Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum
Local => Kripto Para Türkçe Forumları (Turkish) => Off-Topic(Konu Dışı) => Topic started by: orbit on September 21, 2018, 11:49:45 AM
-
Ben aşağıda yazıcağım tablodan utanıyorum ve sizi de yoruma davet ediyorum
Yayınlanana makale sayıları:2018 yılı
1-) ABD (28.368)
2 -)Çin (12472)
3-)Almanya (10689)
4-)Fransa (10235)
5-)İngiltere (9578)
6-)Japonya(6355)
7-)İspanya(4217)
8-)Kanada (3898)
9-)Hindistan(2567)
10-)İsrail(2532)
VE Son sıralarda ki guzel ulkem
TÜRKİYE (437)
-
Linki görmemiz lazım. Şöyle söyleyeyim böyle listelerde nicelik olarak üstlerdeyiz ancak nitelik olarak ise en altlarda. Ama ne olursa olsun bu sayılar tüm ülkeler için çok daha yüksektir. Bu haberde ayırıcı birkaç kriter olmalı. Örneğin bu 2532 makale, uluslararası atıf alan tıp makaleleri olabilir.
-
Hocam bu linkler makalelerin yazılış yerlerine göre mi yoksa yazarların ülkesine göre mi değişiyor. Ben bu kadar makale çıkardığımıza inanmıyorum amerikada bir çok bilim insanımız var
-
Hocam bu linkler makalelerin yazılış yerlerine göre mi yoksa yazarların ülkesine göre mi değişiyor. Ben bu kadar makale çıkardığımıza inanmıyorum amerikada bir çok bilim insanımız var
Sanırım makalenin çıktığı üniversitenin meşeine göre hesaplanmış
-
Valla bukadar az olması tabi cok enteresan acı verici fakat aynı zamandada suphe uyandırıcı. Bende ABD 30 bin makale yazarken bizden 500 tane cıkmıs olmasını garip buluyorum. Fakat sonuclar gercekten buysa da zaten heralde hicbirimiz sasıracak durumda degiliz. Hatta iyi gene 500 tane yazmısız bile diyebiliriz.
-
bilim özgür ülkelerde gelişir ..demokrasi insan hakları düşünce ve ifade özgürlüğü falan
-
Ülkemizin bizi eğitmeye yönelik bir sistemi olmadığı için çok da utanç verici değil aslında beklendik bir tablo olmuş.
-
bu listede daha düşer gideriz. çünkü fen, matematik, bilime doğru düzgün eğitim vermiyoruz. son senelerde yapılanlar ortada. fen liselerinin yeniden açılmasının yanındayım. yetenekli gençlerin yetiştirilmesi ve ülkeye faydalı işler yapacağına inanıyorum.
-
biz bilime doğru düzgün yatırım mı yapıyoruz. okullarda fen, matematik ağırlığa mı oynuyoruz? ne ekersen onu biçersin. bazen önünde sorun vardır da sen sorun olarak görmezsin. bildiğini okursun.
-
olur o kadar ya. bu tabloyu görüp de bir an önce önlem almamız lazım. eğitime yeni liseler getirelim. başarılı öğrencileri yönlendirelim, destek olalım, başı boş kalmasınlar, ülkede değerlensin falan diyen bir anlayış mı var.
-
Eğitimim durumu içler acısı,insanların durumu daha beter. eskiden de ülkemizde sağdan soldan akademik makale araklayarak yazanlar oluyordu.Şimdi bir üniden mezun olan kişi çoğunlukla sıradan bir işte çalışma yeteneğine sahip olmuyor,kaldı ki akademik makale yazmayı düşünecek ve yazacak.
-
genç nesli ülkenin yararına olacak şekilde yeteneklerini belirler ve yetiştirirsen bunlar olmaz.