Використовувати криптовалюту як засіб платежу просто неможливо. Міняти конституцію (грошова одиниця) Статтю що грошові зобов'язання повинні погашатися в грошовій одиниці і т.д. Швидше за все ніхто не буде. Розрахунки в іноземній валюті допускаються на певних умовах. Не потрібно забувати, що використання іноземної валюти як засобу платежу може бути підставою для визнання операції незаконною. Я думаю, зроблять простіше. Заробляйте крипту а при переказі в фіат оплатить податки і спіть спокійно. А ось використовувати технологію блокчейн можна в багатьох сферах, тільки ніхто не буде морочитися.
А чого морочитись ?
Технологія блокчейн не потребує "третіх лиць". І набагато дешевше. Трохи почекати треба, побачимо )
Ви правильно говорите, тільки навіщо нашим законодавцям дешевше і простіше. (А де в блокчейне корупційна складова? Нету

) А якщо серйозно, то подивіться як змінюють законодавство. Поки я бачу змінюють тільки там, де є живий інтерес інше залишається як було. (Так зараз можна здати звіт не в паперовому, а в електронному вигляді, отримати витяг у держ реєстратора на ел. Почту і т.д.) Але змінився тільки спосіб, суть та ж залишилася. А якщо ми правова держава, то без зміни законів діла не буде. Просто так не вийде використовувати в банківській сфері, медицині, судовій і т. д. Можливо коли буде гостра необхідність (черговий транш не зможуть отримати) тоді поворухнуться. Якщо і почнуться зміни, то це в банківській сфері.