Şu anda Alman merkez bankası Bundesbank’ın yönetim kurulu üyesi olan Alman siyasetçi Burkhard Balz, blockchain teknolojisinin gerçek varlıkları belirlerken gerçekten değer kattığını savundu.
“Bu, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler, parayı nasıl belirleyebileceğimizi, aynı zamanda mevcut varlık çeşitlerini ve bunları sağlıklı bir dijital ekosisteme dönüştürmemizi gerektiriyor” ifadelerini kullanıyor.
Merkez bankası tarafından yapılan birkaç prototip ve denemenin ayrıntılarını veren Balz, blockchain teknolojisinin katkıda bulunmayacağı çok az alanlar olduğunu söyledi.
“Örneğin, Avrupa içi ödemelerde zaten çok güvenli ve verimli olan blok zinciri kullanımının katma değerini görmüyoruz” diyor ve ekliyor:
“Buna karşılık, büyük ölçüde muhabir bankacılık yoluyla yapılan çapraz kur ödemeleri, blok zinciri teknolojisini kullanan sistemlerden iyi bir şekilde faydalanabilir.”
Bununla birlikte, Balz’ın belirttiği gibi, tokenlaştırmada bir çok potansiyelin olduğu görünüyor:
“Menkul kıymetlerin tokenlaştırılması veya teminat sağlanması için blockchain teknolojisi de daha fazla tasarruf potansiyeli sunmalıdır. Aracıların sayısındaki azalma, tüm tarafların ortak bir veritabanına erişiminin yanı sıra kurumsal işlemlerin otomatik olarak işlenmesi de işlem sürelerini önemli ölçüde azaltabilir.
Sonuç olarak, birçok finansal piyasa altyapısı sağlayıcısı, mevcut ticaret ve uzlaştırma sistemlerini düzene sokmak, hatta dijital varlıkların ticareti ve yerleşimi için yeni platformlar sağlamak için çalışıyor. ”
Oldukça ilginç bir şekilde, Balz, bir blok zincirinin kullanılmasını etkili bir şekilde savunuyor:
“Tokenlaştırmanın sadece etkili iletişim platformları varken değer kattığını hatırlamak gerektiğini düşünüyorum. Birlikte çalışılamayan birçok küçük ayrı çözüm oluşturmaktan kaçınmalıyız. Bunların çoğundan uzun vadede verimlilik beklemiyorum. ”
Bununla birlikte Balz, erişime izin verilmesi gerektiğini savunuyor. Bu yüzden kamu blok zinciri aklımdaymış gibi görünmüyor, ancak Balz şöyle devam ediyor:
“Bitcoin blok zincirinde öncü olarak gördüğümüz gibi çeşitli teknolojik bileşenlerin varlığı beni tekrar tekrar etkiliyor.
Bilgisayar ağındaki bir protokol aracılığıyla, kriptografik hash yöntemlerle birlikte dağıtılmış bir veritabanı, dijital bir değerin (bir kripto tokeninin) kişiden kişiye iletilebilmesini sağlar. Bunun için aracıya gerek yok, transferi onaylayan merkez ofisi yok. ”
Sonuç olarak, bu ayın başlarında Finansal Araştırmalar Merkezi (CFS) tarafından düzenlenen bir konferansta konuşurken Balz:
“Blockchain teknolojisini gerçekten değer katan yerlerde kullanmanın yollarını bulmak için hepimiz çalışmalıyız: gerçek varlıkları belirleyerek…
Hala başlangıç aşamasındayız. Ancak çoğu kişinin farkına vardığı gibi, teknik yenilik devrimciden çok daha evrimseldir. Bu teknolojinin potansiyelini birlikte geliştirelim! ” diyor.
https://kriptokoin.com/almanya-merkez-bankasi-uyesi-hisseleri-tokenlastirmaliyiz/