Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum
Local => Kripto Para Türkçe Forumları (Turkish) => Kripto Para Haber => Topic started by: fallenangel1789 on May 24, 2019, 10:33:19 PM
-
"Dün yayınlanan Blomberg’in “ETF IQ” bölümünde bir finansal danışmanlık kurumu başkanı y kuşağı yatırımcıların Bitcoin (BTC)’nin borsa yatırım fonunu (ETF) onun benzeri bir yatırım türü olan altına tercih ettiklerini ifade etti. Fonlar üzerinde uzmanlaşmış görünen bir yatırım danışmanlık grubu olan The ETF Store isimli şirketin başkanı olan Nate Geraci, genç müşterilerinin çoğunun sınırlı ve ilişkili olmayan bir varlık olarak görülen altını, kripto para birimi olan Bitcoin ile yer değiştirmeyi istediklerini belirtiyor. Aslında Geraci biraz iğneleyici bir ifade ile onun y kuşağı müşterilerinin % 90’nına önceki metal versiyonundansa dijital altın olarak görülen Bitcoin’i tavsiye ettiğini açıklıyor.
Mesele şu ki, bu tür muhtemel yatırımcılar için sermayelerini değerlendirebilecekleri düzenlenmiş bir ürün bulunmuyor. Sadece birkaç gün önce SEC, VanEck ve SoldiX şirketlerinin Bitcoin ETF teklifleri ile ilgili kararını ertelediğini duyurdu. Ajans “aldatmacalı ve manipülatif eylem ve uygulamaları” önlemek için yeterince altyapının olmadığı gibi bazı endişelerini dile getiriyor. Ve perakende yatırımcı için hazır (ama gerçekte değil) mevcut ürünler, Grayscale’in Trust’ı örneğinde olduğu gibi genellikle spot piyasanın gayet üzerinde fiyatlandırılıyor ve bu durum yatırımcılara zarar verebilecek bir prim anlamına geliyor.
..."
Kaynak: https://koinmedya.com/2019/05/24/y-kusagi-altini-degil-bitcoini-tercih-ediyor/
-
güzel, doğru ve yerinde bir değerlendirme olarak gözüküyor. sonuç olarak altına yüklenen anlam ile bitcoin'e yüklenen anlam arasında bir fark yok ve bitcı-oin çağın tüm gereksinimlerini karşılıyor.