Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum

Local => Kripto Para Türkçe Forumları (Turkish) => Kripto Para Haber => Topic started by: holylordd on December 20, 2018, 03:37:36 PM

Title: Bitcoin’de zirveden “short” açan adam pozisyonunu kapattığını ilan etti
Post by: holylordd on December 20, 2018, 03:37:36 PM
Geçen yıl Bitcoin'de zirve seviyesinden açığa satış yapan bir borsa simsarı, Salı günü pozisyonunu kapattığını ilan etti.
Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Bitcoin‘in etrafındaki öfori, başka bir deyişle zafer sarhoşluğu zirveye çıktığı sırada Mark Dow da lider kripto parayı açığa satmaya karar verdi. Bundan neredeyse bir yıl sonra, Bitcoin rekor seviyesinden yüzde 80’in üzerinde düşmüşken Dow, pozisyonunu kapattı.

Bloomberg’e konuşan Dow, “İşim bitti. Bu şeyi sıfırlamak için uğraşmak istemiyorum.” diyor.

Güney Kaliforniya’da bir aile ofisini yöneten eski bir Uluslararası Para Fonu (IMF) ekonomisti olan Dow, geçen yıl Bitcoin vadelilerinin işlem görmeye başladıktan sonra Bitcoin’in düşeceğini öne sürdü. Dow, Salı günü Twitter’dan yaptığı açıklama ile “Bugün Bitcoin’de kısa (short) pozisyona güle güle diyorum. Üzücü!” ifadelerini kullandı.
Dow, “Bitcoin’in fiyatının 2017’deki artışının kısmen birçok kişinin para birimini ya da temeldeki Blockchain teknolojisini anlamadığı gerçeğine bağlanabilir.” dedi. Dow, sözlerinin devamında “Sadece yukarıya doğru gittiğini gördüler ve bundan bir parça istediler. İnsanların hayalleri, sorunu anlamadıklarında ve gerçekle bağlarını kopardıklarında daha öteye gidebilir. Bu balonun çok daha büyük ve daha şiddetli olmasına olanak tanıdı.” şeklinde konuştu.

Bitcoin ve diğer kripto paralar, düzenleyici tehditlerle kuşatıldı ve kayıplar, Kasım ayındaki Bitcoin Cash çatallanmasından bu yana hızlandı.

Dow, son olarak “İnsanlar bu varlıkları satın alıyor, çünkü anlatıya inanıyorlar, ve anlatının zayıflayıp zayıflamadığını ya da değişip değişmediğini anlamak için varlık fiyatlarını gözden geçiriyorsunuz. Kolay değil. Yanılıyor olabilirsiniz ama aradığınız işaret bu. Ancak bu onu doğru anlayacağınız anlamına gelmez.” ifadelerini kullandı.

kaynak : https://uzmancoin.com/bitcoin-kisa-acan-adam/
Title: Re: Bitcoin’de zirveden “short” açan adam pozisyonunu kapattığını ilan etti
Post by: waybesuricata on December 20, 2018, 03:57:31 PM
Bu short açmak ve long açmak terimlerini neyi ifade ediyor pek bir şey anlamıyorum görüyorum twitter'da filan. Bazıları olumlu yaklaşmıyor short ve long açılmasına.
Title: Re: Bitcoin’de zirveden “short” açan adam pozisyonunu kapattığını ilan etti
Post by: julyan on December 21, 2018, 08:13:50 AM
zirve derken 20,000 dolar civarında 19K - 20K aralığı ve bu kişinin short işlemi kapatması diğer shortçuları da panikletebilir belki. reklam yüzü olmuş bu haber ile. 3150'lerde short işlemlerin sıkıştığı ve orada panikle kapatanlar oldu. son pumpun yükselmesine de katkıları oluyor haliyle.