Покійний генеральний директор криптовалютної біржі QuadrigaCX Джеральд Коттен (Gerald Cotten) побоювалася за своє життя, - про це розповів його колишній колега і друг, - через величезну кількість коштів яку він тримав під контролем.
За словами криптовалютного підприємця Адама О'Брайена (Adam O’Brien), Коттен побоювався, що у нього можуть викрасти криптоактиви на суму в мільйони доларів, до яких виключно він мав доступ, повідомляють Global News:
Ми знаємо, що у Джеррі було понад $100 млн, майже $200 млн у фондах. Це змушує людей робити божевільні речі. І я думаю, що Джеррі це знав, і я думаю, що він був певною мірою стурбований, що щось може статися.
Така інформація може дати крихту надії 115 000 користувачам QuadrigaCX, чиї криптовалютні активи досі знаходяться в підвішеному стані. Однак вони будуть дуже розлючені, якщо Коттен нічого не зробив.
О'Браєн заявив, що єдиним способом отримати доступ до коштів буде, якщо б Коттен здійснив заходи на випадок надзвичайних ситуацій. Підприємець запропонував Коттену створити резервну систему.
Стверджуючи, що Коттен був надзвичайно розумним, О'Брайен заявив, що “Джеррі міг створити так званий аварійний перемикач (dead man’s switch) перш ніж він помер”.
Зазвичай аварійний перемикач активується після того, як пройде деякий час бездіяльності з боку користувача. Служби запуску тригеру аварійного перемикача надсилають електронний лист користувачеві після певного періоду, скажімо, через місяць або два. Від користувача очікується відповідь на листи, натиснувши посилання. Якщо посилання натиснуте, то вважається, що все нормально.
Але якщо користувач не натискає посилання, тригер активується негайно, або після певного певного періоду. Активація може включати відправку електронних листів призначеним одержувачам з конкретними інструкціями. Це може також включати надсилання кодів шифрування, які надають їм доступ до заблокованих рахунків.
Наразі минуло понад чотири місяці відколи генеральний директор QuadrigaCX помер мандруючи до Індії. Призначена судом моніторингова компанія Ernst and Young все ще не має доступу до коштів, які контролював Коттен.
Але навіть якщо аварійний перемикач активований, призначений одержувач може зберігати це в таємниці. У випадку з QuadrigaCX це стосується деяких з проблемних даних, які нещодавно були виявлені. Сюди входить і минуле співзасновника Майкла Патріна (Michael Patryn).
До переїзду до Канади співзасновник був засуджений за крадіжку особистих даних в США серед інших злочинів. У США він був відомий як Омар Дханані, але в Канаді він змінив своє ім'я на Майкла Патріна. На запитання з цього приводу у лютому, він заперечував, незважаючи на юридичні документи, що підтверджують це.
Сподівання 115 000 користувачів тепер покладаються на роботу моніторінгової компанії. Оскільки компанія QuadrigaCX офіційно вступила до процедури банкрутства, Ernst & Young тепер отримає розширені повноваження у розслідуванні.
Джерело
http://coinews.io/ua/category/1-kripto/article/4072-general'nij-direktor-quadrigacx-pobojuvavsya-za-svo%D1%94-zhittya-%D1%96-jmov%D1%96rno-stvoriv-avar%D1%96jnij-peremikach---dumka