Kripto topluluğu, EOS’un arkasındaki şirket Block.one’dan bir duyuru bekliyor. Bununla birlikte, Alman finans haberleri yayını Handelsblatt’ın yakın tarihli bir raporu, haberin erken çıkmasına neden olmuş olabilir: Block.one yeni kripto para sosyal medya platformunu başlatıyor olacak.
Büyük EOS duyurusunun 1 Haziran’da gerçekleşmesi bekleniyor. Handelsblatt raporuna göre, Block.one’dan yeni bir kripto para odaklı sosyal medya platformunun söylentileri henüz onaylanmamasına rağmen dolaşıyor. Kaynaklar, görünüşte finansal sektörün içerisindeler.
Yeni platform, Twitter’a rakip olacak. Mikro bloglama fenomenine benzer bir şekilde çalışacak, ancak kripto tabanlı bir ödül sistemini entegre edecek. Kullanıcılar içerik paylaşımı karşılığında paralar alacaklar. İlgili kripto para EOS olabilir veya bu platform için özel olarak tasarlanmış yeni bir token de olabilir.
Projede görünüşte ortak bir yatırımcı olan Alman finans teknolojisi milyoneri Christian Angermayer’e göre, “Herkesin çok paraya değecek dijital bir ayak izi var. Şimdiye kadar büyük teknoloji şirketleri bu değeri müşterilerden çalıyor. Fakat bu değişecek: insanlar her ay sadece varlıklarıyla para kazanacaklar. Bu koşulsuz temel gelirin kapitalist şekli olacak. ”
Dijital içeriğin nasıl para kazanılacağı sorununu çözmek için ademi merkeziyetçi bir yaklaşım kullanmaya çalışan çok sayıda kripto para temelli proje halihazırda mevcut durumda. Tron (TRX) ve ortağı BitTorrent Token (BTT), eğlence sektörüne yönelik bir bakış açısına sahipken, yeni merkezi olmayan web tarayıcısı Brave, yaratıcıların, reklam verenlerin ve tüketicilerin eko sistem ve hisse gelirine katkıda bulunabilmesi için Basic Attention Token’i (BAT) kullanıyor.
https://kriptokoin.com/iddia-eos-tabanli-twitter-rakibi-geliyor/