Gerçek bir millet düşünün ki çekememezlik ana özelliklerinden biri olsun. Yazık günah bunca emeğe. Küçük bir ilçede çalışıyorum burada bile iyi işler yapıp azıcık sivrilen bir esnaf olduğunda direk ayağını kaydırmaya çalışıyorlar, ya battı batacak söylentisi yayıyorlar ya da onla iş yapmamaya başlayıp, ona iş yönlendirene de düşman oluyorlar. Kripto parasından gerçek dünyaya her yerde böyleyiz maalesef.
maalesef öyle ....esnaf takımından özellikle çok karaktersiz tanıdım...mesela ben bi işhanı gibi bir yerde çalışıyordum bilgisayarcıda....yan taraftaki dükkanda bilgisayarcı ve patron olmadığında dükkanı gözler.benimde dışarda olduğumu görürse çaktırmadan dükkana girer deftere bakardı...defterde o gün yaptığımız işleri not edip karşısına parayı yazıyorduk.basit bi günlük muhasebe defteri yani..
şerefsizin gözü sürekli o defterdeydi...bizim patronda aynı şekilde şerefsiz gerçi...ne yalan dolanla milleti kazıklardı.sağlam makinaya format lazım der 70 tl para sokardı saftirik gördümü
ama yandaki bilgisayarcı baya adi bi herifti.bakıma gelen ya da arızası olan dizüstülerin hddlerini bozuk ve eski hdd ile değiştirirdi.
bu hasetlik fesatlık kıskançlık çekememezlik toplumun her katmanında var.
bakın bugün memurlara nerdeyse herkes gıcık...he sorsan sen memur musun ? değilim ..nerdeee...işsizim hatta...bi algı yaratmışlar salla başı al maaşı diye...tamam illaki vardır öyle memurlar ama sen niye bütün memurlara genelliyorsun lan bunu dimi...
sonra mesela insani şartlarda çalıştıkları için özel sektörde çalışanlarda ayrıca gıcık memurlara...neymiş efendim 8 5 çalışıyorlarmış... e sen de oku sen de memur ol napalım yani...olmuyorsa işyerindeki hayvani çalışma şartları için eylem yap protesto yap...ama adamın kültüründe haksızlığa karşı çıkmak gibi bir olgu yok ki ...onun yerine garez kıskançlık fesatlık gelişmiş....
kamu kurumlarına gidiyorsun..herkes birbirinin açığını arıyor.. okullara gidiyorsun öğretmenler kendi arasında ya da müdürle çekişmeli...özel sektör zaten insanın kanını emmek üzere bir düzen kurmuş.. e devletin düzenleyici şeyleri de formaliteden ibaret..
kadın erkek ilişkileri bile ne kadar çarpık ...çarpık olmayanlarda çarpık olsun diye tonlarca dizi film çekiliyor aptal aptal...sinema sektörü niye gelişmiyor mesela...niye gelişsin ki ..adamların elinde toplumu yönlendirme manipülasyon aracı olmuş ...televizyonlarda öyle...bi tane faydalı program varmı tvlerde...varsa yoksa kavga gürültü cinayet kıskançlık vs vs....hepsi bilinçli...sinema sektörü de aynı şekilde....kimse kendinden iyisini görmek istemiyor gördüğünde dibe çekmeye çalışıyor.mutlu evililiklerin bitmesindeki nedenlere bakın mesela illaki dışardan etkenler çıkabiliyor ortaya.
kimse kimsenin mutluluğunu sevincini çekemiyor.böyle bir toplum olur mu ya...sürekli kıyas sürekli bir karşılaştırma .....
mesela bu konuyla bağlantılı yine askerde yaşadıklarınızı yazsanız yine bi dünya içerik çıkar mesela dimi...herkesin bi hikayesi anısı vardır.
yani özetle malum forumda yaşadığımız ispiyonlar çekememezlikler hainlikler iş çevirmeler hepsi toplumda yaşadığımız ve hergün karşımıza çıkan olayların yansıması....koca bir ülkenin devletin başını bu zihniyet yedi.yapacak bişey yok böyle gelmiş böyle gider.
zaten imkanım olsun 1 dakika durmam bu ülkede..durana saygım var yanlış anlamayın sonuçta vatandır tamam ancak bu toplumun yoz değerleri bana çok ters.çekilmiyor artık