Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum

Local => Kripto Para Türkçe Forumları (Turkish) => Kripto Para Haber => Topic started by: Filo on March 21, 2019, 11:38:18 AM

Title: Vitalik Buterin İddialı: Ethereum’da 100.000 TPS’yi Hedefliyoruz!
Post by: Filo on March 21, 2019, 11:38:18 AM
"Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, uzun vadede uygulanabilir kalması için platformun saniyede en az 100.000 işlem gerçekleştirebilme kabiliyetine sahip olması gerektiğini ifade ediyor. Abra CEO’su Bill Barhydt ile yaptığı röportajda Buterin, şu anda ağırlıklı olarak üç genel konuya odaklandığını söylüyor.

“Büyük sorunlara gelince, bu noktada benim odaklandığım ilk üç nokta muhtemelen ölçeklenebilirlik, gizlilik ve kullanılabilirlik. Böylece ölçeklenebilirlik konusuna odaklandığımızda Ethereum blok zinciri şu anda saniyede 15 işlem yapabiliyor. Ancak bizim 100.000 işlem kabiliyetine ihtiyacımız bulunuyor.”

Gizlilik Konusu Gizlilik konusuna gelince, şu anda yaptığınız her şey tamamen kamuya açık durumda ve bu, sadece toplam kullanım durumuyla ilgili değil. Bu nedenle, bu konuyu çözmek için zk-SNARK’lar gibi fantezi diyebileceğimiz bir blok zinciri teknolojisi üzerinde çalışıyoruz.

..."


Source: https://tr.investing.com/news/cryptocurrency-news/vitalik-buterin-ddial-ethereumda-100000-tpsyi-hedefliyoruz-561550
Title: Re: Vitalik Buterin İddialı: Ethereum’da 100.000 TPS’yi Hedefliyoruz!
Post by: Filo on March 21, 2019, 11:41:46 AM
Çok doğru bir yaklaşım. Aksi takdirde asla küresel bir kullanımı mümkün olamayacaktır. Ancak 15'ten 100.000'e çıkmak nasıl mümkün olacak orası oldukça şüpheli.