Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum

Local => Kripto Para Türkçe Forumları (Turkish) => Kripto Para Haber => Topic started by: seje on August 13, 2020, 10:09:18 AM

Title: Ethereum Hash Oranı 20 Aylık Rekoru Kırdı
Post by: seje on August 13, 2020, 10:09:18 AM
Ethereum Hash Oranı 20 Aylık Rekoru Kırdı

Glassnode ve Etherscan verilerine göre, Ethereum hash oranı 20 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Kimi trader'lar, bu yükselişin Ether fiyatını da olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyor.

Ethereum hash oranındaki artış, hızla büyüyen Merkezi Olmayan Finans (DeFi) sektörü sayesinde gerçekleşiyor gibi gözüküyor. Haber yayına hazırlanırken, 2018'den beri görülmeyen 201.000.000 GH / s seviyesi yakalanmıştı.

Ethereum network hashrate rises to 2018 levels

Ethereum hash oranı 2018 seviyelerine yükseliyor. Kaynak: Etherscan.io

Son haftalarda, Ether'e olan talep gözle görülür şekilde arttı. Haziran ortasından bu yana, artan sayıda kullanıcı DeFi platformlarını kullanmaya başladı ve Ethereum ağının tıkanmasına neden oldu.

Sonuç olarak, işlem ücretleri DeFi platformlarında ve Uniswap'ta ani ani artış gösterdi.

Daha yüksek bir hash oranı Ethereum için iyi mi, kötü mü?
Artan hash oranı, Ether fiyatı ve yükselen ücretler, Ethereum blockchain üzerindeki kullanıcı etkinliğinin arttığına işaret ediyor. Ethereum'un ivmesi öncelikle DeFi tarafından beslense de, veriler Ethereum'un temellerinin güçlendiğini gösteriyor.

Ethereum blockchain ağının hash oranı da, artan madenci gelirleri sayesinde yukarı çıkıyor. Ağ tıkanıklığı dönemlerinde, kullanıcılar genellikle daha yüksek Gas maliyeti veya işlem ücreti ekleyerek birbirleriyle rekabet ederler.

Piyasadaki rekabet, özellikle DeFi'ye olan ilgi ve madenci gelirlerinin artmasını sağladığında, zaman zaman daha yüksek ücretler de oluşuyor. Gelirdeki artış, daha fazla madenciyi Ethereum'da madencilik yapmaya teşvik ederek hash oranında artış sağlıyor.

https://tr.cointelegraph.com/news/ethereum-network-hashrate-hits-20-month-high-as-defi-tokens-rally
Title: Re: Ethereum Hash Oranı 20 Aylık Rekoru Kırdı
Post by: faredogurandag on August 13, 2020, 12:56:20 PM
transfer işlemi ücretleri o kadar fazlaki madenciler köşeyi dönüyor eth 2 gelmeden önce ihya oldular resmen şu defi olayı daha sonra başlamalıydı bu şekilde devam etmesi mümkün değil