Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum

Local => Kripto Para Türkçe Forumları (Turkish) => Kripto Para Haber => Topic started by: alidurmaz on July 23, 2018, 07:53:42 PM

Title: ABD hükümeti İranlıların Bitcoin’lerine el koyuyor’
Post by: alidurmaz on July 23, 2018, 07:53:42 PM
ABD hükümetinin İran vatandaşlarının Bitcoin'lerine el koyduğu iddia ediliyor. Bu miktarın şimdiye kadar 500 BTC'nin üzerine çıktığı tahmin ediliyor.



İran’ın Blockchain Derneği Başkanı Sepehr Mohammadi, ABD hükümetinin geçen yıl İranlılara ait 500 BTC‘ye el koyduğunu ve sayının her geçen gün artmaya devam ettiğini iddia etti.

Mohammadi, ayrıca İran hükümetinin kripto paralara gösterdiği düşmanlık ve yasal statü eksikliği nedeniyle İranlıların kendi ülkelerinden yasal olarak yararlanamadıklarına dikkat çekti.

Ibena News’e konuşan Mohammadi şöyle dedi:

“Geçtiğimiz yıl bazı İranlılara ait kayda değer miktarda Bitcoin’e ABD hükümeti tarafından belirsiz nedenlerden ötürü el konuldu ve hala el koymaya devam ediyorlar.”

Mohammadi, ABD hükümetinin el koyduğu Bitcoin’lerin kesin sayısının bilinmediğini, bununla birlikte 500 BTC’den fazla olduğunu tahmin ettiğini ifade etti.
Title: Re: ABD hükümeti İranlıların Bitcoin’lerine el koyuyor’
Post by: felixesteban on July 23, 2018, 10:16:21 PM
El koymayı hangi şekilde gerçekleştirdiler ki kimin ne kadar bitcoini var nerden bilecekler. Amerikan borsalarında tutuyorlardı ve orada mı el kondu acaba. Anında başka bir hesaba aktarsalar izi de sürülemez esasında ama haberin detaylarına bakmak lazım.
Title: Re: ABD hükümeti İranlıların Bitcoin’lerine el koyuyor’
Post by: lucitar on July 24, 2018, 02:13:07 PM
İranlıların telefon, bilgisayarına el koymuş olabilirler. notepade private key eklemiş ise oradan el koyarlar. veya rızası ile private key vereceğini sanmıyorum.