Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum
Local => Kripto Para Türkçe Forumları (Turkish) => Kripto Para Haber => Topic started by: seje on January 21, 2020, 09:28:18 AM
-
Güney Kore kripto para kazançlarını vergilendiriyor
Kripto para piyasasının 2017 sonlarında adeta patlama yapması ve kısa sürede milyonlarca yatırımcıyı kendisine çekmesi hükümetlerinden dikkatinden kaçmadı. Yerine göre büyük meblağların kazanıldığı kripto para dünyasından hükümetler de vergi almak niyetinde.
Gelirden pay istiyor
Daha önce de bazı ülkelerde kripto para ticaretinden vergi alınması meselesi gündeme gelmişti. Bu kez Güney Kore Ekonomi Bakanlığı kripto para piyasasını vergiye bağlayabilmek için bir yasa taslağı üzerinde çalışmaya başladı.
https://www.donanimhaber.com/guney-kore-kripto-para-kazanclarini-vergilendiriyor--117977
-
Bu vergilendirme tüm ülkelere yayılacak ama bunun vergilendirilebilmesi için kazanç olarak kripto paraların tanınması gerek. Kripto para bir menkul olarak tanımlanabilirse ancak bundan vergi alınabilir. Umarım bu olmadan piyasa boğa koşusu yapar.