Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum

Local => Kripto Para Türkçe Forumları (Turkish) => Off-Topic(Konu Dışı) => Topic started by: Sianodel on November 15, 2018, 06:50:00 PM

Title: Pizzaya tükürüğün cezası belli oldu
Post by: Sianodel on November 15, 2018, 06:50:00 PM
https://odatv.com/pizzaya-tukurugun-cezasi-belli-oldu-15111838.html


Eskişehir'de, sipariş götürdüğü pizzaya tükürüp, bu anları cep telefonuyla kayda aldığı iddia edilen ve hakkında Eskişehir Tüketici Mahkemesi'nde dava açılan kurye Burak S. ile pizza şirketi toplam 4 bin lira para cezasına çarptırıldı.

İddiaya göre, motosikletle servis yapan ve başında kask bulunan Burak S. adlı kurye, geçen yıl 24 Aralık'ta sipariş götürdüğü apartmanda, elindeki kutuyu açıp, içindeki pizzaya tükürdü. Apartmanın güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, kurye Burak S.'nin, pizzaya tükürme anını cep telefonu ile çektiği görüldü. Burak S., daha sonra merdivenlerden 5'inci kata çıkıp, pizzayı sipariş veren Hüseyin Alyüz'e teslim etti. Apartman sahibinin yeğeni Ç.E.'nin, kuryenin pizzaya tükürmesini güvenlik kamerası kayıtlarında görmesi ve durumu Alyüz'e bildirmesinin ardından olay yargıya taşındı. Kurye Burak S.'nin pizza firmasındaki işine de son verildi.



Pizzaya tükürdüğü öne sürülen Burak S. hakkında, önce Tüketici Mahkemesi'nde "mala zarar verdiği ve besini bozarak kişilerin sağlığını tehlikeye düşürdüğü" iddiasıyla, daha sonra ise Eskişehir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde "tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürmek"ten 2 yıldan 15 yıla kadar, "mala zarar vermek" suçundan da 4 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Eskişehir Ticaret Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı. Mahkeme, pizza şirketinin genel merkezi ve Eskişehir'de bulunan şubesi ile pizzaya tüküren kurye Burak S.'nin toplam 4 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

"EMSAL BİR KARARDIR"

Hüseyin Alyüz’ün Avukatı Kemal Sayılır ise, verilen kararın hazır gıda tüketen tüketicilerin sipariş özgürlüğüne ve güvenlerine saldırı neticesinde oluşan zararı gidermeye yönelik emsal bir karar olduğunu söyledi. Ancak tazminat miktarı konusunda istinafa başvuracaklarını belirten Sayılır, "Yüce Türk yargısı müvekkilimin haklılığını ortaya çıkarmış, tescil etmiştir. Burada tazminat talep miktarımızın kısmen kabul edilmiş olması kesinlikle bir kayıp değildir. Esasında verilen bu karar hazır gıda tüketen tüketicilerin sipariş özgürlüğüne ve güvenlerine saldırı neticesinde oluşan zararı gidermeye yönelik emsal bir karardır.  Elbette ki bu karar istinaf mahkemesince incelenme yolu açık olan bir karardır. Ancak kararın kesinleşmesinden sonra, potansiyel gıda terörü yaşatanları caydırıcı bir hale gelecektir. Ayrıca bu konuda derdest ceza davalarımız da bulunmakta ve akıbetleri tarafımızca yakınen takip edilmektedir" diye konuştu.
Title: Re: Pizzaya tükürüğün cezası belli oldu
Post by: fasterson on November 17, 2018, 10:39:37 AM
şu haber hakkaten iğrenç. kameraya yakalanmasa daha beter durum. eve sipariş verme konusunda resmen tereddüte düşürüyor. hani gidip nasıl pişiriyorlar diye adeta bakasım geliyor.  :D
Title: Re: Pizzaya tükürüğün cezası belli oldu
Post by: SkyLords on November 17, 2018, 09:54:18 PM
Aslında bu para cezası caydırıcı bir şey olmamış. Çünkü yine bir yemek yapan yerde çalışmaya başlarsa artık herkesin zararına olabilir bu durum. Hem işveren için hem orada yemek yiyecekler için. Umarım akıllanmıştır.
Title: Re: Pizzaya tükürüğün cezası belli oldu
Post by: paca08 on November 18, 2018, 01:46:22 AM
Buna vereceksin 10 bin lira para cezası birde 3 yıl hapis cezası alacak bak bir daha bu şekilde hareket eden oluyor mu. Yinede bu şekilde ceza verilmesi de iyi gelişme.
Title: Re: Pizzaya tükürüğün cezası belli oldu
Post by: holylordd on December 19, 2018, 09:14:49 PM
Çok şaşırtıcı ceza pek caydırıcı gelmedi dışardan sipariş verme olayımız vardı onu da elimizden aldılar artık hiçbir yere güven kalmadı.