Найбільша російська художня галерея Третьяков запустив проект по патронажу на основі блокчан
Найбільша російська художня галерея Третьяков запустив проект по патронажу на основі блокчанНОВОСТІ
У престижній Державній Третьяковській галереї в Москві, в Росії, запущена схема патронажу, заснована на блокової схемою, повідомляє російське інформаційне агентство TASS 15 листопада.
Проект, що отримав назву «Мій Третьяков», дозволяє окремим особам або підприємствам робити приватні пожертвування, щоб внести вклад в оцифровку предмета з колекції галереї, тим самим
ставши патроном художнього твору.
Система, розроблена з колективним інноваційним бізнесом RDI Digital, використовує технологію blockchain для призначення і управління структурою патронажу. Відповідно до прес-заявою галереї:
«Сума пожертвування все ще обговорюється. Система випадково вибирає, яка одиниця зберігання (електронна копія предмета мистецтва) буде вважатися оцифрованої за допомогою конкретного покровителя і пов'язує ім'я з об'єктом. З'єднання імені або назва компанії для оцифрованого експоната фіксується з використанням технології blockchain [.] "
Як повідомляється, презентація «Моя Третьяковська ініціатива» відбудеться сьогодні в бізнес-центрі VII Петербурзького міжнародного культурного форуму і буде розцінена як «нова форма участі громадськості в мистецтві».
Як повідомлялося раніше, в червні в британській галереї образотворчого мистецтва Dadiani Syndicate в Англії, нібито «перший» аукціон по кріптовалютному мистецтва, відбувся аукціон з продажу часткової власності на 14 невеликих електричних стільців Енді Уорхола - вартістю 5,6 млн доларів.
На аукціоні використовувалася блок-платформа, розроблена фірмою Maecenas, заснованої на Великобританії і Сінгапурі, яка спеціалізується на створенні несанкціонованих цифрових сертифікатів, пов'язаних з творами мистецтва на блокчейне, які потім торгуються на біржі.
Blockchain також використовується в світі мистецтва для перевірки походження, авторського права, власності, оцінки та достовірності творів.
https://cointelegraph.com/news/bitcoins-breakdown-will-take-weeks-if-not-months-to-rebound-says-fundstrat-analyst