Kriptokoin.com – Kripto para tutkunları gayet iyi hatırlayacaklar son zamanlardaki Bitfinex odaklı haberleri. Dile kolay tam olarak 1 milyar dolarlık bir fon toplama söz konusu olacak. Böyle bir faaliyet söz konusu olur da fırsatçılar ortaya çıkmaz mı hiç. İşte bu haber bu dolandırıcıları konu alıyor.
Yaklaşan Bitfinex token satışı giderek sabırları zorluyor ve dolayısıyla da spekülasyonları da beraberinde getiriyor. Şimdi dolandırıcılar yaklaşan satışın ayrıntılarını açıklama amacı güden sahte tanıtım bültenleri hazırlamış durumdalar. Neden böyle bir şey yapıyorlar ki, diye sorabilirsiniz. Cevap gayet basit: Potansiyel alıcıları nakit paralarından mahrum etmek.
Bitci.Com
Bitfinex hissedarı Dong Zhao, “Şu anda gördüğünüz tanıtım bülteni sahte. Tanıtım bülteninin orijinal hali henüz yayınlanmadı. Simgenin adı BFX değil LEO olarak adlandırılıyor. Teklif BTC veya ETH’yi değil USDT’yi kabul ediyor. Torplancak toplam miktar hala 1 milyar dolar şeklinde. ”
Bu sahte belgeler neye benziyor? Ayrıntılara bakıldığında epey bir eksiklik bulduk. Ayrıca Bitfinex kurucuları için orijinal web sitesinden bios alınmış ve onlar yeniden üretilmiş gibi. Diline baktığımızda ayrıntılı ve özensiz. Ayrıca % 20 oranında acil durum veya beklenmedik bir durumla başa çıkmak için rezerv tutulacak deniliyor. Bu durum yasal veya editoryal gözetim eksikliği anlamına geliyor.
Açıkçası, tanıtım bülteni tamamen sahte durumda ve internet sayfalarında ve resmi olmayan forumlarda bu sahte bültenin benzerleriyle de karşılaşmak mümkün.
kaynak:
https://kriptokoin.com/bitcoin-borsasi-bitfinex-kiligina-burunen-dolandiricilara-dikkat/