zengin olunca değil ama orta halli bir espresso makinesi almak almak istiyorum. öğütücü ile birlikte fiyatı sıfırı 1500-2000 lira arası ikinci eli gördüm 500 lira civarına satan var ikisini ama işte güvenilmiyor. starbucksdaki tüm kahveleri evde yapmak gibi bir hobim var. yakında gerçekleşecek inş. 
Hocam Third Wave kahvelere yönelin. Onların malzemeleri de epey uçuk. Bir baristadan kahve yapımı eğitimi alırsınız. Dostlarınıza ve kendinize üçüncü nesil kahve tattırırsınız. Bir de bu kahvenin 4. nesli çıktı. Kahve çekirdekleri tarladan çıkar çıkmaz kahve size hazırlanıyor. Ben birkaç ülkenin çekirdeklerini bu şekilde denemek isterdim zengin olsam.
açıkçası büyük çözünürlüklü bir görsel var elimde. hangi kahve nasıl yapılır. ne kadar su, süt ve diğer malzemelerden katılıyor. standart bir espresso makinesi yeterli açıkçası. o da 1000 TL civarında.
kahve çekirdekleri tarladan çıktığında paketleniyorsa, paketi açında doğru şekilde kavurmak ve öğütülmesi falan gerekiyor.
bir ara şu nespresso makinelerini alayım mı diyordum da değmezmiş. süt kapsülü ayrı alacaksın, fiyatları da uçtu.
ben şimdilik espresso makinesi, öğütücü ve kavrulmuş çekirdek kahve bu üçündeyim.
tavsiyen için yine de sağol.