcı/satıcılarla uğraşmak zaten istemiyorlar. Onların derdi, diğer Balinalarla. Diğer balinaları kazıklamak ve diğer balinalardan alıp satmak. Bu şekilde hem daha çok hızlı hemde daha çok kazanabilirler.

Şu sıra herkesten en çok duyduğum saçmalıkta bu…

Balinalar Bitcoin piyasasını merkezli yapıyor. Dur şimdi şu kısmı kalınla yazayım en iyisi.

Bitcoin’in merkezli yada merkezsiz olması fiyatına göre değişmez. Fiyatın düşüşüne yada yükselmesine göre de değişmez. Balinaların piyasayı kontrol etmesine göre de değişmez. Merkez denilen şey, kontrol yetkisi, değiştirebilme, sansürleyebilme, durdurabilme yetkisinin bir yerde olmasıdır. Sen istediğin kadar balina ol. İstersen elinde 1 milyon Bitcoin olsun. Yinede sistemde en ufak bir değişiklik yapamazsın. 21 milyon limitine tek bir tane ekleyemezsin. Azaltamazsın. Bitcoin networkünü durduramazsın. Değiştiremezsin. Elinde bir satoshi olanla elinde 1 milyon BTC olanın sistem içindeki yetkileri aynidir. Bu yetki dağılımına merkezsiz yapı denir. Balinaların fiyatı düşürmesi yada yükseltmesiyle Bitcoin merkezli hale gelmez.

Bir konuyu da unutmayalım… Her piyasada balinalar vardır. Balinaların olmadığı piyasa yoktur. Dolayısıyla her piyasada manipüle ihtimali ve seçeneği mevcuttur. Manipüle riski, serbest ve adil bir piyasanın engellenemez negatif yönüdür.

Bu risk ve bu ihtimal her daim mevcuttur ki bazen bu manipüle çabaları başarılı olur. Ayrıca her ne kadar buna manipüle dense de bunun adil bir kısmı da mevcuttur. Parası az olanla, parası çok olanın piyasadaki etkisinin aynı olmasını bekleyemezsiniz. Elbette parası çok olanın piyasadaki etkisi daha fazla olacak. Ancak bunu kötüye ve kişisel çıkarına kullanmamalı.

Ben bunları nereden biliyorum? Birincisi piyasayı çok yakından takip ediyorum. Grafikleri ve emirleri çok çok iyi izliyorum. Yıllardır çok farklı borsalarda işlemler yapıyorum. Ama en önemlisi 2013 de Türkiye'nin balinalarından biri bendim. Nasıl mı? BTCTurk daha çok yeniydi. Çok az kişi vardı. Yabancı borsalar ile ayni fiyatı bile tutturamıyordu. Hem arbitraj açığı kocamandı, hemde türk piyasası, rüzgarda bile sarsılıyordu. Dolayısıyla elinizdeki 5-6 haneli rakamlara ulasan nakitiniz varsa kolaylıkla piyasayı yönetebiliyordunuz. BTCTurk'ün o zamanlar VIP üyelerindendim. (artık VIP üyelik yok) Tabi daha sonra hem Dünya üzerindeki hemde BTCTurk'deki hacim arttı. Arttıkça açıklar kapandı ve piyasalar manipüleye daha güçlü karşı koyar hale geldi. Şuan da o kocaman balina dediğiniz adamlar bile kolay kolay etkileyemiyor bu piyasayı çünkü 200-300 milyar dolarlardan bahsediyoruz. Merkez bankasında bile 5.5 milyar dolar var.

Sonuç olarak arkadaşlar, her şeyde balinaları suçlamayın derim. Bu piyasada fırsat çok. Eğer dikkatli olursanız fırsatları yakalayabilir, faydalanabilirsiniz. Herkese bol şans.

NOT: Bu yazıyı aynı şekilde ve aynı nick ile başka forumlarda da paylaştım.

7
Amerika Birleşik Devletleri Senatosu ticaret, bilim ve ulaştırma komisyonu CNET’in 11 Temmuz’da yayınlanan haberine göre Salı günü Blockchain Promosyon (Tanıtım) Yasasını onayladı.

Haberin devamı https://cointelegraph.com/news/us-senate-committee-approves-the-blockchain-promotion-act?utm_source=Telegram&utm_medium=social sitesinde yayınlandı.

Anladığım kadarıyla blockchaini tanıma anlamında adımlar atılıyor. Bu bağlamda çalışmalar yapılacağı belirtiliyor. Yani blockchain ile ilgili çalışmalarda hem hükümetten uzmanlar hem de hükümet dışı paydaşların olacağı belirtiliyor. Hatta 17 Temmuz'da Facebook'un Libra projesiyle ilgili görüşmeler yapılacağı da bu haberde belirtilmiş.

ABD Senato Komitesinin onayladığı bu yasa ile ilgili olarak neler düşünüyorsunuz. Bence iyi yönde bir ilerleme olacağa benziyor. Sizler ne düşünüyorsunuz.

Başka forumlarda da aynı nick ile aynı konuyu paylaştım.

8
Bugün başta Bitcoin olmak üzere kripto paraların kazımını yani madenciliğini yapmak artık bir meslek haline geldi. Madencilikten belirli bir gelir elde edebilmek için donanım gücünün kazım oranına katkı yapması gerekiyor. Bu yüzden de güçlü donanımlara ihtiyaç duyuluyor.

Eski bilgisayarları yeniden hayata döndürmekle ün yapan yazılımcı Ken Shirriff, 1960’lı yıllardan kalma Apollo 11 uzay programında kullanılan Apollo Guidance Computer bilgisayarında Bitcoin madenciliği yapmayı başardı.

Apollo Guidance Computer modeli o dönem mühendislik mucizesi olarak gösteriliyordu. İlk entegre devre barındıran bilgisayar olma özelliğindeki AGC modeli 16-bit kelime uzunluğu ve yazılımı barındıran özel bir ROM’a sahipti.

Silinebilir manyetik çekirdek bellek ile 11.72 mikro saniye döngü zamanına sahip olan bilgisayar o dönem oldukça yüksek bir enerji verimliliği sunuyordu. Temel amacı yüksek verimlilik ve hızlı işlemdi. Klavye ise ekrana entegreydi.

Ken Shirriff sadece 256 kelime erişim kapasitesine sahip olan bu sistemde 240 kelimeyi SHA-256 algoritması için ayırırken kalan 16 kelimeyi de farklı ihtiyaçlar için tekrar tekrar kullanmak zorunda kalmış. Uzun oturumlar ve hata ayıklama süreçleri sonrasında bilgisayar 10.3 saniyede bir 1 kazım oranı elde etmeyi başarmış.

Shirriff tersine mühendislik ile teknik açıdan imkânsız şeyleri başarmayı sevdiğini belirtiyor. Daha önce IBM delikli kartlı bilgisayar ile kazım oranı başına 80 saniye ve Xerox Alto ile saniyede 1.5 kazım oranı gibi başarılar elde etmiş.

Yine de bu rakamlar ile bir blok çıkarabilmek için milyarlarca yıla ihtiyaç olduğu ifade ediliyor. Hali hazırda Bitmain’in Antminer S9 sistemi 13 trilyon kazım oranına sahip.

Kaynak: https://www.donanimhaber.com/52-yillik-bilgisayarla-Bitcoin-madenciligi-yapti--112456

Bir ara eski telefonlardan mining yapılması ile ilgili haberler vardı. Bende de eski bir PC var MS-DOS ile çalışıyor. Kazım oranı ne olur merak etmedim değil.

Başka forumlarda da aynı isim ve aynı konu bulunmaktadır.

9
Crypto Exchanges / Coins with Binance and Bittrex Delist in 2019
« on: April 26, 2019, 10:54:04 PM »
We all know the coins are delisted. Lately, it was talked about Binance's remove from list (delist) of a coin like BSV (so BCHSV). Do you know remove from list (delist) the coins of Binance and Bittrex stock exchanges in 2019?  Which stock exchanges, do remove from list (delist) coins have? I made a research about this by linking the table appeared. After you look at the table, do you think it makes more sense to do the delists that Binance did? Do you think it makes more sense to do the remove from list (delist) that Bittrex did? I am waiting for your comments on this issue.

Binance's Delist Coin                           Which exchanges exist                          

Bitcoin SV (BSV)                       There are almost all the stock exchanges except Binance and Kraken.
CloakCoin (CLOAK)                    There are 10 stock exchanges, including Bittrex.
Modum (MOD)                           It's only on the stock market called Latoken.
SALT (SALT)                              There are still 15 stock exchanges.
Substratum (SUB)                      There are 2 stock exchanges, including HitBTC.
Wings (WINGS)                          There are 6 stock exchanges, including Bittrex.
Centra (CTR)                             No stock exchanges.
Bytecoin (BCN)                          There are 7 stock exchanges, including HitBTC.
ChatCoin (CHAT)                        There are 9 stock exchanges, including HitBTC.
Iconomi (ICN)                            It's only on the stock exchange called Livecoin.
Triggers (TRIG)                          No stock exchanges.
 

Bittrex's Delist Coin                       Which exchanges exist   

BitCrystals (BCY)                       It's only on the stock exchange called Zaif.
Blitzcash (BLITZ)                       No stock exchanges.
Claims (CLAM)                          It's on the Poloniex and YoBit stock exchanges.
EuropeCoin (ERC)                      No stock exchanges.
TrustPlus (TRUST)                      No stock exchanges.
Agoras Tokens (AGRS)               It's on the CHAOEX, BCEX and OpenLedger DEX stock exchanges.
Cofound.it (CFI)                         No stock exchanges.
Capricoin (CPC)                          It's on the Livecoin, CoinBene, Trade Satoshi and YoBit stock exchanges.   
Global Currency Reserve (GCR)   It's only on the stock exchange called YoBit.     
Startcoin (START)                      It's on the YoBit and Bittylicious stock exchanges.   
Safe Exchange Coin (SAFEX)       It's only on the stock exchange called Trade Satoshi.     
Chronobank (TIME)                    There are 8 stock exchanges, including HitBTC.     
TokenCard (TKN)                       There are 5 stock exchanges, including HitBTC.     
UnbreakableCoin (UNB)              No stock exchanges.     
vTorrent (VTR)                           No stock exchanges.     
APX (APX)                                 No stock exchanges.     
FairCoin (FAIR)                          It's on the CoinExchange and Novaexchange stock exchanges.   
LoMoCoin (LMC)                         It's on the BCEX and CoihExchange stock exchanges.   
Mysterium (MYST)                      It's on the HitBTC and IDEX stock exchanges.   
Rise (RISE)                                It's on the Livecoin, YoBit, RightBTC and IDCM stock exchanges.   
Auroracoin (AUR)                       It's on the ISX and YoBit stock exchanges.   
Bytecent (BYC)                          No stock exchanges.   
Creditbit (CRB)                          It's only on the stock exchange called Livecoin.     
Omnicoin (OMC)                        No stock exchanges.     
Pesetacoin (PTC)                        It's only on the stock exchange called SouthXchange.

With the same name, I first shared this post in publish0x. I shared it with the same name elsewhere.

10
Coinlerin delist edildiğini hepimiz biliyoruz. Son zamanda Binance'nin BSV yani BCHSV gibi bir coini delist etmesi çok konuşuldu. Peki 2019 yılında Binance ve Bittrex borsalarının Delist Ettiği coinleri biliyor musunuz? Bununla birlikte delist edilen coinler başka borsalarda var mı? Bununla ilgili araştırma yaparak linkini koyduğum tablo ortaya çıktı. Tabloya baktıktan sonra sizce Binance'nin yaptığı delistler mi daha mantıklı yoksa Bittrex'in yaptığı delistler mi daha mantıklı bu husustaki yorumlarınızı bekliyorum.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1lj5gKV6LpwrwOYvS0Zj6DKigqyqaiGF7uzyjlDckDak/edit?usp=sharing

Umarım bu konu sizler için faydalı olur.

Aynı isimle konuyu başka yerlerde de paylaştım.

11
Kripto Para Türkçe Forumları (Turkish) / Stellar (XLM) Büyüyor
« on: April 13, 2019, 12:54:18 PM »


Grafik tablosundan da görüldüğü gibi Stellar (XLM) büyüyor ve büyümeye devam ediyor. Son zamanlarda Stellar tabanlı projeler çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Stellar'ın fiyatı şuanda çok uygun durumda, Coinmarketcapta 2 milyar doları aşan piyasa payı ile 9. sırada yer alıyor. Peki XLM'in büyüyor olması ve şuan için fiyatının uygun olması, alım konusunda ve elde tutma konusundaki fikirleriniz nelerdir?

Bu yazı kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Sadece bu husustaki düşünceleriniz ve bu konuda bilgi almak için bu başlığı açtım.

Başka yerlerde de aynı isimle bu konuyu açtım.

12
Arkadaşlar kısa süre önce paranın Shitcoinlerden Altcoinlere nasıl geri aktarıldığı hakkında bilgi analiz yapıldı. 2018'in başlangıcını analiz ettikten sonra, aşağıdaki şemanın işe yaradığı sonucuna vardım:

Birincisi, ilk başta 2017 sonunda ve 2018'in başında tüm pazar için çılgınca bir pamp oldu. Yeni cryptocurrency destekçilerinin ve sadece freebies hayranlarının belirttiğine göre "yeni para" her şeyin içine girdi. Ana büyüme ilk on koin market başlığından değil altcoinler ve tokenlerdendi (biz Bitcoin'i dikkate almıyoruz). Bu tokenler ve altcoinler göz kapaklarına kadar pomplandıktan sonra alıcıları şaşırtmaya ve paralarını almaya başladı. Aynı zamanda, paranın büyük kısmı Ocak ayının başında 1416 dolara ulaşan ilk altcoin olan ETH'den akmaya başladı.

Artık piyasada, bildiğiniz gibi altcoinler, alıcıların hala paralarını traşlamaya devam ediyor, altcoinler hala ayakta duruyor ve altcoinlerin büyük kısmı uzun süredir dibe vuruyor. Eğer bakarsanız, o zaman diğer tokenlerden ve altcoinlerden farklı olarak ETH çok iyi görünüyordu. Çünkü diğer altcoinlerden çok daha fazla para harcandı. Fakat son zamanlarda ETH de önemli ölçüde fiyatlarına bakıldığında çok düştü.

Dolayısıyla, bundan sonuç olarak ne çıkarılabilir. En önemlisi, ETH'un şımarması düşüşüne neden oluyor. Anlamlı anlamsız bir sürü altcoin çıktı. ETH'nin düşüşüyle ​​birlikte ERC20 tabanlı çıkan çoğu coinlerin bitmesi muhtemeldir. Ethereum “son kahraman” olarak belli bir savunma kalesidir ve ETH alıcılarının en uç noktasıdır.

Benimle aynı fikirde olmayabilirsiniz, ama şahsen bana mantıklı geliyor ve çok yakında artık büyüme görmeliyiz.

Bu yazımı başka forumlarda da paylaştım.

13
Madencilik & Masternode / Shakel (JEW) Masternode
« on: January 25, 2019, 01:00:07 AM »
Arkadaşlar masternode üzerine baya çok coin araştırıyorum. En uygun ve geleceği olan coinler nelerdir diye inceliyorum. Bu incelemelerim arasında dikkatimi çeken Shakel (JEW)'in 25000 adeti ile masternode yapılabilmektedir. Şuan için çok büyük rakam sayılmıyor. 15 dolara JEW masternode kurabiliyorsunuz. Şuan itibariyle 17 satoshiden satılıyor. 25000 adeti 425000 satoshi yapıyor. Pek fazla borsası olan coin değil ama geleceği olduğunu düşünüyorum. Bu coin ile ilgili ayrıntılı bilgiye sahip olanlar burada paylaşabilirler. Ben coinin supplysinin az olduğunu ve  ayrıca buyback yaptığını da belirtmek istiyorum. JEW ile ilgili ayrıntılı bilgi verebilecek varsa burada yazarsa sevinirim. Ayrıca JEW masternode ile ilgili de bilgi sahibi olan varsa bilgilerini paylaşabilir. Bu yazının aynısını başka forumlarda da paylaştım. Bu hususta bilgi toplamak istiyorum.

14
Geleceğin teknolojisi blockchain olduğu açıkça ortada. Ülkemizde de bu anlamda başvuruların olduğu görülüyor. Merak edenler için patent alınan proje aşağıda bulunuyor. Blockchainde geleceğin olduğunu görmüşler ve patentini almışlar. Kendilerini tebrik ederim.

Başvuru Bilgileri
Başvuru Numarası : 2018/11852
Evrak Numarası : 2018-GE-354794
Tescil Numarası :
Başvuru Tarihi : 2018/08/14
Evrak Tarihi : 2018/08/14
Tescil Tarihi :
Başvuru Şekli : Ulusal Başvuru
Koruma Tipi : Faydalı Model
Yayın Tarihi :
Başvuru Sahipleri Buluşun Tasnif Sınıfları
Buluş Başlığı
KRİPTO PARA KULLANIM SİSTEMİ
Buluş Özeti
Buluş kripto para sistemi (10) olup, özelliği; firmalara tahsis edilerek bireysel ve kurumsal müşterilere sunulacak kart
(12) veya aplikasyon ile TL, Euro, Dolar cinsinden veya kullanılan ülkenin para birimine göre kripto para kadar ödeme
tahsil edilen POS cihazı (11) içermesi, kriptomatik (18) ATM?lerinden para çekme, POS cihazlarına (11) ödeme yapma
işlemeleri, internet üzerinden alışveriş gibi işlemleri sağlayan kripto kart (12) içermesi, firmanın/bireyin talep ettiği kadar
ödeme miktarının, bireysel müşteri tarafından ıslak imza ile sisteme yüklenebilmesini, ödemenin Türk Lirası, USD,
EURO veya başka para birimi cinsinden kripto paralara çevrilip ödeme gerçekleştirilmesini sağlayan kripto order (13)
içermesi, bankaların verdiği gibi Türk Lirası, USD, EURO cinsinden ödeme miktarı girilip, karşılığı kadar kripto paranın
kişinin hesabından düşülerek tahsilat yapılmasına olanak tanıyan alt yapı kripto POS (14) içermesi, kişilerin eticaret
sistemleri üzerinden kripto para ile alışveriş yapmasına olanak sağlayan ve bu alışverişte parayı emanet olarak tutarak
güvenli alışveriş imkanı tanıyan kripto ticaret (15) içermesi, kişilerin algoritma çözücü cihaz alarak algoritma üretmesini
sağlamak ve kişisel cüzdanlarına çözmüş olduğu algoritmaların aktarılmasına olanak tanıyan kripto para üretim makinesi
(16) içermesi, elinde kripto para olanların satmak istediği ve kriptopara ihtiyacı duyanların güvenli bir şekilde kripto para
alıp satabileceği, tedarik edeceği hizmeti sağlayan bir platform olan kripto para borsası (17) içermesi, hesabında
kriptopara olan yerli ya da yabancı birey veya kuruluşların kripto kartını (12) yerleştirerek Türk Lirası, Dolar, Euro gibi
paralar çekebileceği ATM hizmeti veren kriptomatik (18) içermesi, elinde kriptopara üretim makinesi (16) olan
vatandaşların makinelerini internet ortamında bağlantı kurarak kriptoparaların blockchain (Blok Zinciri) merkezine
erişmesini ve kriptopara üretmesini sağlayacak havuz sistemi hizmeti veren kripto havuz (19) içermesi ile karakterize
edilmesidir.

15
Yeni Başlayanlar & Yardım / Halving ve Halving Eğrisi Grafiği Nedir
« on: November 18, 2018, 02:27:17 PM »
Halving; halve yani yarıya indirmek anlamına gelen kelimenin "eylemin daima geçerli olduğunu belirtmek için" ing takısı alan halidir. Yani halving ikiye bölünme anlamına gelmektedir. Peki halving kripto para dünyasında ne anlama gelir. Bitcoini örnek alacak olursak bitcoin ilk 210 bin blok çıkartıldığında verilen ödülü yarıya düşürür. Daha sonra bitcoinde çıkartılan her 210 bin bloktan sonra ödüller yarıya indirilir. Yani ilk 210 bin blok çıktığında verilen ödülü 1/2 oranında verilmiştir. Yani ilk blokta ödül diyelim ki 10 Bitcoinse 210 bininci blokta bu ödül 5 bitcoine düşmüştür. İkinci 210 bin blok yani 420 bininci blokta bu ödül 1/4 oranında azalmıştı. Burada da ödül 2,5 Bitcoine düşmüştür. Bu şekilde ödül her 210 bin blokta yarıya düşerek azalmaktadır. Bitcoin her 210 bin blokta bir halvin yaptığında maddi olarak ödülleri azaltmıştır. Şöyle açıklamak gerekirse Bitcoinin blok olarak bir sonu vardır. Yani dünya genelinde kullanılabilecek bitcoin miktarı 21 milyon adet olup bu durum bitcoini sınırlı yapmaktadır. Diğer yandan blok başına düşen bitcoin miktarı her dört yılda bir yüzde 50 oranında azalmaktadır. Buna ikiye bölünme anlamına gelen Halving denir. Bitcoindeki en son bölünme ise 2140 yılında yapılacaktır.


Yukarıda gördüğünüz halving eğrisi grafiğidir. Son yapılan açıklamada düşüş 18 Ekimde olması görülmekte, gecikme nedeniyle bir kaç hafta geçmiş olmasına rağmen düşüş gerçekleşmişti. Bu grafiğe göre belirtilen sürelerde düşüşlerin ve yükselişlerin gerçekleştiği görülüyor. Takriben Bitcoindeki yükselişin 2020'yi bulduğu grafikte görülüyor. 2020 yılından sonra ise Bitcoin yatırımcısını güldürecek ve yükseliş devam edecek görülüyor.

Bu konuyla ilgili sizlerinde bilgi ve paylaşımlarınızı bekliyorum. Umarım bu yazı sizler için faydalı olmuştur.

Bu konuyu aynı nickle Bitcointalkta paylaştım. Oradan alıntıdır.

Pages: [1] 2
ETH & ERC20 Tokens Donations: 0x2143F7146F0AadC0F9d85ea98F23273Da0e002Ab
BNB & BEP20 Tokens Donations: 0xcbDAB774B5659cB905d4db5487F9e2057b96147F
BTC Donations: bc1qjf99wr3dz9jn9fr43q28x0r50zeyxewcq8swng
BTC Tips for Moderators: 1Pz1S3d4Aiq7QE4m3MmuoUPEvKaAYbZRoG
Powered by SMFPacks Social Login Mod