follow us on twitter . like us on facebook . follow us on instagram . subscribe to our youtube channel . announcements on telegram channel . ask urgent question ONLY . Subscribe to our reddit


Author Topic: Na prodaju stavljeni podaci korisnika PI Networka  (Read 577 times)

Ferki

 • Legend
 • *
 • *
 • *
 • Activity: 3509
 • points:
  87951
 • Karma: 475
 • Observer only
 • Trade Count: (0)
 • Referrals: 1
 • Last Active: November 21, 2022, 05:16:01 AM
  • View Profile

 • Total Badges: 27
  Badges: (View All)
  10 Posts First Post Third year Anniversary
Na prodaju stavljeni podaci korisnika PI Networka
« on: May 20, 2021, 08:44:54 AM »Pi Network, aplikacija za mobilni “mining” nativne kriptovalute platforme, možda je povezana s curenjem osobnih podataka veličine 17 GB, izvijestila je u ponedjeljak vijetnamska medijska kuća.

Nepoznati haker je ove podatke objavio na hakerskom okupljalištu “RaidForums”. Osobni podaci očito su preuzeti iz KYC (Upoznaj svog kupca) riznice korisnika Pi Networka. Osobne iskaznice oko 10.000 vijetnamskih građana stavljene su na prodaju, zajedno s povezanim kućnim adresama, brojevima telefona i adresama e-pošte. Prodavatelj je na podatke stavio cijenu od 9.000 američkih dolara, a plaćanje prihvaća u Bitcoinu ili Litecoinu.
Phien Vo, moderator vijetnamskog kanala za grupni chat Pi Networka, rekao je za VnExpress da provjeru KYC-a vrši treća strana, dodajući da vijetnamske osobne iskaznice poput dotičnih nisu kompatibilne s aplikacijom. Međutim, Vo je rekao da je starija verzija aplikacije u jednom trenutku bila kompatibilna s karticama.

    “Da bi izvršili KYC provjeru na mreži Pietnam, Vijetnamci bi trebali koristiti svoje putovnice. Samo su neki korisnici koji su koristili ranije verzije Pi mogli izvršiti KYC provjeru koristeći svoje vozačke dozvole, ali zasad sustav još ne prihvaća vijetnamske osobne iskaznice ”, rekao je Vo.

Odjel za kibernetsku sigurnost vijetnamskog Ministarstva javne sigurnosti od tada je pokrenuo istragu o tom pitanju.

Neovisnu istragu o vrijednosti tvrtke Pi Network nedavno je proveo Cem Dilmegani, tehnološki poduzetnik i osnivač AIMultiplea. Objavljena tjednima prije nedavnog curenja podataka, istraga je pokazala da Pi Network ima obilježja multilevel marketinške sheme ili affiliate marketinškog programa.

Aplikacija Pi navodno zahtijeva od korisnika da se svakodnevno prijavljuju i kliknu gumb kako bi primili svoje PI tokene. U aplikaciji se ne koristi algoritam konsenzusa kao na stvarnom blockchainu, poput Proof-of-worka ili Proof-of-stakea, a korisnici mogu povećati stopu rudarstva dovođenjem drugih ljudi. PI token još se ne trguje na burzama i nema tržišnu vrijednost u dolarima (pokazanu od strane reputabilne burze ili agregatora).

Mnogi sumnjaju da aplikacija prodaje podatke kako bi ostvarila prihod od oglašavanja čim korisnik započinje s njezinim korištenjem. S obzirom na to da se oglasni prostor može prodavati za veću vrijednost s uključenim osobnim korisničkim podacima, mnogi su nagađali da je aplikacija dizajnirana samo za to da izvlači osobne podatke svojih korisnika.

Glasnogovornik PI Networka je upitan za komentar od strane Cointelegraph portala, ali do sada odgovor nije zaprimljen.

source: https://crobitcoin.com/na-prodaju-stavljeni-podaci-korisnika-pi-networka/
Earn up to 2.5% a day! https://app.furio.io?ref=0x70C014bDad0EE29B2Efa6bbC236D195B0647498B
FURIO
-Sustainable Taxation
-Team Building Referrals
-Compound Interest
-Stable Priced Token  With LMS
-Variable Up To 2,5% Rewards System
-Anti Dump Mechanics

Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum

Na prodaju stavljeni podaci korisnika PI Networka
« on: May 20, 2021, 08:44:54 AM »


 

ETH & ERC20 Tokens Donations: 0x2143F7146F0AadC0F9d85ea98F23273Da0e002Ab
BNB & BEP20 Tokens Donations: 0xcbDAB774B5659cB905d4db5487F9e2057b96147F
Powered by SMFPacks Social Login Mod