Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum
Local => Kripto Para Türkçe Forumları (Turkish) => Kripto Para Haber => Topic started by: Filo on January 15, 2019, 01:21:21 PM
-
"Kripto para sektörü ile ilgili önemli araştırmalara imza atmasıyla tanınan Diar, yeni yaptığı bir araştırmasında 2018 yılının kripto para borsaları için oldukça iyi geçtiğini ortaya koydu.
Diar, söz konusu araştırmada birçok kripto para borsasının hem alım satım işlemlerinin hem de ticari hacmin 2017 yılına kıyasla 2018 yılında ciddi bir artış yaşadığını vurgulamakta. Firma bunun yanı sıra geleceğe yönelik de bir tahminde bulundu ve 2019 yılının spot piyasalar için 2017 yılına kıyasla daha düşük rakamlar göreceğini ancak alım satımı yapılan kripto para birimlerinin çeşidi olarak ise artış gerçekleşeceğini belirtti.
Diar’ın elindeki verilere göre, önde gelen kripto para borsası Coinbase‘in toplam ticari hacmi 2017 yılına kıyasla 2018 yılında %21 artış göstermiş. Aynı zaman süresince Kraken ve Bitfinex kripto para borsalarının hacmi ise sırasıyla %192 ve %50 olarak yükselmiş. Coinbase, artan ticari hacmin yanı sıra toplam alım satım işlemleri sayısında da ciddi bir yükseliş yaşamış ve 2017 yılında toplam 82.7 milyon anlaşmadan, 2018 yılında 94.4 milyon anlaşmaya çıkmış.
Diar bunun yanı sıra yıl boyu Bitcoin etkinliğini de ölçtüğü araştırmasında, Bitcoin madencilerinin gelirinin 2018 yılında 5.8 milyar doları geçtiğini, sadece Ocak ayında bile madencilerin 1.2 milyar dolar kazandığını ortaya koymakta. Yine de aylık rakamlar yıllık karşılaştırmaya göre %83 düşüş yaşamakta ve sonuç olarak Aralık ayında toplam gelirin 210 milyon dolara kadar düşmesine neden olmakta.
2018 yılının başlarında ASIC üreticisi Bitmain tarafından yönetilen birçok madencilik havuzu, ViaBTC havuzu ile birlikte Bitcoin ağının hash gücüne göre %53 kontrolünü elinde tutmaktaydı. Aynı havuzlar 2019 yılına ağın %39 hash gücünü elinde tutarak başladı. Diar’a göre bilinmeyen madenciler özellikle Aralık ayında ciddi bir artış yaşadı."
Source: https://tr.investing.com/news/cryptocurrency-news/diar-arastrmas-2018-ylnda-kripto-para-borsalar-rekor-slem-hacmi-gordu-551227
-
işlem hacmindeki rekor artışın sebebi bence satış aşamalarında hacmin artması. yani panik satışlarının fiyat düşerken ortaya çıkması. küçücük bir kar topu yuvarlıyor balina ama insanlar müthiş panik yaparak onu çığa dönüştürüyor.
-
evet doğru. aralık sonu itibari ile satışlar başladı ve ilerleyen aylarda aynen devam etti. o arada alan da çok oldu satanda 1 milyon dolarlık işlem hacmini oluşturmak için bir tarafta 500K diğer tarafta 500K'lık işlem yeterli.