follow us on twitter . like us on facebook . follow us on instagram . subscribe to our youtube channel . announcements on telegram channel . ask urgent question ONLY . Subscribe to our reddit . Altcoins Talks Shop Shop


This is an Ad. Advertised sites are not endorsement by our Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise Here

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - ravendell

Pages: [1] 2
1
Tether (USDT) token’ları, sıkıntılı bir süreçten geçen sabit dijital paranın doğrudan ABD Doları’na dönüştürülebileceği birkaç yerden biri olan Kraken’in kontrol ettiği cüzdan adresine son birkaç günde sel gibi aktı.

Tether Rich List’e göre borsanın cüzdanındaki miktar, şu sıralarda yaklaşık 48 milyon USDT seviyesinde. Kraken, bu miktarla en büyük 8. USDT cüzdanının sahibi.

Karşılaştırma yapmak gerekirse iki haftadan kısa bir süre önce, 7 Ekim’de Kraken’in Tether cüzdanında çok daha düşük bir miktar vardı. O dönemde cüzdanında 21.6 milyon USDT bulunduran Kraken, en büyük 22. cüzdanın sahibiydi. Tether Rich List’in arşivleri tarandığında ise borsanın 2017 yılının Aralık ayından içinde bulunduğumuz Ekim ayının başlarına kadar Tether bakiyesinin 10 – 24 milyon UST arasında değiştiği tespit ediliyor.

Mevcut bakiye, bir uçdeğer olarak nitelendirilebilir. Peki bu USDT akışı nereden kaynaklanıyor?

Bazı piyasa gözlemcilerinin de ifade ettiği gibi yatırımcılar USDT’lerini ABD Doları’na çevirmek istiyorlar.

Kraken, USDT ve dolar arasında doğrudan takas imkanı sunan çok az borsadan biri. Bir diğer ise USDT’nin ihraççısı olan Tether’e sıkı sıkıya bağlı kripto para borsası Bitfinex. Bu nedenle Kraken’e olan bu akın, kripto para piyasasının hala USDT konusunda şüphe taşıdığını gösteriyor. Bu durum kripto paranın bu hafta başında 1 dolardan 0.85 seviyelerine kadar düşmesine yol açtı.

Yatırımcıların USDT’yi satmak için Kraken’e gittiğine dair başka belirtiler de var. Tether’in döviz kurunun dolar karşısında en büyük düşüşünü kaydettiği 15 Ekim’de en büyük satış baskısı USDT’nin 0.85 dolara düştüğü Kraken’deydi. Aynı zamanda Kraken, o gün tarihinin en büyük Tether hacmini gördü.

2


Küresel Blockchain ve kripto para alanının en saygın isimlerinden biri olan Türk bilgisayar bilimci Prof. Dr. Emin Gün Sirer, Youtube kanalı Kripto Sözlük TV’de Eren Caner’in sorularını yanıtladı.

Sirer, yaklaşık 1.5 saat süren yayında Blockchain ve kripto paralara dair birçok önemli konuya değindi.

Yayının bir bölümünde Sirer, Mayıs ayında duyurulan lider geliştiricisi olduğu Avalanche protkolünden bahsetti. Türkçe’de “Çığ” anlamına gelen Avalanche’in teknolojisinin çok hızlı karar alabildiğini, hem Nakamoto hem de klasik konsensüsün en iyi özelliklerini barındırdığını ve madencilik gerektirmediğini belirten Sirer, şöyle konuştu:

“Kriptoda yaklaşık 50-100 bin kişinin karar alma mekanizmasında yer alması görülmüş değil. Bitcoin’in bütün blok zinciri 19 kişinin elinde. Ethereum’un blok zinciri 11 kişinin elinde. Herkesin dalga geçtiği EOS, 21 kişinin elinde. Avalanche’ın kurabileceği sistemler en aşağı yüzlerce, umarım binlerce, hatta milyonlarca kişinin direkt katılarak kararlar alabileceği sistemler. Bu çok ilginç bir sonuç. Bundan dolayı da çok heyecanlıyım. Bunun üzerine bir coin kuracağız. Şu sıralar gece gündüz onun üzerine çalışıyorum. Coin’in ismi Ava. Avalanche’nin Ava’sı. Ava giden avlanır, diyor bütün arkadaşlarım, ne yapalım öyle oldu.”
‘Saniyede on binlerce işlem yapabiliyor’

Sirer, sözlerine şöyle devam etti:

“Avalanche saniyede on binlerce işlem yapabiliyor. Kredi kartları bile daha yavaş kalacak. Elektrik harcamıyor, madencilik diye bir olay yok. Her açıdan teknik olarak Bitcoin’in ve Ethereum’un üzerinde olduğunu düşündüğüm bir sistemi kurmakla uğraşıyoruz. ICO olur mu, olmaz mı emin değilim ama ön satış olacak. ICO’lara kötü gözle bakılmaya başlandı. Çoğu insan ilgisini kesmeye başladı. Ayrıca akıllı sözleşme desteği de sunacağız.”

3
Küresel Blockchain ve kripto para alanının en saygın isimlerinden biri olan Türk bilgisayar bilimci Prof. Dr. Emin Gün Sirer, Youtube kanalı Kripto Sözlük TV’de Eren Caner’in sorularını yanıtladı.

Sirer, yaklaşık 1.5 saat süren yayında Blockchain ve kripto paralara dair birçok önemli konuya değindi.

Yayının son bölümüne doğru Sirer, piyasa kapitalizasyonuna göre en büyük ilk 10 kripto parayı değerlendirdi.

Sirer’in değerlendirmeleri şu şekildeydi:

1- Bitcoin

“Bitcoin hepimizin çok sevdiği bir sistem. Satoshi hepimizin sevdiği ve saydığı bir insan. Çok çok ilginç bir sistem. Dünyaya neler yapılabileceğini kanıtladı ama Bitcoin’in arkasındaki geliştirici ekibi, Bitcoin’in blok zincirinin ölçeklenemeyeceğini ve o konuda hiçbir şey yapılamayacağını düşünüyorlar. Ölçeklemeyi ikinci katmanda yapmaya çalışıyorlar. Bu sistemlerin hepsinin bir problemi var. Orada yapabileceğiniz ödemeler kısıtlı. Örneğin Lightning’de şu anda sınır 111 BTC. Bundan daha fazlasını gönderemezsiniz. Satoshi’nin çizdiği çizgiden çıktılar. Onlara başarılar diliyorum. Lightning Network çalışsa dahi benim kullanmayacağım bir sistem değil, çünkü gizliliğinizi sağlamanız çok zor. Lightning’in çalışması 5-10 yıl alacak diye düşünüyorum. Bitcoin Core ekibi bilimsel yoldan çıktı.”

2- Ethereum

“Ethereum çok sevdiğim bir sistem. Yapmaya çalıştıkları şey çok çok ilginç. Fazlasıyla arkasındayım. Ethereum’da Nakamoto konsensüs protokolünü kullanıyorlar. Bitcoin’den farklı olarak bu protolü daha agresif bir şekilde, 15 saniyede bir blok oluşturulacak biçimde kullanıyorlar. Yaklaşımları da hep bilimsel olmuştur. Vitalik benim çok yakından tanıdığım, sürekli konuştuğum, arada sırada buraya gelip giden bir arkadaş. Yapmaya çalıştıkları şey çok çok zor. Biliyorlar ki şu anki sistemleri ile vizyonları arasında büyük bir boşluk var. O yüzden proof-of-stake’e geçmeye çalışıyorlar. Bana kalırsa Ethereum’un yapması gereken birkaç sene sonra olduğu gibi Avalanche’a geçmek olmalı. Ölçekleme problemleri onlar için büyük sorun. CryptoKitties gibi bir oyunun bir zinciri kırmaması lazım.”

3- Ripple

“Ripple ilginç bir proje ama ben onu hiçbir zaman için diğerleriyle eşit tutmadım. Ripple klasik çalışma tarzına sahip protokllerden biridir. Ripple’ın çalışma tarzının altında derin bir merkeziyetçilik var. Merkeziyetçi bir sistem. Hiçbir zaman için Bitcoin’le eşdeğer görmedim. Öte yandan Ripple’ın şirket olarak yaptığı ilginç şeyler var. Göz ardı edilemez bir şey. Beni korkutansa var olan XRP’lerin yüzde 60’ının Ripple şirketinin elinde oluşu. Bu problem yaratır. XRP’nin bir anda ‘dump’ edilmesi mümkün.”

4- Bitcoin Cash

“Bitcoin Cash benim sevdiğim bir sistem. Ama ne olur, ne biter emin değilim. Bundan bir yıl önce çok daha fazla seviyordum. Neden seviyoruz? Çünkü Satoshi’nin yazdığı Bitcoin whitepaper’ının devamı. Bitcoin Cash benim için çok ilginç bir deney. Satoshi’nin pirüpak vizyonu neyse o Bitcoin Cash’te var. Merak ettiğim bir konu. Cevaptan da emin değilim. Satoshi’nin vizyonu bizi nereye götürecek? Bitcoin Cash’in yaptığı gibi parametre değiştirerek saniyedeki işlem sayısı ne kadar artırılabilir, emin değilim. Öte yandan Bitcoin Cash’in arkasında gerçekten merkeziyetsiz birkaç grup var. Adaptasyon hikayeleri mükemmel. Yaklaşık iki yıl içinde her yerde kabul edilebilir hale geldiler. Bunlara ek olarak kendi toplulukları içinde büyük bir sorun var. Bu Craig Wright denen adam bildiğimiz bir dolandırıcı. Avustralya’dan gelmiş. Görmemişin de teki. Ben başta olmak üzere herkese de saldırıyor. Tuttuğu troll’lerle de tüm gün boyunca bunu yapıyor. Böyle bir topluluğa para yatırmak doğru mu emin değilim. O topluluk içinde bir kanser var ve bu büyük bir problem.”

5- EOS

“EOS’ta 21 blok üreticisi var ve şu anda kartelleşmeye başlamışlar. EOS’un kodunu inceledim. Geliştiricisi Dan Larimer kendi kafasına göre bir konsensus protokolü geliştirmiş. Daha önce herhangi bir insan ne bakmış ne kontrol etmiş. Yüzde 99 bu çalışacak, bunda sorun yok. Çalışmayan ama çalışıyormuş gibi yapan o kadar konsensus protoklü var ki. Dan’in yaptığı sistemin hatalı olduğunu şu anda biliyorum. Sistemin kendi kendini devam ettirilebilir olması lazım. Sürdürülebilirlik çok önemli. EOS’ta bu sürdürülebilirlik özelliğinin olduğuna inanmıyorum. Ben dikkatle baktım ve hata gördüm. Dan’e de sakin sakin anlatmaya çalıştım ama tam bir cevap alamadım. EOS’ta çok travma bekliyorum.”

6- Stellar

“Stellar’ın Ripple ile aynı olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir açıdan pek bir fark yok. Çok çok benzerler. İkisi arasında bir seçim yapacak olsam Ripple’ı tercih ederim. Dış dünya ile olan bağlantıları daha güçlü.”

7- Litecoin

“Litecoin bir oyuncak. Anlamsız bir kripto para. Litecoin’i satan tek şey şu pazarlama söylemi: Bitcoin altınsa, Litecoin gümüş. Ne demek bu? Anlamsız bu. Bu coin’lerin hepsi bilgisayarlarımın içindeki sayılar. Ben sana değer yollayabiliyorsam bunu bir şekilde yollarım. Bunun altını, gümüşü yok ki. Litecoin’in yaptığı çıkışlar ve inişleri tiyatro olarak izliyorum. Charlie Lee çok başarılı bir tiyatro yönetmeni. Mükemmel bir algı yönetimi yapıyor. Umarım alan arkadaşlar mağdur olmazlar.”

8- Tether

“Tether hakkında çok karmaşık düşüncelerim var. Bana kalırsa aslında çok net bir vizyonu olan bir sistem. Normalde benim çok seveceğim bir sistem. Aslında benliğimin yüzde 90’ı Tether’i çok sevmek istiyor. İçten içe çok sevmek istediğim bir sistem. Tek bir sorunu var, o da ölümcül bir sorun. Ben sana Tether gönderdiğim zaman, o Tether bankada var olan bir dolara tekabül ediyor mu, etmiyor mu? Bunu bilemedikten sonra bunun ne değeri kaldı. Tether’in hiçbir muhasebesi falan olmuş değil. Arkadaşlara şu noktada Tether’den ve Bitfinex’ten uzak durmalarını tavsiye ederim.”

9- Cardano

“Cardano’nun arkasında bildiğiniz gibi Ouroboros konsensüs prokolü var. Proof-of-stake ile çalışıyor. Kriptografi üzerine çalışan benim gibi hocalar yılda bir defa dünyanın güzel noktalarında bir araya geliyor. En son biz geçen Haziran ayında Curaçao’da toplandık. Birisi durdu, ‘Ya iki sene oldu bu Cardano ortaya çıkalı. Kimse bu protokol için doğrudur ve çalışır demiş değil’ dedi. Bu çok ilginç bir şey. Hocalar arasında bir fikir birliği yok. 0 60 sayfalık belgeyi okumuş ve anlamış, ‘Bu doğrudur’ diyen kimseyi bilmiyorum. Bu sistemler çok çok hassas ve detayları çok ince sistemler. O yüzden güvenemiyorum. Şu anda da sanıyorum bir yönetim problemi yaşıyorlar. Uzun zamandır da pek fazla bir yol kat etmiş değiller. Çalışmasını istediğim bir sistem.”

10- Monero & Zcash

“Monero ve Zcash benim çok sevdiğim sistemler. Para dediğimiz şeyin kişiye özel olması lazım. Yaptığımız ödemelerin gözükmemesi lazım. Bunların arasında Zcash’in arkasındaki grubu daha iyi ve güçlü olarak görüyorum. Monero’nun arkasında gölgede dolaşan adamlar var. Monero almış değilim ama Zcash aldım. Sevdiğim bir sistem. İkisinin de hataları var. Zcash mesela şu anda deli gibi para üretiyor. Monero, ASIC’leri kabul etmedi. Bu kötü bir şey. Monero kodunda çok büyük hatalar yaptı. Böyle büyük hatalar yapan proje olmamalı.”

4
Gizlilik odaklı kripto para Zcash, son birkaç günde istikrarlı bir yükseliş yaşıyor. Bu yükselişin temel nedeninin Coinbase söylentileri olduğu düşünülüyor.

Gizlilik odaklı kripto para Zcash, 15 Ekim’den bu yana istikrarlı bir yükseliş halinde. Kripto para, hafta başında 105 dolardan el değiştiriyordu. Hafta boyu artan Zcash, bugün geldiğimiz noktada yüzde 20’nin üzerinde bir artışla 125 dolardan el değşitiriyor.

Zcash’teki yükselişin büyük ölçüde Coinbase ile ilgili olduğu söyleniyor. Bilindiği gibi ABD merkezli kripto para borsası Temmuz ayında beş kripto parayı listelemek için araştırdığını bildirmişti. Borsa, geçen hafta bunlardan 0x’i resmi olarak listeledi. 0x şu anda hem Coinbase Pro’da hem de Coinbase’in ana sitesi ile mobil uygulamalarında yer alıyor.

Listelemek için araştırılan diğer kripto paralar Zcash, Stellar, Basic Attention Token ve Cardano’ydu. Dolayısıyla Zcash’in Coinbase’de listelenebileceğine dönük bir beklenti var. Bu beklenti, bazı yatırımcıları Zcash satın almaya itiyor ve kripto paranın fiyatı da buna bağlı olarak artıyor.

620 milyon doları aşan bir piyasa kapitalizasyonuna sahip olan Zcash, en büyük ilk 20 kripto para arasında yer alıyor.

5
Piyasadaki en büyük tezgah üstü kripto para satıcılarından biri olan Genesis'in CEO'su Michael Moro, Bitcoin'de 10 bin doların hala mümkün olduğunu söyledi.

En büyük tezgah üstü kripto para satıcılarından biri olan Genesis Global Trading, yakın zamanda yayınladığı raporunda Mart ayından bu yana yarım milyar dolar değerinde ödünç kripto para verdiğini bildirmişti.

Halihazırda 130 milyon dolar değerinde aktif krediye sahip şirket, ödünç kripto para talebinin önemli bir kısmının Bitcoin ve Ethereum’da açığa satış yapan serbest yatırım fonlarından geldiğini ortaya koymuştu.

Bununla birlikte şirketin CEO’su Michael Moro, Genesis tarafından verilen 130 milyon dolarlık aktif ödünç kripto paraların yalnızca üçte birinin piyasada aktif olarak açığa satış yapmak için kullanıldığını belirterek düşüşün arkasında açığa satışçıların olmadığı sonucuna vardı.

New York merkezli şirket, büyük düşüşün nedeninin kötümser bireysel ya da kurumsal yatırımcılar olmadığını, bunun yerine kripto varlıklarını toplu halde tasfiye eden ‘doğal sahipler’ olduğunu açıklıyor.

Öte yandan Moro, Ağustos ayının sonunda yaptığı bir açıklamada Bitcoin’in 10,000 doları görmesini beklediğini söylemişti.

CNBC’ye konuşan CEO, bu tahmininin hala arkasında olduğunu ve kesin olarak bir numaralı kripto paranın 5,000 doları göreceğini düşünmediğini ifade etti. Bununla birlikte Moro, “Bunun ne zaman olacağı konusunda pek emin değilim.” yorumunu yaptı.

6


Ticaret hacmi bakımından Brezilya‘nın en büyük kripto para borsası olan Mercado Bitcoin, ekibindeki “en az 20 çalışanı” işten çıkarma kararı aldı. Şirketin bundan böyle odak noktasını değiştireceği ve çok daha “profesyonel” bir hizmet vermek istediği düşünülüyor.

Yerel haber kaynaklarından Portal do Bitcoin, borsanın eski çalışanlarıyla bir görüşme yaptı ve işten ayrılan kişilerin şirket hakkındaki yorumlarını sordu. Eski çalışanlardan biri, işten çıkarılma sürecinin “korkunç” geçtiğini ve süreç sırasında çok fazla kişinin “ağladığını” söyledi.

Eski çalışanların yaptıkları yorumlara göre şirket bu haftanın başlarında kıdemli yöneticileri, ilerleyen günlerde de diğer çalışanları işten çıkarmaya başladı. Şirket işten çıkarmalarla ilgili yaptığı açıklamada yeni bir pazarlama stratejisi ve insan kaynakları stratejisi oluşturmaya çalıştığını ve bu yüzden böylesine adımlar attığını belirtti.

Çalışanların açıklamalarına göre şirketin böyle bir yol izleyeceği aslında birkaç ay önceden belliydi. Şirket son birkaç aydır çalışanlara atadığı iş yükünü azaltıyor, ortaya koyulan çeşitli projeleri de rafa kaldırıyordu:

    “Yeni yeni süreçler ve sunumlar hazırlamıştık ama bunların hiçbirinde ilerleme olmadı. Bir saat içerisinde yaptığımız şeyleri iki günde yapmaya başlar olduk. Çalışanlardan bazıları cidden aylak kalmıştı. Elimde yapacak hiçbir iş yoktu.”

Şirket, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda bu sürecin pazarlama ve insan kaynakları gibi alanlarda yeni gelişmelere imza atmak için gerekli olduğunu vurguladı. Ayrıca yine şirketin açıklamalarına göre “danışmanlar ve diğer hizmet sağlayıcılar da dahil edildiği zaman” yaklaşık 20 kişi işten çıkartılmış oluyor.

7
Hindistan’da eşten-eşe (p2p) usulüyle kripto para ticareti yapmak git gide yaygınlaşıyor. Ülkenin merkez bankası bundan bir süre önce kripto para alım-satımına çeşitli yaptırımlar uygulamaya başlamıştı ve bu durum yerel yatırımcıların P2P usulüne geçmelerine neden oldu. Yerel kripto para borsalarından birinin CEO’su, Bitcoin.com’a bir röportaj verdi ve yerel yatırımcıların “P2p tarzındaki alım-satımlara iyice alıştıklarını” söyledi.

P2P Ticareti Büyüyor

Hindistan Rezerv Bankası, bankaların kripto para borsalarıyla ilişki kurmalarını yasaklayan bir karar almıştı. Ancak görünüşe göre bu yasak, P2P hizmeti sunan kripto para borsaları için pek de olumsuz bir etki bırakmıyor. Hatta tam aksine, bu tarzda hizmet sunan borsaların hacimleri git gide büyüyor.

Hindistan’daki Wazirx adlı bir borsanın CEO’su olan Nischal Shetty, Bitcoin.com’a verdiği röportajda Hindistan’daki yatırımcıların “P2P alım-satımına iyice alıştıklarını” söyledi. Shetty, kendi deneyimlerini şöyle anlattı:

    “Wazirx’te P2P kullanıyoruz ve işler çok iyi ilerliyor. Günlük ticaret hacmimizde de bir artış var. Hatta bundan birkaç gün önce ilk kez günde 100 BTC’lik ticaret hacmine ulaştık. Aktif olduğumuz son üç ayda P2P ile birlikte 5 milyon dolardan fazla hacim yaptık.”

Hindistan’daki bir diğer borsa olan Coindcx de P2P tabanlı hizmet sunuyor. Şirketin CEO’su olan Sumit Gupta, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda borsanın P2P hizmetlerinden faydalanmak için yatırılması gereken minimum paranın 15 sent olduğunu söyledi. Minimum para yatırma limitinin bu denli düşük olması da Hindistan’daki çoğu kişinin kripto para yatırımı yapabileceği anlamına geliyor.

8
OneAlpha’nın kurucusu ve aynı zamanda CEO’su olan Yaniv Feldman, yaptığı açıklamada kripto para piyasalarının kurumsal yatırımcının girişine giderek daha hazır hale geldiğini açıkladı. CNBC’ye demeçler veren Feldman, Yale Üniversitesi’nin yatırımı ve Fidelity’nin kripto para sektörüne girişine ilişkin de konuştu.

Bitcoin ve diğer birçok kripto parayı kurumsal yatırımcılara daha kolay bir şekilde ulaştırabilmek için yola çıkan ve birçok otorite tarafından kripto para piyasalarını kurumsal yatırımcılara açacak yollardan birisi olarak görülen Fidelity ile ilgili konuşan Feldman, kurumsal yatırımcıların sektöre girmesi için her gün bir yeni sebep daha çıktığını belirtti. Başarılı yönetici, yaptığı açıklamada Bakkt ve TD Ameritrade’in ErisX’inden de bahsederken, şunları söyledi:

    ”Fidelity şu anda dünyanın en büyük ürün yönetim şirketlerinden birisi. Ellerinde devasa miktarda fonlar var. Böylesi dev bir şirketin kripto para piyasalarını giriş yapması demek, herkes için oldukça olumlu anlamlar taşıyor. Fidelity, kripto para piyasalarının kurumsal yatırımcıya ulaşımında büyük bir rol oynayacak.”

Yale Üniversitesi’nin yaptığı yatırımın da çok değerli olduğunu belirten Feldman, buna karşın Fidelity’nin daha ”ana” bir soruna çözüm bulduğunu belirtti ve şunları söyledi:

    ”Yale’ın yaptığı yatırım da çok önemli bir hamle. Büyük üniversitelerin bu tarz hamleler yapıyor olması yüzleri güldürüyor. Ancak ben bunu, Fidelity haberinden daha büyük görmüyorum. Fidelity, daha çok kurumsal yatırımcıya eşlik edecek bir sistem. O sebeple bence varlığı daha değerli.”

9
Kripto Para Haber / Docademic (MTC), artık 50 el yapımı tokene sahip!
« on: October 21, 2018, 06:49:52 PM »
John McAfee’nin “Paralar kralı” dediği Docademic (MTC), artık 50 el yapımı tokene sahip!

Kripto para meraklısı John McAfee, Twitter üzerinden 18 aylık zorlu çalışmalardan sonra 50 el yapımı Docademic (MTC) tokeninin sınırlı bir şekilde tedarik edildiğini duyurdu.



Docademic (MTC) tokeninin “Paralar kralı” olmadan önce aşması gereken uzun bir yolu var

Tweet’de belirtildiği gibi McAfee ekibi, tokenleri çeşitli yaklaşan yarışmalar için ödül olarak kullanacak. Ayrıca McAfee bu tokenlerin “neredeyse paha biçilemez” olduklarını ve bu nedenle satış için olmadığını vurguluyor. Docademic topluluğu McAfee’ye  bu konuda destek veriyor.


Docademic (MTC) fiyat grafiği

Daha önce McAfee, birkaç yıl içinde Docademic’in “Paralar kralı” olacağına dair görüşünü paylaştı. Yazım sırasında Docademic, CoinMarketCap verilerine göre kripto para birimleri listesinde 363. sırada yer alıyor. Aynı zamanda kripto para, %2,84 oranında artarak 0,034 dolardan işlem görüyor. Projenin, Paralar kralı olmadan önce aşması gereken uzun bir yolu var, ama özellikle kripto para sektöründe birkaç yıl içinde çok şey olabilir. McAfee, taraftarların ellerindeki Docademic tokenlerine nasıl ulaşabileceklerine dair daha fazla bilgi vermedi.

10
Kripto Para Haber / NEM Vakfı Melbourne’de Blockchain merkezi kuruyor
« on: October 21, 2018, 06:44:11 PM »
NEM Vakfı Melbourne’de bir Blockchain merkezi oluşturulacağını duyurdu. Vakıf temsilcileri, kamuoyunun, Blockchain ve kripto para birimlerini daha iyi anlamasına yardımcı olacak.
NEM Vakfı Melbourne’de kuracağı merkez için büyük bir yatırım yapıyor

Merkez ayrıca, NEM’in ortaklıkları büyütmek ve teknolojiyi kendi işine dahil etmek isteyen girişimleri desteklemek açısından da bir danışmanlık hizmeti verecek. Blockchain atölyeleri ve forumlar yıl boyunca devam edecek.

NEM Vakfı’nın Avustralya ve Yeni Zelanda Sorumlusu Jian Chan, NEM’in Asya Pasifik’teki varlığının geçen sene önemli bir büyüme kaydettiğini söyledi.

Chan şöyle söyledi:

    Melbourne’deki NEM Blockchain Hub’ın lansmanı, Avustralya ve dünyadaki yenilikleri destekleme taahhüdümüzün güçlü bir göstergesi. Geçtiğimiz yıl, Avustralya operasyonlarımızı FinTech Avustralya Intersekt festivalinde başlatan NEM, şu anda 40’tan fazla ülkede mevcut.

Geçtiğimiz yıl boyunca NEM, Yeni Zelanda’da Brisbane ve Westport’ta benzer merkezler açtı. Chan, Vakfın küresel genişleme stratejisinin bir parçası olarak Asya Pasifik bölgesinde daha fazla hub başlatma planlarının olduğunu da ekledi.

Avustralya gelişen bir Blockchain ekosistemi için önemli bir merkez oldu. Son zamanlarda, ülkenin kağıtsız sigorta ödemelerine izin vermek için Blockchain altyapısını kullandığı bildirildi.


11
Kripto Para Haber / Mike Novogratz FUD’u engellemeye çalışıyor
« on: October 21, 2018, 06:39:54 PM »
ripto paraların en tanınmış savunucularından biri olan milyarder yatırımcı Mike Novogratz geçtiğimiz günlerde Tether’ı şeffaflık eksiklikleri yüzünden eleştirdi. Ancak, açıklamalarını açıklığa kavuşturmak ve daha önceki açıklamalarının stablecoin’e karşı FUD’un yayılmasının sebebi olmadığını göstermek için tekrar açıklama yaptı.



Novogratz geçtiğimiz günlerde Tether ile ilgili şunları söyledi:

    "Tether ise bana kalırsa şeffaflık konusunda çok büyük hatalar yaptı. Bu nedenle şeffaflık yarattıklarını söylemek zor."

Twitter aracılığıyla önceki yorumlarına açıklık getirmesine rağmen, milyarder yatırımcı, Tether’a yönelik eleştirilerine devam etti. Novogratz, kripto para piyasasındaki fiyat düşüşünü önlemek için önde gelen stablecoin’in topluma yeterince açık ve şeffaf olmadığını ileri sürüyor. CoinGecko’dan gelen veriler stablecoin’in son fiyat düşüşünü gösteriyor. Tether o zamandan beri kayıplarının çoğunu kurtardı, ancak şirketin itibarını tekrar kazanması biraz daha uzun sürecek.

Tether, toplulukla iletişim kurma konusunda başarısız

Tether, durumun düzelmesine yardımcı olacak bir ifade yayınlamayı başaramadı. Ayrıca Novogratz’un belirttiği gibi, Tether’ın toplulukla iletişim kuramaması, piyasanın istikrarlı bir hale gelememesinin ana nedenlerinden biri. Bu da şirketin güvenini yeniden kazanması için çok fazla çalışmanın olmadığını gösteriyor.

12

Japonya‘daki dört farklı kuruluş, elektrik dağıtım sistemini Blockchain teknolojisiyle buluşturmak için bir araya geldi.

Kansai Electric Power (Kepco) Blockchain teknolojisiyle birlikte faaliyetlerini bir üst seviyeye çıkarmak için Mitsubishi UFJ Bank, Nihon Unisys ve University of Tokyo ile bir araya geldi. Bu dört kuruluş, güneş enerjisi tedarikçilerinin ellerindeki fazla enerjiyi satabilecekleri yeni bir platform geliştirmeye çalışıyor. Kurulan bu yeni ortaklık hakkında yayınlanan duyurudan bir kesit şu şekilde:

    “Güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerjilerin daha sık kullanılmaya başlamasıyla birlikte enerji tedarik sistemi artık tek merkeze yoğunlaşmaktan çıkıp, dağıtılmış hale geliyor. Elektrik, gelecekte tamamen bu amaç için hazırlanmış bir platform aracılığıyla satılmaya başlayabilir.”

Blockchain teknolojisinin sağlık, eğitim gibi çeşitli alanlarda kullanıldığını biliyoruz. Bu teknoloji son zamanlarda elektrik tedarik sistemlerinde de kullanılmaya başladı ve şu anda dünya genelinde bu alanda çalışan birkaç farklı şirket bulunuyor. Japonya’da kurulan bu yeni ortaklık bu alandaki gelişmeleri hızlandırmaya yarayabilir.

Bu gibi projelere bir örnek göstermek gerekirse İspanya’daki bir kripto para madencilik şirketini örnek gösterebiliriz. Bu şirket haziran ayında bir duyuru yaparak ilerleyen zamanlarda güneş enerjisi kullanmaya başlayacağını ve elindeki fazladan enerjiyi hiçbir aracı olmadan doğrudan kullanıcılara satmaya başlayacağını açıklamıştı.

Kurulan bu ortaklıkta Nihon Unisys’in görevi sistemi geliştirmek, Kansai Electric’in görevi gösteri sistemini kurmak, University of Tokyo’nun görevi yapılan araştırmaları değerlendirmek, Mitsubishi UFJ Bank’in görevi ise Blockchain teknolojisi hakkında danışmanlık yapmak olacak.

13
Geçtiğimiz Nisan ayından beri Hindistan içerisinde kripto para birimlerine ve borsalarına karşı sahip olunan sert tutum, firmaları ve bireyleri başka yollar ve başka ülkeler aramak zorunda bırakmakta. Dünyanın en fazla nüfusuna sahip olan ikinci ülke konumundaki Hindistan, kripto para piyasası konusunda da çok önemli bir yere sahip’ti’. Hindistan Merkez Bankası tarafından konulan yasak devreye girdikten sonra, Zebpay de dahil bir çok kripto para borsası ne yazık ki kepenk kapatmak zorunda kaldı.

Quartz‘ın haberine göre ise, Hindistan’ın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Zebpay, dünyanın en kripto para ve blockchain dostu ülkelerinden olan Malta içerisinde kayıtlı ve tescilli bir ofis açtı. Borsa açtığı ofis ile sadece ada ülkesi vatandaşlarına değil, aynı zamanda diğer Avrupa ülkelerine de hizmet verecek. Zebpay’in kendi internet sayfasında yer alan bilgilere göre, hizmet vereceği ülkeler arasında Malta, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Litvanya, Hollanda, Polonya, Portekiz, Slovenya ve İsviçre yer almakta.

Daha önce dünyanın en büyük borsalarından olan Binance de kripto para borsası dostu ada ülkesi Malta’ya taşınmış ve devamından bir kaç borsayı daha beraberinde getirmişti. Malta sadece bir kripto para borsası cenneti olmanın yanı sıra, aynı zamanda blockchain ve kripto startup firmaları konusunda da ciddi bir potansiyele sahip.

14
Times of Malta kaynağının 18 Ekim tarihinde yayınladığı bir habere göre, Malta‘nın kripto para firması temsilcilik lisansını almak isteyenlerin neredeyse 3’te 2’si, son dakikada yapılan kolaylaştırmaların yanı sıra yine de  sınavda başarısız oldu ve lisans alamadı.

Geçtiğimiz Kasım ayında yürürlüğe giren Sanal Finansal Varlıklar Yasasından beri, kripto para sektöründe ”aracılık” rolüne sahip olup bu alanda çalışmak isteyen kişilerin veya firmaların, belirli bir eğitim alıp daha sonra da konu ile ilgili sınavdan geçmesi gerekiyor.

Burada aracı olarak belirttiğimiz kişilerin arasında ise, Malta Finansal Hizmetler Otoritesi (MFSA) ile ilk dijital para arzı işletmecileri ve diğer kripto para firmaları arasında köprü kurmak için çalışmalar yapacak avukatlar, muhasebeciler ve denetmenler yer alıyor. Yani sınav teknik olarak herkese açık edğil.

Times of Malta kaynağının aktardığına göre, 250’ye yakın kişi sınava katıldı ve sınav değerlendirmesinin başında değerlendirme şemasının yanlış anlaşıldığının düşünülmesi üzerine, sınavların okunması sırasında bu konuda değişiklik bile yapıldı ancak yine de sınavı geçme oranı %39’un üzerine çıkamadı.

Gazetenin iddialarına göre sınavın değerlendirme süreci bir çok katılımcıyı ve sınavı değerlendiren kişiyi de ”kafası karışmış” bir hale soktu ancak yine de sınav geçerli kabul edildi ve herhangi bir iptal söz konusu olmadı.

Times of Malta yetkililerin diğer aylarda yapacakları sınavlarda çok daha dikkatli olacakları kanısında.

15
Coinbase eleştirmenleri, 0x (ZRX) projesinin beş danışmanından üçünün CoinBase’ye bağlı olduğunu belirtiyor. Ayrıca eleştirmenler, hem Cardano hem de Stellar Lumens’in 0x’den daha yüksek bir piyasa değerine sahip olduğunu ve dolayısıyla borsada listelenmek için 0x’e kıyasla dahi iyi olduklarını vurguluyorlar. Aynı zamanda yatırımcılar ve eleştirmeler, Coinbase’de listelenen 0x (ZRX) için insider trading (içeriden bilgi ticareti)’nin söz konusu olduğunu iddia ediyorlar.


0x (ZRX) projesinin beş danışmanından üçü CoinBase’ye bağlı!

Bir Bitcoin çekirdek gizli ajanı olan John Carvalho, Coinbase’ye şu soruyu sordu:

    "0x danışmanı Fred Ehrsam, Coinbase kurucularından bu çıkar çatışması yaratır. Bu nedenle neden ZRX öncesinde Stellar ve Cardano bir ilk seçim olarak görülmedi?"

Coinbase ile bağlatısı olan, 0x projesinin diğer danışmanları ise Coinbase’yi ilk kiralayan Olaf Carlson-Wee ve Coinbase’deki eski Başban Linda Xie’dir.

Coinbase Borsası çıkar çatışması ve insider trading ile ilk kez suçlanmıyor. Bitcoin Cash platformda listelendiğinde, insanlar borsa yetkililerinin insider trading yaptıklarını iddia ettiler. Ancak bu konuda yapılan bir soruşturma iddiaların asılsız olduğunu gösterdi. Çünkü içeriden bilgi ticareti yapıldığına dair bir kanıt yoktu.

ZRX tokeninin borsaya aniden eklenmesi, birçok kripto yatırımcısı için sürpriz oldu ve bu Coinbase’in ihtiyatlı listeleme politikasına uygun değildi. Coinbase’de listelendikten sonra ZRX, dünden bu yana yaklaşık %40 arttı.

Pages: [1] 2
ETH & ERC20 Tokens Donations: 0x2143F7146F0AadC0F9d85ea98F23273Da0e002Ab
BNB & BEP20 Tokens Donations: 0xcbDAB774B5659cB905d4db5487F9e2057b96147F
BTC Donations: bc1qjf99wr3dz9jn9fr43q28x0r50zeyxewcq8swng
BTC Tips for Moderators: 1Pz1S3d4Aiq7QE4m3MmuoUPEvKaAYbZRoG
Powered by SMFPacks Social Login Mod