Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum
Local => Kripto Para Türkçe Forumları (Turkish) => Kripto Para Haber => Topic started by: bychemist32 on January 31, 2019, 11:30:32 AM
-
VanEck yöneticisi Gabor Gurbacs Bitcoin ve kripto paraların yeni nesil yatırımcıları yatırımcılıkla tanıştırdığını ifade etti.
Genç Yatırımcılar
Gurbacs özellikle 1980 ile 2000 yılları arasında doğmuş (Y kuşağı) insanlardan bahsettiğini belirtmese de araştırmalara göre Y kuşağının geleneksel piyasalarla yaygın olarak ilgilenmediği biliniyor. Ancak eğitim alan ve kripto paralardan bir şekilde haberdar olan genç yatırımcıların kripto paralara yatırım yapma ihtimali oldukça yüksek.
Kripto paraların dikkat çekmesini sağlayan en büyük etkenlerden birisi 2017 yılındaki yükselişti. Bununla beraber birçok genç yatırımcı da kripto paralarla ilgilenmeye başladı. Gurbacs’a göre bu ilgi birçok kişinin ekonomik konseptler ve yatırımcılık hakkında bilgi sahibi olmasına neden oldu. Y kuşağı için nedeni ya da riski ne olursa olsun kendini kanıtlamamış kripto para gibi değerler, hisse senetleri ya da emlak yatırımlarının önünde geliyor.
Menkul kıymetler piyasalarındaki veriler Y kuşağının sadece %33’ünün borsalarda yatırımı bulunduğunu gösteriyor. X kuşağının (1965-1976 arasında doğanlar) ise %51’i, ondan önceki 1946-1965 neslinin %48’i geleneksel yatırım yaptılar. Gayrimenkul piyasası için de veriler oldukça benzer. CNBC’nin haberine göre Y kuşağının sadece %48’i ev satın almanın iyi bir yatırım olduğunu düşünüyor. Tabi bu sonuçta öğrenim kredisi borçları ve geç çalışmaya başlama gibi etkenlerin de payı bulunuyor.
....................
Kaynak: https://coin-turk.com/yeni-nesil-yatirimcilarin-kripto-paralara-ilgisi-yuksek
-
Son dönemde kripto paralara ilgisi olmayan adam zaten gerçek yatırımcı olamaz, bundan sonra yatırım işinin eş anlamlısıdır kripto paralar.
-
geçen seneki yatırımcı sayısı katlanarak artsın ve önceki rallilere göre yüzdesel açıdan daha felaket yerlere gelelim yeterli. bunlar daha çok yatırımcı ile olur elbette.
-
sırt bitcoin, ethereum, tron vs değil daha çok takip edilecek coin var. her taraftan pump haberleri kısa süreli de olsa gelmeye devam ediyor.
bitcoinin tarihi 10 sene ama benim tanışmam 1,5 sene önceye dayanıyor. medyada 2016 ve öncesinde daha sık haberi olsa benim dikkatimi çekerdi.
-
Mantıken zaten bu kuşağın ilgisi daha yüksek olmalı. Daha yaşlı kuşak bu işlere aşina olmadığı gibi, çoğunluğu gelenekçi olduğundan ötürü paralarını kaptırma riski ile adını bile andırmazlar. Hala hiç bilgisayar kullanmayan süper zenginlerin olduğu gerçeği varken bu normal.
-
30 sene öncenin insanları yavaş yavaş dünyadan göçüp gidecek. artık akıllı telefon ile buluşan ilk nesil çocuklarına bunları göstererek bilinç düzeyi gelişiyor. ödeme yöntemleri falan.