Сьогодні натрапив на такі собі роздуми одніє людини...і вирішив висловити свою думку.Більшість тих, хто не розуміє всю цінність технології блокчейн говорить: "
Яка цінність криптовалюти? Це просто пусте місце!". На мою думку, просто не всі ці люди можуть заглянути в суть речей. Вони схожі на людину яка йде кудись і дивиться тільки собі під ноги, не піднімаючи очі і не дивлячись вперед.
Візьмемо для прикладу "діда" - Bitcoin.Всі економісти хвалять золото і лають Bitcoin.
По своїй суті вони мають певні схожі риси:
1. Обмежена кількість.
2. Висока складність і вартість видобутку.
3. Можливість оплати.
4. Збереження самого активу. (Наприклад залізо згниє через місяць, а ось золото пролежить на дні болота століття).А от
відмінність Bitcoin'а від золота, в тому що золото можна десь ще знайти, не всі поклади золота ще розвідані, не всі розвідані місця розробляються. В кінцевому рахунку є ще можливість пошукати його на океанському дні, на астероїдах, на інших планетах.
А Bitcoin'у, не стане більше взагалі ніколи.Та й саме золото як актив не зовсім підходить для акумуляції ліквідності.
Золото зарегульоване донезмоги, на сьогоднішній день - золото привілей держав і всяких тіньових володарів. Бюрократія будується таким чином, щоб пересічний громадянин мав менше можливостей придбати фізичне золото. А ось рахунки в золотому еквіваленті - будь ласка, але з умовою що рахунки будуть у нас в банку

Останній Bitcoin буде добутий в 2100 році (я так думаю). І все, на цьому
кількість Bitcoin'ів буде обмежена на завжди.
Але що ми бачили протягом перших років існування?
Піца за 10.000BTC, і величезні втрачені суми, транзакції відправлені в порожнечу. Тобто кінцеве число монет BTC за цей час скоротилося, за різними підрахунками зараз
сума близька до 3.000.000BTC!
А якщо помножити навіть мізерну кількість втрат на нескінченність, то в кінцевому рахунку нічого не залишиться!!!
Особисто я, істинно вірю в Bitcoin...та в іншу крипту також...нехай всі вважають Джона Макафі придурком, але він в чомусь правий!