Voted Coins
follow us on twitter . like us on facebook . follow us on instagram . subscribe to our youtube channel . announcements on telegram channel . ask urgent question ONLY . Subscribe to our reddit . Altcoins Talks Shop Shop


This is an Ad. Advertised sites are not endorsement by our Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise Here

Author Topic: SegWit Kullanımı Ne Durumda?  (Read 610 times)

Offline bychemist32

  • Legendary
  • *
  • Activity: 1493
  • points:
    4346
  • Karma: 23
  • Trade Count: (0)
  • Referrals: 8
  • Last Active: June 09, 2021, 09:32:14 AM
    • View Profile

  • Total Badges: 22
    Badges: (View All)
    10 Posts First Post Fifth year Anniversary
SegWit Kullanımı Ne Durumda?
« on: October 05, 2018, 02:34:41 PM »
SegWit'in Bitcoin ağına yerleştirilmesinin üzerinden 1 yıl geçti ve kullanımı giderek artmaya devam ediyor.



4 Ekim 2018 tarihinde Bitcoin ile yapılan işlemlerin %53.82’si SegWit kullanılarak yapıldı. Geçen yıl yapılan soft fork’tan sonra giderek kullanımı artan SegWit’in kullanımı tüm zamanlarının en yüksek oranına ulaşmış oldu.
Detaylı grafiği buradan görebilirsiniz, günlük değerleri görebilmek adına grafiğin altındaki “rolling average” bölmesine 1 yazmanız gerekiyor. Grafikte gördüğünüz gibi SegWit’in büyümesi yavaş fakat oldukça istikrarlı. SegWit kullanımı soft fork’un gerçekleşmesinden aylar sonra %30’a ulaşabilmişti.

Tüm zamanların en yüksek kullanımına ulaşması SegWit açısından önemli bir gelişme. SegWit eklentisi opsiyonel olduğu için halen birçok kullanıcı SegWit’e geçmiş değil. Ancak zaman geçtikçe cüzdan hizmeti sağlayanlar SegWit’i benimsemeye başladı. Bununla birlikte Bitcoin işlem ücretleri de yavaşça düşüyor.

SegWit ilk olarak Bitcoin ağına soft fork’lanarak 23 Ağustos 2017’de eklenmişti. Bildiğiniz gibi soft fork’lanan kodu kullanan ve SegWit’e geçen cüzdanlar SegWit kullanmayanlarla uyumlu çalışabiliyor. Ancak hard fork sonucunda ortaya çıkan Blockchain’ler tamamen ağdan ayrılmış oluyor, bir Bitcoin hard fork’u olan Bitcoin Cash buna örnek verilebilir.

SegWit’in amacı oldukça basit: SegWit kullanan işlemler iki bölümden oluşuyor, orijinal bölüm ve tanık bölümü. Orijinal bölümde gönderici ve alıcı bilgileri bulunuyor. Tanık bölümünde ise komutlar ve imzalar bulunuyor. Bu iki bölümün ayrılması işlem başına veri kullanımını azalttığı için işlem ücretleri de azaltılmış oluyor. Ayrıca SegWit işlem genleşmelerini önleyerek, gönderim işleminden sonra kimlik bilgilerinin değiştirilmesinin de önüne geçebiliyor. Bu sayede Lightning Network geliştirmesi de hızlanmış oluyor.

SegWit’e karşı çıkanlardan biri dev madencilik firması Bitmain’di. Bitmain SegWit’in ASIC’e uyumlu olmadığı için geliştirilmemesi gerektiğini öne sürdü. ASIC madencileri rekabet ettiği diğer madencilerden %20 ile %30 arasında daha hızlı kazabiliyor. Tartışmalar sonucunda da Bitcoin Cash ortaya çıkmıştı. BCH’de ölçeklendirme sorununa blok boyutlarını artırarak çare aramaya çalıştı.

Kaynak: https://coin-turk.com/segwit-kullanimi-ne-durumda

Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum

SegWit Kullanımı Ne Durumda?
« on: October 05, 2018, 02:34:41 PM »

This is an Ad. Advertised sites are not endorsement by our Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise Here


Offline TurkiyePriest

  • Sr. Member
  • *
  • Activity: 354
  • points:
    2102
  • Karma: 25
  • In Crypto We Trust
  • Trade Count: (0)
  • Referrals: 0
  • Last Active: February 20, 2024, 01:37:05 PM
    • View Profile

  • Total Badges: 19
    Badges: (View All)
    Fifth year Anniversary Fourth year Anniversary 10 Posts
Re: SegWit Kullanımı Ne Durumda?
« Reply #1 on: October 05, 2018, 04:52:00 PM »
Aslında bizi ilgilendiren bir konu yok pek fazla. Zaten bitcoinin hızlı olmadığını cümle alem biliyor ve biz ya trade yapıyoruz bunda hızın hiçbir önemi yok ya da HODL yapıyorz bunda da yok. Bırakalım da madenciler düşünsün  ;D

Altcoins Talks - Cryptocurrency Forum

Re: SegWit Kullanımı Ne Durumda?
« Reply #1 on: October 05, 2018, 04:52:00 PM »

This is an Ad. Advertised sites are not endorsement by our Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise Here


 

ETH & ERC20 Tokens Donations: 0x2143F7146F0AadC0F9d85ea98F23273Da0e002Ab
BNB & BEP20 Tokens Donations: 0xcbDAB774B5659cB905d4db5487F9e2057b96147F
BTC Donations: bc1qjf99wr3dz9jn9fr43q28x0r50zeyxewcq8swng
BTC Tips for Moderators: 1Pz1S3d4Aiq7QE4m3MmuoUPEvKaAYbZRoG
Powered by SMFPacks Social Login Mod