follow us on twitter . like us on facebook . follow us on instagram . subscribe to our youtube channel . announcements on telegram channel . ask urgent question ONLY . Subscribe to our reddit


Author Topic: Mastercard Akan Membolehkan Pedagang Menerima Pembayaran di Crypto Tahun Ini  (Read 672 times)

owmivmen

 • Legend
 • *
 • *
 • *
 • *
 • Activity: 2149
 • points:
  22124
 • Karma: 126
 • Altcoinstalks Supporter
 • Trade Count: (0)
 • Referrals: 12
 • Last Active: December 05, 2022, 06:16:54 PM
  • View Profile

 • Total Badges: 21
  Badges: (View All)
  10 Posts First Post Third year Anniversary
Mastercard merancang untuk memberi pilihan kepada pedagang untuk menerima pembayaran dalam cryptocurrency akhir tahun ini.

Menurut sumber yang mengetahui masalah ini, fungsi tersebut akan menyaksikan pembayaran mata wang digital pelanggan Mastercard diselesaikan dalam kripto pada peniaga yang mengambil bahagian, yang pertama untuk syarikat kewangan itu. Syarikat itu belum mendedahkan mata wang digital mana yang ingin disokongnya, atau di mana.

Perinciannya memberi petunjuk baru pada janji CEO Michael Miebach Q4 untuk mengintegrasikan pembayaran mata wang digital "secara langsung di rangkaian kami" sebagai langkah ketua baru, yang membantu panggilan pendapatan pertamanya pada 28 Januari, mengatakan akan memberikan fleksibilitas maksimum kepada pelanggan dan pedagang sama.

Sebelum ini, Mastercard menyokong transaksi cryptocurrency terhad melalui rakan kripto Wirex dan Uphold. Tetapi program tersebut hanya merangkumi pembayaran, bukan penyelesaian;  duit syiling ditukar kepada mata wang fiat sebelum sampai ke pedagang.

Inisiatif baru ini menjanjikan peningkatan yang dinamis di antara pemilik kedai dan perniagaan yang memilih. Mereka akan dapat menjalankan perniagaan mereka di luar batasan ekosistem fiat, dengan anggapan, tentu saja, pelanggan mereka mempunyai crypto yang ingin mereka belanjakan.

Itu bukan pertaruhan yang selamat memandangkan mantra beli dan tahan yang merangkumi cryptocurrency terbesar di dunia.  Sumber itu menunjukkan bahawa kebanyakan pembeli bitcoin (BTC, + 7,64%) terutamanya menganggap duit syiling mereka sebagai kenderaan pelaburan, bukan alat pembayaran. Dan sumber yang ditegaskan tidak ada jaminan inisiatif penyelesaian crypto Mastercard akan menyokong bitcoin.

Sebagai gantinya, cryptos akan dinilai berdasarkan kerangka “Principles for Blockchain Partnership” Mastercard 2019, kata sumber itu. Dikeluarkan setelah keluar dari Libra Mastercard, dokumen tersebut menekankan kepada kestabilan, perlindungan pengguna dan kepatuhan peraturan dalam memeriksa calon mitra.

"Sebilangan besar daripada 2.600 mata wang digital hari ini gagal melakukan ini," kata Mastercard ketika itu.

Dalam catatan blog yang diterbitkan selepas kisah ini, Naib Presiden Eksekutif Mastercard untuk Blockchain dan Produk Aset Digital Raj Dhamodharan mengisyaratkan stablecoin akan menjadi penerima utama integrasi Mastercard yang akan datang.

"Falsafah kami mengenai cryptocurrency adalah mudah: Ini mengenai pilihan. Mastercard tidak ada di sini untuk mengesyorkan anda mula menggunakan cryptocurrency. Tetapi kami di sini untuk membolehkan pelanggan, peniaga dan perniagaan memindahkan nilai digital, ”kata Dhamodharan.

Tidak banyak peniaga yang menerima kripto, bitcoin atau tidak.  Perancangan yang dinyatakan oleh Tesla untuk menjual kereta untuk bitcoin tetap menjadi hipotesis. Ekonomi kripto yang meluas masih jauh dari kenyataan.
Pengarang: Danny Nelson
Pautan asal: https://www.coindesk.com/mastercard-accepts-crypto-payments

Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum


 

ETH & ERC20 Tokens Donations: 0x2143F7146F0AadC0F9d85ea98F23273Da0e002Ab
BNB & BEP20 Tokens Donations: 0xcbDAB774B5659cB905d4db5487F9e2057b96147F
Powered by SMFPacks Social Login Mod