Voted Coins
follow us on twitter . like us on facebook . follow us on instagram . subscribe to our youtube channel . announcements on telegram channel . ask urgent question ONLY . Subscribe to our reddit . Altcoins Talks Shop Shop


This is an Ad. Advertised sites are not endorsement by our Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise Here

Author Topic: Japonya’nın Yeni Kripto Düzenlemeleri Mayıs Ayında Yürürlükte  (Read 2527 times)

Offline madenci_34

  • Hero Member
  • *
  • Activity: 972
  • points:
    10151
  • Karma: 122
  • FRX: Ferocious Alpha
  • Trade Count: (0)
  • Referrals: 0
  • Last Active: April 30, 2021, 03:58:01 AM
    • View Profile

  • Total Badges: 22
    Badges: (View All)
    10 Posts First Post Fifth year Anniversary
Yapılan son açıklamalara göre, Japonya‘da kripto para birimlerini düzenlemek için yeni yasalar önümüzdeki ay uygulanmaya başlanacak.

Japon Temsilciler Meclisi tarafından geçen yıl kripto paraları düzenlemek için kabul edilen mevzuattan ikisi olan Ödeme Hizmetleri Yasası (PSA) ve Finansal Araçlar ve Borsa Yasası’nın (FIEA) Nisan ayında yürürlüğe girmesi planlandı. Ancak beklenmedik gecikmelerle, geçen haftaya kadar resmi bir tarih belirlenmedi.

Resmi hükümet bülteninin 3 Nisan tarihli sayısında, PSA ve FIEA‘nın gözden geçirilmiş sürümlerinin 1 Mayıs’tan itibaren Japonya’da uygulanacağı açıklandı.

Kredi kartıyla bitcoin ve kripto para satın almak için Cex.io'ya bu linkten üye olarak komisyon avantajlarından yararlanabilirsiniz.
Yasalardaki Değişiklikler
Japonya’da kripto paraları düzenlemek için resmi yasalar olmadığı için dijital varlıkların Asya ülkesinde herhangi bir yasal statüye sahip olması için şu anda mevcut düzenlemeleri değiştirmek tek yol olarak görünüyor. Bu nedenle PSA’daki değişiklikler, temel terminolojinin (“sanal para birimi” yerine “kripto varlığı”) değiştirilmesinden kripto borsaları üzerindeki kısıtlamalara kadar uzanıyor.

Buna ek olarak 1 Mayıs’tan itibaren Japonya’da faaliyet gösteren kripto borsaları, kullanıcıların paralarını kendi nakit akışlarından ayrı olarak yönetmek zorunda kalacak. Bu durum müşterilerinin paralarını tutacak bir üçüncü taraf operatörü bulmak ve bunu yapmak için soğuk cüzdanlar gibi “güvenilir yöntemler” kullanmak anlamına geliyor.

Kullanıcılar sıcak cüzdan kullanmakta ısrar ederse, borsalar hırsızlık durumunda kullanıcılarına uygun şekilde geri ödeme yapmak için “aynı tür ve aynı miktarlarda kripto varlıklarını” tutmak zorunda kalacak.

Öte yandan FIEA’daki revizyonlar, ilk madeni para tekliflerinin (ICO’lar) ve menkul kıymet token’ı tekliflerinin (STO’lar) yasa kapsamında düzenleneceğini tanımlamak için elektronik olarak kaydedilebilir devredilebilir haklar (ERTR’ler) kavramını içeriyor. ERTR’ler, kar beklentilerinde, yani menkul kıymet token tekliflerinde verilen token’ları ifade ediyor. Buna ek olarak, kripto türevleri Japonya’da mevcut işlemlerin %80’ini oluşturmasına rağmen büyük ölçüde kontrolsüz durumda. 1 Mayıs’tan itibaren kripto varlık türevleri işlemleri FIEA kapsamında düzenlenecek.

Bunların yanında Japonya merkez bankası Şubat ayında yaptığı açıklama ile kripto paraları araştırmaya başlayacağını dile getirmişti.

Cointelegraph

https://coin-turk.com/japonyanin-yeni-kripto-duzenlemeleri-mayis-ayinda-yururluge-girecek

Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum


This is an Ad. Advertised sites are not endorsement by our Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise Here


 

ETH & ERC20 Tokens Donations: 0x2143F7146F0AadC0F9d85ea98F23273Da0e002Ab
BNB & BEP20 Tokens Donations: 0xcbDAB774B5659cB905d4db5487F9e2057b96147F
BTC Donations: bc1qjf99wr3dz9jn9fr43q28x0r50zeyxewcq8swng
BTC Tips for Moderators: 1Pz1S3d4Aiq7QE4m3MmuoUPEvKaAYbZRoG
Powered by SMFPacks Social Login Mod