ABD'nin en büyük yatırım bankalarından olan JPMorgan Chase'in Üst Yöneticisi (CEO) Jamie Dimon, İtalya'nın, Avrupa'da büyük bir krize neden olup olmayacağına ilişkin, "Bunun olasılığının yüzde 2 veya yüzde 20 olduğunu bilmiyorum. Ancak evet, bu olabilir." ifadelerini kullandı.
Dimon, Alman ekonomisi gazetesi Handelsblatt’a verdiği röportajda, yakın geçmişte tam çözülememiş birçok politik sorun bulunduğunu, İtalya’nın da bunlardan biri olduğunu söyledi.
Dimon, "İtalya, Avrupa’da büyük bir krize neden olabilir mi?" sorusuna, "Bunun olasılığının yüzde 2 veya yüzde 20 olduğunu bilmiyorum. Ancak evet, bu olabilir." karşılığını verdi.
İtalya’daki durumu "Avrupa’da bir çatlak" olarak niteleyen Dimon, "Avrupa'nın uzun istikrarı tüm dünya için önemli. Bu yüzden bir çatlamaya neden olabilecek her şey için endişeleniyorum, özellikle parasal birlikte... Brexit'e ek olarak, İtalya'daki durum bu riski taşımaktadır." ifadelerini kullandı.
Kaynak:https://www.bloomberght.com/haberler/haber/2169409-jp-morgandan-euro-bolgesinde-italya-krizi-uyarisi