İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince görevinden ayrılıyor. Ersin Özince bankanın bugün İstanbul'da toplanan olağan genel kurulunda 31 Mart 2019 tarihi itibarıyla Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etti. Türkiye İş Bankası tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, Özince'nin yerine yönetim kurulu üyeliğinde kalan süreyi tamamlamak üzere 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde Sezgin Yılmaz'ın seçilmesine karar verildiği bildirildi. Müslim Sarı'nın yönetim kurulu üyeliğinin sonlandırılırken yerine kalan görev süresini tamamlamak üzere Fazlı Bulut'un seçildiği kaydedildi.
YENİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI SALI GÜNÜ SEÇİLECEK
Yeni yönetim kurulu başkanının salı günü seçilmesi bekleniyor.
Bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şöyle denildi:
''Yönetim Kurulu'nun üç yıl için seçilmiş olduğu ve görev süresinin dolmadığı dikkate alınarak gündemde yer alan "Yönetim Kurulu Üyelerinin Seçilmesi" maddesinin bu hali ile uygulanmamasına karar verilmiş; 31.03.2019 tarihi itibarıyla Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa eden Sayın H. Ersin Özince'nin yerine kalan süreyi tamamlamak üzere 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde Sayın Sezgin Yılmaz'ın seçilmesine; Sayın Müslim Sarı'nın Yönetim Kurulu Üyeliğinin sonlandırılmasına ve yerine kalan görev süresini tamamlamak üzere Sayın Fazlı Bulut'un seçilmesine karar verilmiştir.''
kaynak:
https://www.haberturk.com/son-dakika-is-bankasi-ykb-ozince-gorevinden-ayriliyor-2418079-ekonomi