Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum
Local => Kripto Para Türkçe Forumları (Turkish) => Kripto Para Haber => Topic started by: felixesteban on June 30, 2018, 01:55:42 AM
-
California merkezli siber güvenlik şirketi McAfee Labs tarafından yayımlanan yeni raporda, siber tehditlerin başta madencilik virüsleri olmak üzere, 2018’in ilk üç ayında çok fazla arttığı belirtiliyor.
Madencilik virüsleri artık daha etkili saldırılar yapıyor
Son siber tehditler incelemeye alındığında, cryptojacking ve diğer kripto para madenciliği yapan malware virüslerinin yaygınlığının katlanarak arttığı tespit edildi. Dahası siber suçlular teknik becerilerini geliştirdi ve 2017’de gerçekleştirilen saldırılarına nazaran daha etkili saldırılar yaptı.
Siber suçlular kripto paraları kaynak olarak kullanmaya devam ediyor. En çok kullanılan yöntem cryptojacking ile geleneksel fidye yöntemlerine nazaran daha etkili ve risk olmadan çalışıyor. Sistemin arkasında fark edilmeden madencilik yapabiliyor. Cryptojacking etkisi altına girmiş bilgisayar sayısı 2017’nin son çeyreğinde yaklaşık 400 binken, bu yılın ilk çeyreğinde %629’luk bir artışla 2,9 milyona ulaştı.
“Cryptojacking çok basit ve daha risksiz bir saldırı biçimi.”
McAfee Lab yöneticilerinden Steve Grobman, Cryptojacking şu şekilde açıklıyor:
Cryptojacking çok basit ve daha risksiz bir saldırı biçimi. Bu yöntemle yapılan tek şey virüsü entegre etmek. Hiçbir aracı yok, dolandırıcılık yok, ödeme talebi yok. Sadece sistem arkasında gizlice çalışan ve anti-virüs taramalarına yakalanmayan madencilik programları var.
https://kriptoparahaber.com/madencilik-virusleri-hizla-yayiliyor.html