Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum
Local => Kripto Para Türkçe Forumları (Turkish) => Kripto Para Haber => Topic started by: bychemist32 on October 06, 2018, 10:40:31 PM
-
Piyasadaki en değerli altcoin'lerden EOS'a yönelik skandal niteliğinde bir iddia ileri sürüldü.
(https://coin-turk.com/wp-content/uploads/2018/10/eos-hakkindaki-skandal-iddia-ne.jpg)
Piyasadaki en değerli altcoin’ler arasında yer alan EOS bu hafta birtakım çarpıcı iddialarla karşı karşıya geldi. İddialarda EOS Blockchain ağının yönetiminde yozlaşma olduğu ileri sürülüyor. Çin merkezli kripto para borsası Huobi’nin konuyla ilgili olabileceği ifade edildi.
Huobi ile EOS’un kurucu şirketi geçtiğimiz günlerde bu iddialara ilişkin ortak bir açıklama yayımladı. Ancak bu açıklamada iddialar kesin bir şekilde reddedilmiyor ya da tümüyle kabul edilmiyor. Bu durumun kripto para topluluğunda tartışmalara neden olduğuna şahit oluyoruz.
EOS.io Blockchain teknolojisinden güç alan bir akıllı sözleşme protokolü olarak biliniyor. EOS projesinin amacı merkezsiz uygulamaların (dApps) yönetimi, düzenlenmesi ve geliştirilmesi süreçlerine katkı sağlamak olarak ifade ediliyor. Daha yalın bir ifadeyle anlatırsak EOS’u Android işletim sistemlerindeki Google Play Store’a ya da IOS işletim sistemindeki App Store’a benzetmek yanlış olmaz.
EOS bu yıl sonlandırdığı ICO’sunda toplamda 4.1 milyar dolar yatırım toplayarak tarihe adını yazdırmıştı. Projenin yol haritasına uygun şekilde hareket eden ekip yine bu yıl içerisinde kendi ağına geçmiş ve düzenlediği seçimin ardından ağ için 21 farklı blok üreticisi seçmişti. Blok üreticileri Bitcoin ağındaki madencilerin misyonunu üstleniyor.
Kripto paraya yönelik ileri sürülen iddia blok üreticilerinin seçim süreciyle ilgili. Ağın yapısı itibariyle üreticilerin değişmesi hemen her an yaşanabilecek bir durum. Başka bir deyişle oylama her an devam ediyor. İddialara göre EOS’un benimsediği oylama sistemi mevcut blok üreticilerinin pozisyonlarını korumalarını sağlıyor.
Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Huobi’nin ismi de bu iddialara karıştı. EOS tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama iddiayı tam bir şekilde reddetmiyor. Huobi’nin açıklaması ise bir soruşturmanın yapılması gerektiğine işaret ediyor.
Kaynak: https://coin-turk.com/eos-hakkindaki-skandal-iddia-ne
-
Sanırım benzer eleştiriler Tron SR Election için yapılmıştı. Ortaya koydukları kriterlerle zaten hangi adayların çıkabileceği önceden belirlenmişti. Burada da böyle bir durum mu var? Seçim süreçlerini net verilmemiş haberde.
-
Bence saçma bir iddaa olmuş. Eosun kadrosu cidden güçlü ve yaptığı işlerde ortada. Eğer böyle bir durum olsa huobi şuan binanceın yerinde olurdu. Ayrıca nasıl bir haber yapıyorlar anlamadım eos icodan 5xx m dolar topladı 4.1 milyar dolar toplayan ico mu olur allah aşkına.
-
DPOS konsensus sistemini kullanan coinler icin bu iddalarin olmasi normal. EOS'un gelecegini elinde en cok bulunduran secilmis kisiler belirliyor ve bu decentralized olmasi gereken blockchain teknolojisini centralized ediyor.