Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum

Local => Ελληνικά (Greek) => ειδήσεις => Topic started by: elodia on April 04, 2019, 09:56:01 PM

Title: Ψαλίδι στην περίμετρο προστασίας επιχειρηματικών δανείων
Post by: elodia on April 04, 2019, 09:56:01 PM
Αλλάζει το ύψος της ανώτατης ληξιπρόθεσμης οφειλής για την ένταξη των επιχειρηματικών δανείων στο νέο πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία. Ειδικότερα για τα επιχειρηματικά δάνεια το όριο μπαίνει στις 100.000 ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα δάνεια πρώτης κατοικίας παραμένει στις 130.000 ευρώ.

Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης. Παράλληλα προβλέπεται πως για την εμπορική αξία θα λαμβάνεται υπόψη αυτή που είναι στα βιβλία των τραπεζών, ενώ ο αιτών θα έχει δικαίωμα να αποδείξει πως η εμπορική αξία δεν είναι αυτή που αναφέρεται στα βιβλία.

Βήμα επιστροφής στην κανονικότητα χαρακτήρισε τη ρύθμιση για την πρώτη κατοικία ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέγοντας πως δεν επηρεάζει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών. Αναφορικά με την αλλαγή που έγινε στην περίμετρο των επιχειρηματικών δανείων σημείωσε πως αυτό δεν επηρεάζει πολλούς και μετά από αυτό θα ανάψει το πράσινο φως.

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/1672881/psalidi-sthn-perimetro-prostasias-gia-ta-epiheirhm.html