Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum
Local => Kripto Para Türkçe Forumları (Turkish) => Kripto Para Haber => Topic started by: Filo on October 24, 2018, 07:40:49 AM
-
"İspanya hükümeti kripto para yatırımcılarının portföylerinde bulunan kriptolar için beyanda bulunmasını gerektirecek bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. Bu yasa ile asıl amacın kara para aklama ve vergi kaçırma ile mücadele etmek olduğu bildiriliyor.
İspanya Maliye Bakanı kriptoların beyan edilmesinin gerekli olduğunu düşünüyor
Yeni yasa, İspanya Maliye Bakanı Maria Jesus Montero tarafından açıklandı. Mevzuat, tüm İspanya vatandaşlarının, dijital varlıklarını İspanya’da veya yurt dışında yaşadıkları dikkate alınmaksızın beyan etmelerini zorunlu kılacak şekilde hazırlanıyor.
Montero’ya göre, yeni mevzuat hükümetin kripto sahiplerini belirlemesini sağlayacak. Basın konferansı sırasında İspanyol yönetiminin sözcüsü Isabel Ceela, insanların kripto para kullanarak para aklamasına engel olmak için çeşitli kara para aklama önlemlerinin başlatılacağını ortaya koydu.
Bakan, yatırımcıların kripto paralar ile ilgili faaliyetlerini vergi dairelerine bildirmelerinin zorunlu olması gerektiği fikrini savunuyor.
Hükümet tarafından önerilen yasa, bir sonraki aşamada kongrenin oylamasına sunulacak. Önerilen yasa ile ilgili görüşmeler ise yakın zamanda başlayacak."
Source: https://kriptoparahaber.com/ispanya-yakinda-yatirimcilardan-kripto-varliklarini-beyan-etmelerini-isteyebilir.html