Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum

Local => Kripto Para Türkçe Forumları (Turkish) => Kripto Para Haber => Topic started by: bychemist32 on November 14, 2018, 08:30:36 AM

Title: Reddit Kullanıcısı 480 Bin Dolarlık Bitcoin Cüzdanının Şifresini Buldu
Post by: bychemist32 on November 14, 2018, 08:30:36 AM
Eskiden yapılan bir yatırımı unutmak, şu anki değerinin bir servet olduğunu fark etmek; ama sonra bu yatırıma nasıl ulaşılabildiği hakkında bilgi sahibi olmamak gibisi yok. 2015’te açtığı electrum cüzdanının şifresini unutan Reddit kullanıcısı “Lostpasss” için durum bundan ibaret.

Diğer kullanıcılar da, cüzdanına nasıl erişebileceği konusunda Reddit üzerinden yardımcı olmaya çalıştı. Kullanıcı, gönderisinde “Bir electrum şifresini kırmak ne kadar kolaydır? 2015’te kullandığım cüzdanımı buldum da…” dedi.

Cüzdanda 75.93’lik Bitcoin bakiyesi var.

(https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2018/11/3b42e31d8c84b3243999f0240d9be4bc.png?w=820&ssl=1)

Kullanıcı, güvenli cüzdan bilgisine sahip olmadığını itiraf ediyor –“Seed’ler bende değil. Eşim atmış. Şifre de aynı kâğıt parçasındaydı.”

“LostPass” şanslıydı, bir şekilde şifresini bulmayı başarmış ve gönderisini güncellemiş: “GÜNCELLEME: Kaybettiğim şifreyi buldum. “thisismywallet(bubenimcüzdanım)”mış. Kaybolan kağıdın fotoğrafını çekmişim. 75.9 Bitcoin’le ne yapmalıyım? Elimde mi tutamalıyım yoksa bir kısmını satmalı mıyım?”

(https://i1.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2018/11/690dcca23dc370e47d772961118b76eb.png?w=953&ssl=1)

Sonuç olarak kullanıcı, parola ve seed’in bulunduğu kayıp kâğıdın fotoğrafını bulmuş. Gerçekten büyük bir şans! Kullanıcının serveti yaklaşık 486 bin dolar değerinde. Üç yıllık bekleme için hiç de kötü değil.

Kaynak: https://kriptokoin.com/reddit-kullanicisi-480-bin-dolarlik-bitcoin-cuzdaninin-sifresini-buldu/
Title: Re: Reddit Kullanıcısı 480 Bin Dolarlık Bitcoin Cüzdanının Şifresini Buldu
Post by: furian on November 14, 2018, 11:41:14 AM
fotoğrafdaki private key bilgisi olmasa o bitcoinlere erişemeyecek idi. çalınan veya cüzdan anahtarı kaybedilen bitcoin sayısı oldukça fazla. yani tam bir rapor görmedim ama en azından birkaç milyon adet olduğunu düşünüyorum.