Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum

Local => Kripto Para Türkçe Forumları (Turkish) => Ekonomi => Topic started by: Bakkt on December 11, 2018, 03:38:21 PM

Title: Dolar/TL %1'in üzerinde yükselişte
Post by: Bakkt on December 11, 2018, 03:38:21 PM
Dolar/TL dün 5.27 - 5.32 bandında dalgalanarak günü 5.30 civarında tamamlamasının ardından yeni güne 5.32 seviyelerinde başladı.

Bugün açıklanan veriye göre cari denge Ekim ayında 2.77 milyar dolar fazla vererek rekor kırdı. Beklenti 2.5 milyar dolardı. Veri sonrası kur 5.32'deki seyrini sürdürdü.

Kur daha sonra yönünü yukarı çevirerek 5.40'ı gördü. Euro/TL  6.06'dan 6.15'e, sterlin/TL 6.70'ten 6.74'e, sepet kur ise 5.69'dan 5.78'e yükseldi. Deniz Yatırım'dan Musa Ufuk Özdoğan Bloomberg HT'ye "TL tarafında sıkışıklık olabilir, onun dışında önemli bir gelişme yok. 5.33 - 5.42 bandında kalmaya devam edeceğini düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Merkez Bankası'nın dün açıklanan beklenti anketinde yıl sonu için dolar/TL tahmini 5.64'ten 5.44'e geriledi, yıl sonu TÜFE tahmini de % 24.25'ten %21.28'e geriledi.

Yine dün açıklanan 3. çeyrek büyüme verisi ise ekonominin yıllık %1.6 ile beklentinin altında büyüdüğünü gösterdi.

Haftanın devamında Merkez Bankası'nın faiz kararı takip edilecek. Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin anketine göre faizlerde değişiklik beklenmiyor. Kasım ayı enflasyonunun beklentiden fazla düşmesi 'bu toplantıda faiz indirimi olur mu?' sorusunu gündeme getirmişti.

Standard Chartered Ekonomisti Carla Slim dün yolladığı bir notta "Asıl soru Merkez Bankası'nın faiz indirip indirmeyeceği değil, ne zaman indireceği. 2019 için yıllık büyüme beklentimiz %1 ve çeyreklik bazda daralmanın devam etmesini bekliyoruz. Bunun yanı sıra kurumların borçluluğuna dair endişeler nedeniyle Merkez Bankası ve politika yapıcıların mümkün olduğunca kısa sürede faiz indirimini tercih edeceğini düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

TÜRK VARLIKLARINDA DÜNKÜ HAREKET

https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2179876-dolartl-532-seviyelerinde
Title: Re: Dolar/TL %1'in üzerinde yükselişte
Post by: lucitar on December 12, 2018, 10:45:24 AM
dolarda sağlam bir yükseliş an meselesi. hani bunu genelde abd verileri ile yaparlar. şu ortamda en fazla kısa sürecek bitcoin yükselişlerini yakalarım, büyük çoğunlukla dolarda dururum. tl de kaldıkça değer kaybetmeye mahkumuz.
Title: Re: Dolar/TL %1'in üzerinde yükselişte
Post by: coolerin on December 15, 2018, 09:38:41 AM
ikide bir bankamdan altınları şu günde getirip, şu kampanyadan yararlanabilirsiniz mesajları geliyor. bunlar boşuna altını istemezler. dolar ve altın ikisi de portföyde küçük de olsa yüzdelerde bulunması gereken yatırım araçları.
Title: Re: Dolar/TL %1'in üzerinde yükselişte
Post by: paca08 on December 16, 2018, 01:09:47 PM
Dolar için şu sıralar 5.45 seviyelerini bekliyorum. Seçim döneminde ise 6.20 civarlarına kadar yükselecektir.