Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum
Local => Kripto Para Türkçe Forumları (Turkish) => Ekonomi => Topic started by: Bakkt on December 10, 2018, 04:27:39 PM
-
Dünya piyasalarında 2002 yılında dolaşıma başlayan 500 euroluk banknot, 26 Ocak'da 17 Avrupa ülkesi tarafından kaldırılıcak iken, Almanya ile Avusturya ise 26 Nisan tarihine kadar 500 euroluk banknotlar kullanılacak.
Terör örgütleri ve kalpazanlar tarafından sıkça kullanılan ve halk tarafından tercih edilmeyen 500 euroluk banknotların piyasadan kaldırılması altındaki en önemli etkenin, teröre ve örgütlerle daha etkin mücadele etmek olarak gösterildi. Euro'nun 5, 10, 20, 50, 100 ve 200’lük banknotları yenilenerek daha güvenli hale getirilmişti.
https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2179429-euro-nun-500-luk-banknotu-tedavulden-kaldiriliyor
-
kimisinde kaldırılıp, kimisinde kullanılacak. 500'lük banknot ile her yerden alışveriş yapamazsın, para üstünü veremeyen işletmeler çıkabilir. cüzdanda nakit fazla olmamalı, gerek tüm işlemleri neredeyse kartla yapar olduk.
-
banka kartlarının güvenilirliği ortada. cüzdanda 1000-2000 avro bile taşıyacaksan bunların büyük kısmı 50-100 gibi olmalı. 500'den 4 tane taşı bakalım nerede bozdurabileceksin.
-
kağıt parayı ufalayıp da harcayamazsın. ama bitcoinde bunu yapman çok kolay. 500'lük banknot kaldırılır demek ki pek randıman alamıyorlar, risk var ortada.