Bitcoin üzerinde herkes bir yorum yapıyor. Yok boğa geldi, yok ayı geldi vs vs. Herkes bunları söylerken peki teknik analiz ne diyor?
2017 yılının başında sert yükseliş trendi başlamıştı. Bu yükseliş trendi ile Bitcoin tarihi zirve olan 19900 dolar seviyelerini test etmişti. 2017 yılının aralık ayında ise düşüş trendine girmişti tekrar ve 2018 yılında 5700 dolar seviyelerini test etmişti. Bu günlerde 6000-7000 seviyeleri arasında sürekli bir oynaklık var. Bunun sebebini soran, araştıran olmadığı gibi herkes, balinaların dalga geçtiğini söylüyor. Herkes tekniğin çalışmadığını söylüyor, ancak söyleyenlerin teknik analiz bildiğini hiç sanmıyorum…

Bakın mavi çizgi ile çizdiğim “Ana destek” sürekli test edilmiş ancak hiç kırılmamış. Üstelik çok harika bir üçgen formasyonu var, hem de direnç olarak çalışıyor bu çizgi de. Üçgen formasyonunun hacimli bir şekilde yukarı kırılması ile boğa sezonuna adım atacağımızı iddia ediyorum. Bu kırılım ile de yukarıda oluşmuş çanak formasyonu devam edecek, Bitcoin tekrar 19000 dolar seviyelerini test edecektir.
Herkese iyi kazançlar dilerim.