"Kripto sektörü, en beklenmedik yerlerden bir destek aldı. ABD ara seçimleri, iki kripto dostu adayın California ve Colorado valileri olduklarını gördü.
Kripto paraların iki yeni savunucusu
ABD ara seçimleri, iki kripto para dostu adayı gündeme getirdi. Demokrat Gavin Newsom, oyların yüzde 59’undan fazlasına sahip olarak, Cumhuriyetçi John Cox’u yenerek California’nın yeni valisi oldu. Bitcoin yanlısı olduğu düşünülen Newsom, 2014 yılında kripto paralar ile kampanyasına bağış kabul etmeye başladı. Başlangıçta, Bitcoin’e hayranlık duymayan Newsom, o zamandan beri kripto paralara merak saldı. Newsom konuya yönelik şunları söylüyor:
Teknolojiyi, kampanyamda Bitcoin’i kabul edeceğim diyerek, bu kadar ince bir şekilde tanıtmalıyım.
Kripto sektörü, bu iki vali ile kitlesel benimsenmeye adım atıyor
Ayrıca söylentilere göre Newsom, Winklevoss ikizlerinden destek aldı. Öyle ki, yıl boyunca vali için çalışma kampanyasına toplam 116.800 dolar bağışladılar. Eylül ayında, California’nın siyasi kampanya izleme ajansı olan Adil Siyasi Uygulamalar Komisyonu (FPPC), kripto paraların siyasi bağışlarda kullanılmasını yasakladı.
Bu arada, Colorado’da Democrat Jared Polis, Cumhuriyetçi Walker Stapleton’u vali olarak yaklaşık yüzde 52 oranıyla yendi. Aynı zamanda ilk açık eşcinsel vali olan Polis, uzun zamandır Blockchain’in faydalarını anlatıyor. Kampanyasının web sitesinde, bu teknolojiye bir bölüm ayırdı. Bitcoin ve Bitcoin Cash ile kampanyasına bağış da kabul etti.
Bu endüstri için doğru yönde umut verici bir adım
Democrat Jared Polis, konuya yönelik şunları söylüyor:
Amacım Colorado’yu iş dünyasında ve hükumette Blockchain inovasyonu için ulusal bir merkez olarak kurmak. Güçlü liderliğin Colorado’yu bu sektördeki yeniliğin ön safına taşıyacağına inanıyorum.
Bununla birlikte, bu endüstri için doğru yönde umut verici bir adım. California ve Colorado valileri olarak iki yeni kripto savunucusu seçildiğinden bu eyaletlerde kripto paraların benimsenmesi artacak."
Source:
https://kriptoparahaber.com/kripto-sektoru-iki-yeni-savunucu-kazandi-peki-bu-piyasayi-nasil-etkiler.html